Message |
|
Salut.... Am doi scalari, zebrati, cam de 5 luni, poate si mai mult, sunt peresche, au ajuns la maturitate(de curand li s-au inrosit ochii), iar de cateva zile incoace le-a aparut pe partea posterioara a corpului niste puncte negre-cenusii ca o intepatura de ac....... ma puteti sfatui.... este vreo boala?..... si daca da cu ce as putea sa-i trateaz (acvariul este de 70 L) Am 3 sanitari.... 2 ventuze(cumparate de curand), 2 scalari mici(inafara de pereche), o femela betta si 7 neoni..... Dimensiunile L=60,H=40,l=30.... Am si un filtru Aquael de 190L (este filtru exterior), Folosesc Solutie pentru plante de la flora pe care o folosesc de mai mult timp.....
|
 |
|
ok...... Construitea unui bacground ma poate ajuta si la diminuarea consumului energetic..... am un incalzitor de 300 w de la sera, care pe timp de iarna functioneaza ceva timp..... Prin construirea unui background reduc consumul energetic si maresc si rezistenta la presiune... (cred eu). Oricum ma intereseaza sa fac si o izolare termica cat mai buna...... drept urmare am sa lipesc pe marginea superioara a acvariului si pe marginea de contact a capacului de geam care va acoperii acvariul cate o bagheta de cauciuc bagheta de cauciuc astfel incat sa se etanseze cat mai bine, iar caldura sa ramana in interior cat mai mut timp........ Am gasit pe net pe un cite http://www.zooplus.ro/index.php?cPath=21_64_86 - Sera thermo... un izolator termic.......
backgroundul din spuma este un izolant termic (+ retine si calduara).
Multimesc pentru raspunsurile primite si paginile atasate  -------- este destul de clar cum trebuie sa fac.[/url]
|
 |
|
Am niste intrebari de pus in legatura cu construirea uniu beckground, am doar cateva ideei despre cum as putea sa fac unul. Ori din spuma, ori din polistiren, as opta mai mult pentru unul di spuma......Ce tip de spuna as avea nevoie, toate sunt bune? Vopseaua care trebuie folosita..... si cel mai important solutia cu care trebuie sa ocopar spuma..........
|
 |
|
Nu stiam ca este din spuma beckground-ul tau....... oricum ma intereseaza sa-mi fdac unu singur, poate ma ajuti cu ceva sfaturi..... vreau sa deschid un topic cu intrebarea asta.... nu am mai facut niciodata unu.
|
 |
|
Daca il vinzi pe bucati..... fa un pret pentru beckground si cioate......
|
 |
|
ok...... am inteles ..... merci tuturor celor care au scris pentru ajutor..... am sa-l fac inalt de 50 din sticla de 0.8...... este cel mai sigur asa... 
|
 |
|
ok.....Am inteles ca este f riscant sa fac cu sticla de 0.8, dar daca fac fund dublu din sticla de 0.8, sau 0.8 si 0.6, fetele din 10mm iar lateralele sa le las de 0.8 cu intarituri ar fi destul de rezistent? si in cazul asta maresc si latimea acvariului sa mai reduc presiunea. Iar daca maresc fundul maresc si volumul...... presiunea va vi mai mare.......nu? Deci iar ar fi destul de riscant...... Am impresia ca ori cum as sucio tot degeaba ar fi....
Daca reduc inaltimea merge si sticka de 0.8...... adica sa reduc inaltimea cu 10 cm....... Ce parere aveti?........ Eu defapt vreau sa gasesc o combinatie cat mai buna sa folosesc si geamul de 0.8 pe care il am, macar sa-l folosesc la fund si in laterale, bineinteles cu intarituri.......
|
 |
|
Vreau sa mai revin cu o intrebare pentru marii cunoscatori........ in legatura cu geamul pe care am sa-l folosesc, de grosime 0,8 pentru un acvariu de 200 litri (L=90, l=40, H=60), stiu ca cel mai indicat este sa folosesc geam de 10, ce proncetaj de siguranta are un acvariu facut din geam de 0,8 si bineinteles cu intariturile de rigoare........ cat de posibil este sa faca bummmmmmmmm...... Avand in vedere inaltimea lui de 60 cm...... care face o presiune destul de mare......... si daca as putea sa aditionez ceva in plus ca sa mareasca rezistenta la presiune si sa reduca tensiunea.
|
 |
|
Da....... asa este cel mai bine...... oricum vroiam sa fac asa dar ........ si am sa mai pun intaritoare in partea superioara a acvariului...... pentru presiune pe latimea acvariului....... in partile laterale si un intaritor pe mijloc...... sper sa fiu pe aproape......
|
 |
|
Salut, am o problema in legatura cu acvariul pe care tocmai l-am facut....... dimensiunile lui sunt de L=90,l=38,H=60, am folosit intaritaore in partile laterale(intaritoare sunt din geam de 0.8, si au o latime de 3,5-4 cm) si la baza(nu am facut fund dublu, am pus fasii de geam la lungimea avariului in jurul bazei, pe interior lipite de fund, grosiamea geamului intaritor este de 0.8 si are o latime de 6 cm). Geamul pe care l-am folosit este geam de 0.8, cu exceptia geamului din fata care este de 0.6. Stiu ca geamul din fata este ca subtire ..... Problema este ca a cedat lipitura din spate, lipitura ditre lateral dreapta si geamul din spate....... La construirea lui am folosit un tub de silicon....... in cazul asta ce as putea sa fac? ....
Nu as vrea sa renunt la el, as vrea sa-l consolidez....... Eu m-am gandit sa mai cumpar un tub de silicon si fac o lipitura foarte sanatoasa....... Ce credeti ca ar fi bine sa fac? si cum as putea sa consolidez si mai bine geamul din fata?
|
 |
|