[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
- Serios vorbind, intreaba-l pe Pavelescu, ca el se pricepe la d-astea... eu am folosit lac de barci facut de Policolor (era in 2008, si ala a fost singurul lac pe care l-am gasit de cumparat).
- Sincer, cred ca orice lac isi face treaba... dai 2-3 maini si aia e. Peste 1 an, daca se cojeste, mai dai 2 maini... si tot asa.
Sunt foarte haiosi si o sa-ti aduca mari satisfactii, ca acvarist... sunt pesti cu personalitate, ai impresia ca "te intelegi" cu ei.
De sapat, se apuca doar dupa varsta de 1 an, asa ca n-ai treaba cu asta deocamdata.
Mie imi place cum arata, chiar si cu plantele alea... cat despre pesti, tomna' ce-am zis: Kribensis sau Hemichromis.
Eu as vedea bazinul ala cu o pereche de Hemichromis, sau o pereche de Kribensis... in niciun caz cu mbuna.
Artur wrote:Phh ma enervati cu pietrele alea ) le scot si gata ) sau naiba stie, mai bag cateva, mai bag o craca, nush ) Cat despre prefiltru, mai sus decat e acum nu pot ridica decat daca tai in teava filtrului... sau daca scot unul din compartimentele prefiltrului, si las doar unu...

- ar merge o creanga "ramuroasa"... asezata orizontal, la suprafata apei (agatata de marginea bazinului). Ca sa faca un joc de "lumini si umbre" pe nisip.
- evident ca trebuie sa tai din teava aia. Tu ce credeai? ... deocamdata lasa-l asa cum e, si o sa vezi tu ce faci la momentul respectiv.

PS: Plm, poate ca pestii or sa vrea sa sape in stanga acvariului.
Bah, ce e cu jandarmu' ala (Danio malabaricus) acolo? N-ai putut sa-l prinzi?
Gabi C wrote:... Dar in dreapta nu prea e ok cum le si pus. In stinga arata bine.
Muhahaha, l-ai omorat!

@Artur:
- bah, lasa pietrele ala asa cum iti plac tie! Ca asta conteaza! Pestilor o sa le fie indiferent cum le aranjezi, pentru ca ei se obisnuiesc cu orice decor.
- ideea mea cu prefiltrul asezat mai sus se bazeaza pe faptul ca pestii (cand "o fi sa fie") vor incepe sa sape si sa arunce nisipul de colo-colo... sunt sigur ca nu vrei sa-ti umple buretele ala de nisip, nu?
Imi plac ciocolatile... ai sigur un mascul acolo + 2 femele... de al 4-lea nu-s sigur, ca n-a stat la "poza".
Pai sta si fara "ancore", nu tre' sa-ti faci griji ca pluteste.

Edit: Plm, am dat pagina "inapoi" si-am vazut la ce se refera treaba cu "pluteala".
Nu pare gatuit, mai curand e o problema de perspectiva.
- Gusturile nu se discuta, deci nu mai zic nimic.
- Prefiltru' ala e in regula acolo, desi eu l-as fi urcat mai sus... n-are nimic daca-l maschezi.
- Schimbi apa doar dupa alea 3-4 saptamani... pana atunci nu are rost.
Eu zic sa arunci un ochi pe topicul lui Adi: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/25254.page ... raspunde si la intrebarea ref. "cum aspiram din mizeria de pe fund".
Mai vorbim dupa aia...
Bah, tie tre' sa-ti placa, ca tu o sa te uiti la el ... noi mai ne dam cu parerea, mai carcotim, mai plm. Da' cand e vorba de gusturi personale, nu prea e loc de discutie.
Deci, daca tie iti place asa, go for it!

Lemnu' o sa se umple de muci, in prima faza... dupa ciclare, poti sa bagi niste melci "la treaba", ca sa-l curete mai repede. Oricum, o sa treaca si de la sine, da' mai greu.

scorpionul wrote:vreau sa fac reflectoare din inox pentru neone. Am nevoie de dimensiunea reflectoarelor ca sa le debitez. Cine are reflectoare poate sa-mi dea si mie niste cote? Latimea ma interesa. Si daca nu am pretentii prea mari , reflectoarele fiind in forma de trapez, ma intereseaza baza mica, baza mare, si bineinteles lateralele

Vezi topicul barbosului, ca a facut schite exacte: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/27602.page
Dragos are dreptate.

- nivelul apei in display este dat de baza dintilor de la pieptan... in functie de numarul lor si de debitul pompei, apa urca cu 1-3 cm.
- ca atare, poti calcula cu destul de mare acuratete nivelul apei din display.
- cutia de overflow este prea mica... fa-o cum ti-a zis Dragos... oricum, ar trebui sa ai la indemana flansele, inainte sa dai comanda de gauri.
- nu vad rostul acelui filtru extern, in conditiile in care se poate mari sumpul.
- teava de retur (de la pompa) poate fi trasa tot prin laterala cu overflowul... ca sa nu se vada inestetic.
+1
Am recitit postu' ala... nu te stresa cu debitul. Atata vreme cat circula apa prin ele, e in regula.
O iei "cu mana", sau iti cumperi un Tomentosus.
Ai procedat corect! ... nevestele nu sunt multumite niciodata, ce plm, parca esti insurat "de ieri".
- Daca filtrele sunt pline cu material de filtrare biologica, atunci un debit mai mic e recomandat... daca sunt pline cu bureti si ceramica neteda (pentru filtrare mecanica), atunci da-le "blana".
- Nitratii scad proportional cu schimbul de apa... nu te stresa, ca e o valoare foarte buna. Nu vad de unde sa ai nitriti... refa testele si testeaza si apa pe care o bagi "de proaspata".

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: