[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
dan.pavelescu wrote:... plm, incerc sa gasesc o solutie pentru situatii de genul asta.

Pietre umplute cu GSP si "ciupercute"... plus cativa pesti, carora le mai arunca nevasta de mancare... atat!
Asculta-l pe koala, ca nu te invata de rau.
georgemonda wrote:... pana la urma si doamna mea e super multumita de cum a iesit lucrarea, dovada.....

Asta crezi tu, ca e multumita... de fapt, ea verifica calitatea lucrarii.
Ce e aia Makita? O rasa de caini?

... aah, si mie imi place aranjamentul!
lukitza wrote:Pai daca tot stai singur fa-l mai mare. Mie mi-e ciuda ca nu am fost pasionat de acvaristica cand eram ficior holtei.
Mi-as fi facut un acvariu de cel putin 1000l. Nevasta-mea ar fi trebuit sa accepte tot pachetul.
Acum e mai greu. Cei insurati stiu despre ce vorbesc. ...

Adevar graiesti!
Mie mi se pare a fi un setup foarte reusit!
Ai bagat pestii? Cum se comporta masculul?
Daca pompa aia iti urca apa pana in acvariu, atunci e buna.
Este suficienta "valurirea" pe care o face returul filtrului... nu te stresa.

PS: Scoate pietrele ala din dreapta, ca altfel te banez!
- Usor de zis... ceilalti doi, pe care ii mai avea George, erau exemplare mai mici (sub 1 an)... in cel mai bun caz, ala mare al meu o sa-i accepte (asa cum s-a intamplat si cu asta pe care-l am acum). Fara ca treaba asta sa insemne ceva.
- Daca ii bag pe rand, am posibilitatea sa-i observ "prin comparatie".
Pai nu tin 3 exemplare... duc unul si iau altu'. Bazinul o sa aiba tot 2 locatari... fac "permutari" pana-mi iese manevra.
DACA incepe sa manance, atunci traieste ani de zile...
Uite aici:

Cu rezerva ca murena aia nu o sa aiba viata prea lunga, bazinul arata asa cum ti-ai dorit... nisip negru, ceva pietroaie, ceva baboi.
Da, le poti da absolut orice fel de hrana vie... ideea este sa nu exagerezi si sa diversifici.
Incearca-i si cu larve de libelula (Chironomus... alea rosii)... incearca-i cu pui de greier (daca gasesti pe la petshop)... viermusi de pescuit (larve de musca), gandaci, melci de gradina, muste, etc.

PS: NU mai scrie cu diacritice, pentru ca formatul forumului nu le recunoaste corect... din ce oras esti? Completeaza la profilul personal (My Profile - Location).
Sta83 wrote:Ce vreau sa ?tiu e dac? e ok sa le dau rame pestilor...de Motoro b?nuiesc ca e ok, având în vedere ca pe Google scrie ca ii plac ramele, dar nu ?tiu ce sa zic în privin?a pestilor...

DA, ramele sunt in regula... ar fi bine sa le tii cateva zile intr-o cutie de plastic, cu servetele umede, ca sa elimine tot pamantul din ele. Undeva la umbra, la rece.
Bah, da, frumos foc!
Sa le luam pe rand:

- eu nu pot sa pun plante de suprafata, pentru ca am overflow si BeanAnimal... plantele alea ar infunda scurgerea.
- in afara de rame, ai mei halesc creveti congelati + granule mari.
- cu pietrele, e treaba "de gust"... pune-le cum iti place tie. Piatra "plata" se poate pune oricand.
Ultima sansa pentru cei 2 poponari.

- le-am facut un schimb masiv de apa, le-am aspirat mizeria, am ranit prin sump.
- le-am dat termen de gandire pana dupa Paste... daca nu vad icre pe piatra, o sa iau masuri dure.

PS: Am trecut azi pe la George (colegu' Pepenetz), ca sa vaz niste oscari maricei... avea 3 bucati, dintre care unul s-ar "potrivi ca femela". Daca prostii mei nu se misca cu talent, o sa le-aduc "strainul" pe cap.
kirucd wrote:... adusa de apa ca din senin

Iegzakt ashea, o piatra adusa intr-o noapte de Zana Maseluta.
dan.pavelescu wrote:... Am zis eu ca am corali pretentiosi? Am doar 3 lulele, moliciuni penale.
Dar nu vad nimic grav in faptul ca incerc sa am grija de ei si sa le ofer conditii

Plm, bah tu te auzi cand vorbesti?

Mancare refrigerata pentru corali, pompe de dozare, solutii de Mg si Ca???
Tot chinu' asta e pentru 3 "lulele obosite"?

Nu mai zic nimic, promit!
Plm, n-ai vrut sa ma asculti cu ancorele alea si cu legatu' lemnului cu sarma... acu' neah, stai cu pietroaiele "cocotate" in pom.

- bazinul arata bine, imi place lumina... nu mi se pare multa.
- sa pui plante de suprafata... se hranesc cu substantele nutritive din apa si te ajuta in lupta cu algele... mai "filtreaza" lumina.
- scoate grupu' ala de pietre din dreapta... lasa doar buturuga si ce este in jurul ei...
- dupa ce buturuga o sa stea "la fund", poti sa pui niste pietroaie in jurul ei...
- in partea dreapta, eu as lasa locul gol... o "plaja" de nisip.
- la vremea potrivita, acolo o sa pui o piatra mare si plata. Pentru "depunere".
Concluzia evidentat este ca doar tatii care au fete la scoala primara (Dragos si cu mine) stiu sa calculeze volume de lichide.

PS: Dragose, cand ziceai ca ne apucam sa calculam volumele alea, ramase la tine din recolta anului trecut?

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: