[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Chiar nu imi dau seama din poza asta,si prin ce ai explicat tu...nu prea inteleg....se cunoaste putin si o mica deformare a corpului,sau umflaturi ceva ? sau slabire/turtire pe o parte sau alta a corpului ?
In niciun caz hoplo nu a mancat molly,este si greu de prins un molly,mai ales pt un hoplo.Vezi dupa/in filtru,substrat,altfel....mister ...poate in spatele acvariului ?
In primul rand nu vad unde e problema melcilor prea multi,e doar o chestie de estetica,dar in fine Iar crevetii,indiferent daca sunt red cherry sau oricare altii,sunt mancare pt botia.Mie botia mi-a decimat populatia de melci in 2 zile,si crede-ma,au fost zeci,aproape de suta.Lasati melcii sa traiasca
mie mi se pare perfect,asa au spatiu de inot,si e pe gustul meu,inclusiv lumina.felicitari,mie imi place
asa acvariu sa tot ai.imi place faptul ca are latimea de 60.o sa arate bestial
Bai fratilor,deci nebunie cu Kuhlii astia! Dupa ce primul mi-a murit intrand pe In in extern,iata ca si al doilea mi-a intrat tot pe acolo,insa printr-o gaura din josul tevii,exact pe mijloc,unde,desi am pus un burete Eheim,iata ca a ramas totusi un mic cerculet acolo pe unde incredibil dar adevarat,mi s-a strecurat si al doilea kuhli.Cu doua zile inainte sa ma hotarasc sa inghesui materialele filtrante in casolete pt a nu a creea o bariera in circuitul apei,aflu ca lipseste si al doilea kuhli.Da-i,desfa externu,cauta prin creanga,cauta prin substrat,prin acvariu,dupa filtre,nimic.Pana la urma bunica-miu imi spune convins ca l-a mancat synodontisul,pt ca l-a vazut cum dadea atacul la melci alaturi de histrionica care ar putea fi la fel de bine sa fie Kubotai de fapt.In Mie mi se parea absurd ca un synodontis sa manance un kuhli la fel de lung ca el,chiar daca el e stapan pe creanga si acvariu,si ia amploare ca marime.In fine,dupa 3 zile vin hotarat acasa sa bag materialele filtrante in casolete,deschid filtrul extern,scot saculetii de materiale filtrante,si vad ca ramane galeata plina cu apa...nu se vedea nimic inauntru,si ma gandesc eu :"hai sa caut cu degetele prin galeata,poate dau cu mana in pestisor"..Si ce crezi frate?? Caut ce caut,si in 4-5 secunde dau cu degetul in ceva..Bai si il vad,era chiar kuhliul disparut,dupa 3 zile de stat in canistra de extern.Arata mai bine ca niciodata,dungile ii erau foarte evdentiate,era super dragut,totul perfect...Bucurie imensa.Am luat o bucata de burete si am acoperit in-ul si in josul tevii,astfel ca de acum nu va mai avea pe unde sa intre...Si iata inca un exemplu cum ca serpisorii astia sunt cei mai nazdravani,intra peste tot,cu cea mai mica ocazie oferita
Vreau si eu un trasnformator de genu',dar sa imi faca altu' lipitura.DIn nou,replica"muieti is posmagii"sau ceva de genu'
10-15 litrii nu sunt buni pt nici o familie.Nici macar in 20-25,caci daca ai pune 2 femele si un mascul de betta,masculul ala le-ar hartui sexual pana la epuizare prin tot acvariul,caci este mic si nu au unde sa se retraga,iar pt gourami un acvariu de 20 de litrii este mic si pt un singur exemplar.Ca apa sa se cicleze,trebuie sa aibe filtru,nu doar sa fie lasata la decantat.Despre ce ornamente este vorba ? 3-4 vivipari ai putea pune,insa nu recomand,caci ti se inmultesc la infinit.Ia-ti 5-6 zebre si rezolvi treaba,dar asta doar daca are minim 20 de litrii.Daca are sub 20,un singur Betta.Si ca sa iti raspund la intrebarea cu bolul,il streseaza depinde de marime.Daca are sub 3 litrii,da,nu o sa ii convina si o sa incerce sa iti evadeze.Orice ar fi,NU tine vreodata un peste intr-un bol mai mult de 1 zi
Puteai lua un cooler la 100 ron de pe nevertebrate,si scapai si tu si animalele de stresul caldurii Ma rog,alegerea ta,dar e dureroasa pt mine. Mult succes cu noul setup
De obicei,evitam sa ne cumparam guppy tocmai din cauza aceasta.Iar ca alternativa,nu,nu ii aruncam,eventual intrebam lumea pe strada daca vrea sa se faca"acvarista" Glumeam.Incearca sa vinzi/donezi din ei,incearca la magazine,poate ti-ar oferi un mic pret pe ei,si daca nu,trimite-i pe la iubitorii de guppy,prin donatie.Si incearca sa scapi DE TOTI ca in viitor sa nu mai ai aceasta problema.Am intalnit diferite forme de manifestare a saturatiei de acvarist,care ii face pe multi dintre ei sa se lase: 1: Prea putini pesti(ca mor din cauza ca nu stiu sa aibe grija de ei,apa lor,etc) si 2: Prea MULTI pesti(ceea ce ii face sa se sature,intr-un final pestii sa devina obsedanti)
Eu il consider superb.Chiar nu are fata de stiuca,poate cand e "adolescent",insa e o cichlida destukl de rara si de apreciat.anyway,ma bucur te putui ajuta
L.E.:"nuca pe cap" mie nu imi plac flowerhornurile caci sunt pesti hibriziati LA MAXIM.
poti incerca piranha,daca tot esti nehotarat dar sa promiti ca ii tii la dieta
scuze,greseala mea.in posturile anterioare,am scris exact numele latin,insa acum l.am uitat.Era vba de black DIAMOND cichlid,nu pearl cichlid.Despre DIAMOND era vba ca rezista si la 40 de grade.la ce colorit patrunzator in retina au,e imposibil sa nu iti placa.mai ales ca sunt MARI si intruchipeaza exact cuvantul de "CIORTAN"
brasiliensis cu black pearl...capodopera de acvariu
Revin din nou la cererea mea de dinainte de a fi reluat postul acesta:Black diamond cichlids....cresc si 42 de cm,si sunt atat de rezistenti,incat sunt gasiti in ape de 12-14 Grade,chiar si in lacuri unde temperatura e constanta la 40.nu exagerez,sunt pe mobil acum deci linkul imi e greu sa il caut si sa il copiez aici si acum,insa recomand cu mare caldura aceasta specie.gasesti pe nevertebrate.nu apar la categorii,le.am gasit intamplator.ma gandesc serios sa achizitionez asa ceva,insa mi.e teama sa nu creasca prea mari pt populatia de ancistrusi imensa pe care o am.
Imi permit cu scuzele de rigoare,sa postez si eu la categoria colegului nostru,o intrebare care ma macina de mai mult timp ,insa nu mi s-a raspuns :
-Daca am scos tavitele in care se depozitau materialele filtrante in filtrul extern,punand sacii de material filtrant unul peste altul,afecteaza grav circuitul apei in interiorul filtrului? Este posibil ca apa ce iasa pe retur sa nu ajunga pana in fundul filtrului? Sau oricum nu conteaza,caci bacteriile se depun si se elibereaza in apa,chiar daca apa ce vine pe IN nu efectueaza un circuit complet sus-jos-sus in interior? Intreb asta,pt ca si la Aqua Pro,ca si la Tetratec, tavitele au un "culoar" de trecere a apei presupun,pt efectuarea traseului complet al apei in interiorul filtrului.Asta e parerea mea.Deci practic,din nou,intrebarea mea este: punand sacii unul peste altul,este posibil ca materialele filtrante sa fie oarecum o bariera de netrecut pt apa,astfel ce intra sa fie evacuat imediat ?
Tavitele sunt astea :image
Ma gandesc ca bacteriile denitrificatoare si etc din interiorul filtrului sa actioneze oricum in interior,dar afecteaza grav lipsa tavitelor pt"comunicare" in filtrarea bio-chimica propriu zisa ?
pai si la mine se gasesc f greu pesti frumosi,insa pe asta l.am vazut! era singur intre niste raphaeli destul de maricei si artagosi din cauza stresului.Ar fi fost ceva sa iau si un raphael,dar...inca nici nu am startat ciclarea la al mare,iar synodontisul deja e stapan pe radacina si se dezvolta la ritm alert
presupun ca da,pt a mari duritatea apei.Daca e fin,merge
asta ce vrea sa insemne d-le Big?ca v-ati lasat pagubas?Chiar voiam o persoana in plus care sa ii faca pe cei de la Eheim "sa isi taie venele in grup",caci rotor lipit cu nylon de pescuit si super glue am vazut,mai voiam sa vad si denitrificare cu dedurizare si filtrare pro facuta in casa.Respect Big Man indiferent daca va reusi sau nu
Achizitii noi la acvariul de 81 de litrii
- 5 filigera
- 3 red nose tetra
- 3 penguin tetra
- 1 neon negru (ratacit printre pinguini)
- 20 melci Red Ramshorn gratis(in primele 5 minute,3 erau deja devorati de febletea Botia-asta e si motivul pt care ii luati,sa pape hrana vie )

Initial voiam doar filigera si red nose tetra,dar am micsorat numarul de red nose ptr pinguini

Ca veste de bun augur,synodontisul ornatipinnis s-a facut un purcel,capul i s-a innegrit de tot(probabil ca forma de camuflaj avand in vedere ca eu am substratul negru)si s-a facut stapan pe cioata,daca se apropie vreun cory de ea,ii alunga-deseori sta in varful cioatei si observa cine se apropie,coboara sa il alunge,apoi se urca la loc-si e super amuzant,caci se ia doar de cory,de botia sau de kuhli nu.Mai mult chiar,inoata cot la cot cu botia,in cercetarea melcilor
Astept colorarea cozilor si a boturilor de la tetra,erau f stresati pe-acolo,si intr-o calitate a apei bineinteles precara...Urmatoarea saptamana poate chiar mai mult e critica,sper sa nu am nicio mortalitate sau sa fi luatvreun virus de prin acvariile comunitare din petshop,chiar daca transportul de pesti a fost aseara.....Apa e ....aceeasi.
Bazin de Oscari...sau mai bine Paratilapia polleni( Black Diamond Cichlid)....just sayn'...

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: