[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ocean
Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Foarte faina treaba ce ai facut cu sump-ul ,bine nici cu restul nu mi-e rusine, eu as fi pus mai putin burete la intrare -poate din motive de lene ca sa nu am atat de spalat
Nu stiu daca mai are , dar ma pot interesa daca vrei , s-au iti dau nr de telefon , problema e ca nu stiu daca trimite in tara, ceilalti colegi s-au dus personal dupa ei din cate stiu
Ok asteptam sa o vedem instalata si in toata splendoarea
Si la cele interne sa nu te intereseze debitul mare,daca e intre300si 500l/h e in regula , uita-te dupa capacitatea interna de material filtrant aceea sa fie cat mai mare, si nu te pasiona dupa UV, e un accesoriu care ridica pretul si e folositor doar in caz de boala, daca e de putere mica nici acolo nu-i prea grozav
Apropo de wasabi citeam cat am stat in iarna la francezi ca tot wasabi-ul ce se comercializeaza prin occident e de fapt hrean (combinat cu alte vegetale, poate i se arata si putin din original) inverzit , pentru ca adevaratul wasabi e prea scump si rar
A, am uitat sa spun ca sunt F3
Asa pentru moment da , din astia mici dar dupa ce isi dau drumul trebuie bazin mai inalt ldeal 70 cm (nu strica nici mai inalt) al meu are 65 h , asta daca vrei sa arate a altum si nu doar pterophillum supradimesionati la corp dar cu inotatoarele scurte, , bine in primul rand trebuie sa fi sigur ca iei altumi adevarati : Orinoco, Inirida,Atabapo, Ventuari astia sunt mai cunoscuti desi Orinoco are sute de rauri ce se varsa in el , mai sunt apoi pseudo altumii : Rio Negro ,Santa Isabel -astia seamana al naibii de mult cu adevaratii si cu greu pot fi deosebiti sunt cateva criterii dar o gramada de dezbateri pe marginea lor(multi sustin ca cele doua forme de fapt sunt altumi) cel mai bine se observa la maturitate (cresc )3-4 ani , "adevaratii" sunt ceva mai mari, desi si cele doua variante sunt mult mai mari decat scalarii . Ar mai fi peruvian altum din Rio Nanay si asta seamana dar are totusi caracteristici ce il fac distinct si da si el e mai mare decat scalarii. Iar problema cea mare e ca in comert sunt o gramada de hibrizi vanduti ca si adevarati. Linia noastra-ca mai suntem cativa pe discus club care avem din puii lui Marius-provine de la celebrul Simon Forkel un german care aduce wild si-i reproduce , i se aduc pestii specil prinisi ,cum s-ar spune cu carte de origine ,pentru ca pe exportatori nu te poti baza decat foarte aproximativ -astia aduna pesti prinsi de pe suprafete foarte mari si ii grupeaza dupa marimi nu dupa origine. Ma opresc ca devine kilometric..
Astazi multumita colegului niko27 (Marius) de pe Discus Club primul roman care a reprodus Orinoco Altum si nu sunt prea multi nici din alte natii in lume care reusesc , am intrat si eu in posesia puiutilor pterophillum altum ,adusi cu masina in galeata fara oxigen dupa un drum de vre-o 2,5 ore-a avut el drum in Targu Mures , nu au avut nici o treaba aclimatizarea a durat vre-o 10 minute (apa avea aceiasi temperatura) si i-am pus in bazin, in doua minute mancau :

mugurel wrote:Cum se chiama d-ra? Doua comand acuma...

Te costa ceva, varietatea asta mai rar pe la noi
Foarte fain imi place
Da arata-l si intreg
Oricare apistograme, dar doar o pereche
ionutlatcan wrote:A nu se pierde din vedere sump-ul fetei da...

Are si protein skimmer Bubble Magus
,cum ai spus botia nu au ce cauta acolo
In mod normal trece fara tratament,daca sunt in conditie buna si mananca bine in continuare
Cu cel mic va fi cam nasol in plantat adica e condamnat sa nu se dezvolte cine stie ce (daca scapa) cei mari ok daca nu cedeaza la vre-o boala , nu e atata bataie de cap atata timp cat le oferi temperatura, calitatea apei buna -totusi macar schimbul saptamanal de 30-40%,si sa nu se adune resturi de mancare neconsumate(ancistrusi ,corry sau pomaceea)
Nu prea cred ca sa apuci sa vezi ca trece de la pui la adult ,iti trebuie bazin aproape dublu .. bafta oricum
L.E. Si : BOOBS AND BEER
La multi ani
Grozav bazin

Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Go to: