Bine v-am regasit ,
Am reusit in sfarsit sa pun apa in primul acvariu din viata mea .
Din ce este alcatuit ansamblul :
1. Stand home-made
- teava patrata de fier 30X20X1,5 + teava patrata de fier 20x20x1,5 sudat
- blat lemn masiv vopsit cu lac protector 2in1 de la Kober
- protectie acvariu aqua-pad de la jbl ( nu e mare lucru de el , este cam acelasi material cu protectiile de tevi din dedeman, brico-store, hornbach)
2. Acvariu
- dimesiuni 120X40X54 , geam 10 mm , fund dublu , gaura ptr schimb de apa la picatura , intarituri duble pe lungime si simple pe latime confectionat de Dan Balan
3. Instalatie de schimb apa la picatura
4. Harware
- filtru extern sun-sun hw-303B 1400L/h cu bec UV 9W
- filtru substrat format din 2 filtre de fund resun de 20 piese si 2 powerhead-uri resun sp1100 (500L/h si 8W fiecare )
- skimmer surface modificat de mine ptr a trece de intariturile laterale ale acvariului
- incalzitor jager 150 w
5. Lumina
- la inceput o sa pun o lampa cu 2 neoane de 54w de la osram (830 warm white , 865 cool day light ) legate la un droser 2X54w de la osram prin socluri rez la umezeala .
- corpul lampii , reflectoarele cat si sina de pe perete sunt din aluminiu
- lampa in sine va culisa pe o sina amplasata pe perete urmand ca pe viitor in functie de nevoi sa mai adaug si alte lampi .
6. Hardscape
- substrat format din 15 L de roca vulcanica 3-5mm + plasa 2 mm diametru + 20 kg de volcanit
- o radacina de aprox 40 cm inaltime de vita de vie + bucati lungi de 1 m lungime tot de vita de vie
- pietre din roca asemanatoare cu roca vulcanica sau chiar roca vulcanica ( Batman stie

)
In momentul de fata am pus doar burete in filtru urmand ca peste cca 2 zile sa il scot si sa pun siporax si easy life easy start .
Las acvariu la ciclat in aceasta forma cca 2-3 saptamani timp in care ma voi documenta despre plantele care le voi pune in acvariu .
Sper ca in maxim 3-4 saptamani sa fac rost si de reductor cu 2 manometre + valva + robinet reglaj fin ptr a da drumul si la Co2 odata cu lumina si plantele ( astept sugetii cu privire la achizitionarea reductorului ) .
Nu pot sa inchei acest post fara a multumi celor doi Dan (Dumitru si Pavelescu) care mi-au luminat calea in acvaristica si care mi-au suportat stupizeniile in ultimele 2 luni. Fara ajutorul lor cu siguranta nu arata asa acvariul si nu era gata asa curand .
PS.o sa mai intaresc lateralele la strand cu niste placi de pal ca nu imi place cum se prezinta
Nu ma lasa sa pun mai multe poze asa ca am sa pun pe rand cateva