[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: r_o_n_i
Forum Index » Profile for r_o_n_i » Messages posted by r_o_n_i
Salut, arata bine; si eu as pastra asa arcada aia, nu m-as grabi sa o umplu cu sps-i. Iti va lua mai mult timp sa gasesti, si mai mult timp sa creasa, dar as pun pe arcada aia fragulete de montipora superman si sunset. In cam un an de la plantare ar deveni piesa centrala din bazin. Spor
Dupa testele pe care le-am facut la Dragos ieri a aparut o problema . Am NO3 0 si un pic de PO4 (0,04) .. cum adaug ceva NO3?
am identificat si una din cauzele fosfatului :

image

min 0,5% .. maxim cat ? smilie
Multam Dragos pt teste ... o sa incep sa mai fac schimburide apa sa incerc sa scad salinitatea treptat pana la, 025 si o sa mai gadil un pic reactorul de Ca sa nimeresc sa imi tina kh-ul constant. Sper ca acroporele sa-si revina.. daca vad ca se extinde suprafata moarta o sa fragui cele 2 acropore
forktail - ultimul peste introdus :
image

si cand se gandea la nani :

image
o sa vad maine unde gasesc un test de K si un test de PO4 .. partea cu potasiu poate fi adevarata , nu am mai facut schimburi de apa de mult ... KH-ul nu stiu cand s-a ridicat asa , acum vreo luna era 8 o sa stau cu ochii pe reactorul de ca . Lumina e ultimul lucru la care ma gandesc , acum luminez cu 4x 54w si 2x 39w si este in varianta asta de mai bine de jumatate de an. Multam pt sfaturi
Am 2 acropore , destul de vechi in bazin ; uneia i-a disparut tesutul de pe la baza si pe vreo 2 crengi de vreo sapt incoace , cealalta din verde azi s-a facut gri si a inceput sa ii dispara din tesut de la baza. Sa fie boala , paraziti sau ceva din chimia apei ? parametrii sunt 1,025 , ph 8,2 , kh 11, Ca 460 , Mg 1250 , No3 pe salifert incolor .. fosfati nu am cu ce sa masor , in ultimul timp( ultima saptamana) am hranit 2 cuburi congelate pe zi . inainte nu dadeam deloc congelate.. sa fie de pa PO4?
image

image
Salut, acu intru si eu si esti deja la a doua pagina .. parerea mea sa mergi pe DC .. pompa mai puternica deci trage mai mult are si un mare plus faptul ca scapi de inca un echipament pe 220 din apa .. si fa-l de 100 cm nu de fix 90 cat sunt neoanele , si de minim 50 inaltime ca sa ai o coloana de apa de cam 40-42 (minus nisip si spatiul de sus). restu mai vorbim la fata locului
Salutari, joi seara o sa ajung in Oradea si vineri dimineata o sa plec inapoi spre Bucuresti . Daca vrea cineva sa comande ceva de la cei din Oradea, dar se tem de conditiile meteo , pot sa-i ajut cu drumul inapoi pe ruta Oradea -Bucuresti.. free of charge .. sosire in Bucuresti vineri seara . Valabil pt oricine transport pe ruta asta ..
seara buna in continuare
Roni
iti trebui un ups care scoate unda sinusoidala pura ( cum sunt cele pentru pompele de la centralele cu lemne ).

pufiman a fost mai rapid
Faina lucrarea... si can ma gandesc ca acum ceva timp cineva zicea: io sump,io skimmer?.. niciodata... poate pe backgroundul ala acu s-o gasi loc si de ceva corali: )
Shubi promit ca weekendul viitor o sa ai si tu xenia, ca prea oftezi
Cu ajutorul lui Sebi ( multumesc inca o data pt asta ) in bazinul meu au mai ajuns azi :
-un yellow wrasse (care s-a ascuns pe undeva in nisip si e de negasit)
- un guvide mancator de nisip (Valenciennea Sexguttata - care deja s-a apucat sa mute nisipul si acum am ceata in bazin )
- un jester goby (micut , si-a cam luat-o de la six-line si de la dottyback si acum sta ascuns in xenia .. daca nu prinde curaj pana maine il mut permanent in refugiu )
- inca un wrasse (Cirrhilabrus Rubriventralis care a rezistat vitejeste atacurilor celor 2 de mai sus , chiar daca e pe jumatatea lor )
- si ultimul dar nu cel din urma un forktail blenny -preferatul meu - asta deja vaneza ceva prin pietre .. el stie ce
A mai ajuns si un frag de montipora rainbow- de fapt 2 fraguri mici care fac cat unul mare ; cu ocazia vizitei la Dragos am primit si un monti plate violet-indigo .. multam Dragos
Acum pestii astia cred ca sunt ultimi pe care-i mai pun in bazin pe langa cei care erau deja acolo :
Zebrasoma flavescens
Zebrasoma scopas
Bicolor dottyback
Six-line wrasse
Tomentosus
Ocellaris
Yellowtail damselfish
poza din bazin nu pot pune din cauza cetii provocate de guvide , dar pun o poza din refugiu unde am o mica invazie de xenia
image

Nasoala problema ai...six-line si yellow wrasse , dupa ce se acomodeaza in bazin sufla de pe corali si baga pestii in foame 2-3 zile . spor
Bine ai venit domnu' si pe aici .. asteptam mai multe poze,caci stiu ca te pricepi.. fain bazinul
http://www.coralis.ro/contact/
Alex e cel care se ocupa de pesti, din cate imi aduc aminte
a bagat marfa la reefcenter.ro
Frumos bazin, felicitari ; ce pesti ai acolo?
bun post Mihai ; tocmai il intrebam in seara asta pe Lucian(Luc777) ce parere ar avea de benzi cu leduri pt un astfel de fltru.. asa ca asteptam rezultatele
apa sarata si 220 nu imi suna bine , orienteaza-ta catre niste ventilatoare bune pe 12v sau 24v.
koala wrote:Hmm, unde 'reaku se gaseste asa ceva?... mi-ar trebui si mie.

Are la maxipet reefconstruct de la aquamedic; banuiesc ca are si la reef si D-D Deltec Aquascape e pe site la reefcenter
pt lipituri serioase totusi recomand Reefbond

Forum Index » Profile for r_o_n_i » Messages posted by r_o_n_i
Go to: