[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: theo
Forum Index » Profile for theo » Messages posted by theo
Salut... am o problema in legatura cu unul dintre scalarii mei....despre care am cautat sa aflu ce se intampla, nu prea am gasit nimic si de aceea vreau sa intreb pe cineva care se pricepe, sa-mi dea niste ramuriri. Am un acvariu de 133l, in care traiesc: 2 scalari la 1 an de zile, un beta, 2 ancistrusi, 3 sanitari, un betta, si un bicolor, tipul de hrana este de fulgi si granule de la tetra. Scalarul cu probleme prezinta abdomenul, burta, umflata, forte vizibil modificat. cred ca are o problema de constipatie o ocluzie intestinala problabil sau o acumulare de lichid..... nu stiu ce are si nu vrea sa dea inapoi, poate un tratament l-ar ajuta, dar nu stiu ce tratament ar fi indicat, sau orice alta masura care-l poate ajuta.
Stiu ca va muri, am mai patit odata asa ceva, merci pentru raspuns, crede-am ca se poate face ceva in legatura cu asta.
Problema ar putea fi de la nisip, substrat. L-ai fiert bine? iar dupa asta l-ai spalat pana cand apa era f limpede?...... Eu cred ca din cauza asta ai probleme, scoape nisipul din acavriu si spala-l foarte bine...... pana nu mai iese mizerie din el, iar apa in care il speli ramane limpede.
Salut....... Am o intrebare in legatura cu un scalar, pe care l-am achizitionat acum 2 luni. Problema este ca acest scalar nu a crescut deloc in acest timp + ca este si f slab, nu prea mananca. La cateva zile dupa achizitia acestui scalar, am mai achizitionat inca un scalar, acesta din urma s-a dezvoltat normal, mananca normal, deci nu are probleme. Cam care ar fi problema?
Acavriul in care se afla are 70 de litri, in acest acvariu am 4 scalari cu tot cu el, 3 sanitari, 7 neoni.
ok..... am sa te sun in ceteva ore
Haide ma, ce zici?....... eu joi, sunt in bucuresti si stau 3 zile
Salut, eu vreau sa ne combinam, ma intereseaza...... numai sa spui cum sa facem, nu sunt din bucuresti, dar am sa fiu in cateva zile in bucuresti si ne putem intalni.
misto background.............. si deci nu te mai lasi de acvaristica.... Arata bine....
Eu am primit o buturuga, ca alea din comert, nu stiu ce tip de lemn este, dar am fiert-o 2 saptamani....... sau s-o bagi in apa cu sare, cam 1 luna, si sa-i mai dai o fiertura la sfarsit.
Bine pentru pesti este s-o ridici treptat, dar se poate si deodata, iar daca ridici temperatura in acvariu, nu mai are rost sa adaugi sera costapur(parerea mea), o sa faca toata treaba temperatura. Fa o proba de 3 zile, si ai sa vezi ca incep pestii sa se curete. Iar daca vrei sa grabesti vindecarea fale si bai in costapur. Daca introduci sare in acvariu o sa-ti atace plantele.
De care buturuga ai? ai cumparat-o sau ai gasit prin natura?.....
Sau poti sa tii temperatura ridicata in acvariu, si sa le faci bai, cel mai bine de 3 ori pe zi, sa ia grija cu verdele de malachin, mai bine folosesti de la sera, daca bagi verde de malachin in acvariu ataca si plantele, in cazul in care pui in cantitati mari, sa stii ca nu este valabil ceea ce scrie pe prospectul sticlutei, sa pui mai putin daca folosesti verde de malachin.
Chestia cu temperatura este cea mai buna, ca nici nu poluezi apa cu subst. chimice.
Daca pestii tai au spoturi albe pe corp, inseamna ca au gris, nu este obligatoriu sa le aplici un tratament indelungat cu tot felul de solutii, ridica temperatura in acvariu la 30 de grade si or sa dispara, nu te astepta la o reactie imediata, grisul o sa-ti dispara in timp, in maxim 2 saptamani pestii tai vor fi ok. Intr-un fel este bine sa tratezi pestii prin ridicarea temp, dezavantajul este mai mult pentru plante..... dar nu cine stie ce, tine plantele mai departe de incalzitor cand ridici temperatura.
Iar ca tratament chimic, ori scoti pestii bolnavi din acvariu, iti faci rost de un acvariu mai mic in care introduci sera costapur, 2 ml la 20 litri de apa/zi, timp de 5 zile, iar in ziua 6 schimbi 40% din apa, tratamentul asta poti sa-l aplici si in cavariul mare. Este bine sa opresti filtrul, si sa cauti sa oxigenezi apa. Sau o alta posibilitate este sa le faci bai..... de 3 ori pe zi cam 30 minute, 1 h, intr-un acvariu mic, in care introduci 1 lingurita de sare la 10 l apa, sera costapur, sau verde de malachin, oricum pe piata sunt destule optiuni pentru tratarea spoturilor albe.....
Am inteles, sa vad acuma de unde fac rost de niste izopren.... merci pentru sfat.
PAI EU AM UNUL.... adica capacul meu este din polistiren.....
da, asa este.... iar polistirenul este un material destul de folosit si important in acvaristica, se pot face destule chestii cu el.
OK.... am inteles, eu nu prea fac drumetii, si nu stiam ce este...
Sory, dar nu stiu ce este un izopren.
ok..... asta o s-o rezolv....
Credeti ca este o idee buna sa pun sub un acvariu o bucata de polistiren de dimensiunea fundului acvariului sau mai mare, ce are o grosime de 4 cm..... ca sa mai reduca tensiunea din geamuri si nu numai.

Forum Index » Profile for theo » Messages posted by theo
Go to: