Message |
|
Foarte faina treaba ce ai facut cu sump-ul ,bine nici cu restul nu mi-e rusine, eu as fi pus mai putin burete la intrare -poate din motive de lene ca sa nu am atat de spalat
|
 |
|
Nu stiu daca mai are , dar ma pot interesa daca vrei , s-au iti dau nr de telefon , problema e ca nu stiu daca trimite in tara, ceilalti colegi s-au dus personal dupa ei din cate stiu
|
 |
|
Ok asteptam sa o vedem instalata si in toata splendoarea
|
 |
|
Si la cele interne sa nu te intereseze debitul mare,daca e intre300si 500l/h e in regula , uita-te dupa capacitatea interna de material filtrant aceea sa fie cat mai mare, si nu te pasiona dupa UV, e un accesoriu care ridica pretul si e folositor doar in caz de boala, daca e de putere mica nici acolo nu-i prea grozav
|
 |
|
Apropo de wasabi citeam cat am stat in iarna la francezi ca tot wasabi-ul ce se comercializeaza prin occident e de fapt hrean (combinat cu alte vegetale, poate i se arata si putin din original) inverzit , pentru ca adevaratul wasabi e prea scump si rar
|
 |
|
A, am uitat sa spun ca sunt F3
|
 |
|
Asa pentru moment da , din astia mici dar dupa ce isi dau drumul trebuie bazin mai inalt ldeal 70 cm (nu strica nici mai inalt) al meu are 65 h , asta daca vrei sa arate a altum si nu doar pterophillum supradimesionati la corp dar cu inotatoarele scurte, , bine in primul rand trebuie sa fi sigur ca iei altumi adevarati : Orinoco, Inirida,Atabapo, Ventuari astia sunt mai cunoscuti desi Orinoco are sute de rauri ce se varsa in el , mai sunt apoi pseudo altumii : Rio Negro ,Santa Isabel -astia seamana al naibii de mult cu adevaratii si cu greu pot fi deosebiti sunt cateva criterii dar o gramada de dezbateri pe marginea lor(multi sustin ca cele doua forme de fapt sunt altumi) cel mai bine se observa la maturitate (cresc )3-4 ani , "adevaratii" sunt ceva mai mari, desi si cele doua variante sunt mult mai mari decat scalarii . Ar mai fi peruvian altum din Rio Nanay si asta seamana dar are totusi caracteristici ce il fac distinct si da si el e mai mare decat scalarii. Iar problema cea mare e ca in comert sunt o gramada de hibrizi vanduti ca si adevarati. Linia noastra-ca mai suntem cativa pe discus club care avem din puii lui Marius-provine de la celebrul Simon Forkel un german care aduce wild si-i reproduce , i se aduc pestii specil prinisi ,cum s-ar spune cu carte de origine ,pentru ca pe exportatori nu te poti baza decat foarte aproximativ -astia aduna pesti prinsi de pe suprafete foarte mari si ii grupeaza dupa marimi nu dupa origine. Ma opresc ca devine kilometric..
|
 |
|
Astazi multumita colegului niko27 (Marius) de pe Discus Club primul roman care a reprodus Orinoco Altum si nu sunt prea multi nici din alte natii in lume care reusesc , am intrat si eu in posesia puiutilor pterophillum altum ,adusi cu masina in galeata fara oxigen dupa un drum de vre-o 2,5 ore-a avut el drum in Targu Mures , nu au avut nici o treaba aclimatizarea a durat vre-o 10 minute (apa avea aceiasi temperatura) si i-am pus in bazin, in doua minute mancau :
|
 |
|
mugurel wrote:Cum se chiama d-ra? Doua comand acuma...
 Te costa ceva, varietatea asta mai rar pe la noi
|
 |
|
Foarte fain imi place
|
 |
|
Da arata-l si intreg
|
 |
|
Oricare apistograme, dar doar o pereche
|
 |
|
ionutlatcan wrote:A nu se pierde din vedere sump-ul fetei da...
Are si protein skimmer Bubble Magus
|
 |
|
 ,cum ai spus botia nu au ce cauta acolo
|
 |
|
In mod normal trece fara tratament,daca sunt in conditie buna si mananca bine in continuare
|
 |
|
Cu cel mic va fi cam nasol in plantat adica e condamnat sa nu se dezvolte cine stie ce (daca scapa) cei mari ok daca nu cedeaza la vre-o boala , nu e atata bataie de cap atata timp cat le oferi temperatura, calitatea apei buna -totusi macar schimbul saptamanal de 30-40%,si sa nu se adune resturi de mancare neconsumate(ancistrusi ,corry sau pomaceea)
|
 |
|
Nu prea cred ca sa apuci sa vezi ca trece de la pui la adult ,iti trebuie bazin aproape dublu .. bafta oricum
|
 |
|
L.E. Si : BOOBS AND BEER
|
 |
|
La multi ani
|
 |
|
Grozav bazin