[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Am sa urmaresc cu interes

Acvariul ti-l lipeste cineva? Cine?
Bine ai venit !
Sa ai o sedere cat mai lunga si placuta printre noi.
E frumusel bazinul Sau ma rog, a fost
Vad ca ai incercat si tu sa te joci cu becul in spatele bazinului si feon-ul deasupra

Sunt curios cum arata noul setup.
Bine ai venit Iosif!

Haideti sa continuam discutiile la sectiunile dedicate
Poti deschide un topic la "Coltul incepatorului", unde vom incerca sa te ajuta dupa masura puterilor noastre
Iar butelia nu pateste nimic la temperatura camerei.
Bine, evident ca trebuie sa aiba revizia facuta si umpluta corect.
Pai variante sunt...de la pietrisul din magazinele de constructii (in functie de ce culoare preferi) si pana la manado de la jbl sau volcanit de la aquamedic.
Va multumesc domnilor, ma bucur ca va place

Am deja in plan alt interviu, dar mai asteptam un pic, ce-i mult strica
Bine ai venit Andrei!
Sa opresti fertilizarea de tot nu mi se pare o idee buna...
Eventual daca si lumina a ramas la aceeasi intensitate ...
Ca idee principala, plantele inalte se pun in spate si spre fata bazinului trebuie sa scada in inaltime.
Pentru background, iti recomand niste plante mai easy pentru inceput. Heteranthera zosterifolia e o planta ce nu are cerinte speciale, e frumoasa, creste si se inmulteste repede si mananca multi nitrati. Mai poti pune niste ludwigia repens (eventual varianta rubin pentru rosu), rotala rotundifolia e alta planta foarte frumoasa si easy; poti sa incerci si Didiplis diandra; mai poti pune Bacopa si Cabomba caroliniana.
Pe mijloc ai putea planta cateva specii de Cryptocoryne si Alternanthera reineckii mini. O cioata cu ceva moss si microsorium.
In fata poti incerca cu Marsilea hirsuta. Elatine triandra e o varianta, sau poate Micranthemum micranthemoides.

De asemenea te mai poti uita prin jurnalele colegilor, vezi ce plante iti plac, dai un search pe google sa vezi fisa plantei. Daca nu are cerinte prea mari, poti sa incerci sa o cresti.

Te-as sfatui sa incerci pe viitor o aditie de co2.
Pana atunci insa, cumpara Easy Life Easycarbo si pune in bazin. Ajuta

LE: Si grabeste-te sa mai adaugi niste plante in acvariu, sunt muuuuuult prea putine...spre aproape deloc
Pai inainte sa-ti facem recomandari, avem nevoie despre datele acvariului.
Stiu ca mai ai un topic undeva, dar nu stiu unde...posteaza in acelasi topic toate intrebarile, ca sa putem avea toate datele la indemana.
Ai ajuns la un echilibru in bazin
Va multumesc tuturor, ma bucur ca starneste atentia.

@Ionut: Teoretic s-ar putea face si la noi asa ceva. Practic e un pic mai greu cand vine vorba sa gasesti sun sponsori sa vina cu banii, e mai greu cand niciunul dintre noi nu are ca "job" acvaristica si e ocupat cel putin 8 ore pe zi cu jobul real ... Si mai e o problema cu perceptia publicului ...
Ce-i drept, de undeva se poate incepe.

@Iulian: Karen e un "urias" al acvaristicii, atat de urias incat nu are nevoie si nici nu o intereseaza sa se laude singura Bine, cu siguranta si caracterul este de asa natura incat nu simte nevoie sa faca asa ceva.
Mi se pare o completare binevenita
Multumesc Marius, ma bucur ca iti place.
Atunci ori sunt bule de co2, ori sunt bule de oxigen de la plante.
E o combinatie buna
Lumina de la Fluora e pe placul plantelor, cea de la 865 este de asemenea ok pentru plante, insa si pentru ochiul tau (mai taie din rozul dat de fluora). Monteaza fluora in spate si 865 in fata.
In functie de ce plante ai si de numarul lor, poate pe viitor nu ar strica sa mai adaugi inca un tub de 15W.
Daca abia l-ai umplut cu apa, e normal.
Poti sa le elimini tu, sau le poti lasa caci o sa dispara pana maine/poimaine.
Ai putea dona ancistrusul de pe acum

Cati pesti ai acum in acvariu?
Ce s-a mai intins triandra

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: