[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ocean
Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
dan.pavelescu wrote:O anemona alba poate sa fie o anemona de nisip! Are talpa rosie? Daca da, pune-o direct pe nisip

Indiferent de care e mananca? Daca da sunt sperante daca nu .. , atata timp cat au pofta de mancare e in regula, in momentul in care fac nazuri chiar daca le schimbi hrana (eu le mai dadeam pentru stimulare si cate un peste viu din cand in cand) incepe declinul care poate dura si luni de zile ,se termina cu terci in bazin
Nu arata rau ca si aspect asa per detaliu dar ca impresie generala nu mi se pare potrivit : ia din spatiu cam mult,imi pare prea bolovanos/colturos pentru americane , banuiesc ca nu e prea ieftin asa ca eu nu as lasa-o asa i-as bazai pe sarbi
Da daca ai cateva, dar repet daca ai 200-300 nu cred ca mai ai rabdare plus ca-ti trebuie la solutie..
Dap ..alta poveste , nu turta dulce cu oglinjoare
Faaaaaaiiin
In primul rand eu nu as tine scalari din astia "vopsiti"(un fel de pigeon discus) dar fiecare cu gusturile lui, solutia asa cum ai spus scapati de ei si luati din cei mici 8-10 buc si impactul vizual e altul
La mine aiptasia x a fost o frectie la picior de lemn, avea efect doar aplicat per individ ori cand ai sute.. nici nu se simte, ar fi bine sa fi imbunatatit reteta dar nu prea cred
Trebuie sa corectez putin in post m-am exprimat putin gresit ,am spus la un moment dat "toti sunt veniti.." a nu se intelege ca la mine ,e vorba de un user de pe Finarama, el a primit pe aceleasi comenzi amestecati peruvian altumi adevarati amestecati cu ceva scalari-posibil hibrizi
Cei din Orastie sunt F3 nu F1 pot fi tinuti fara probleme in apa de retea, uite iti pun ceva poze cu peruensis : primul e fals ,ceilalti sunt cosiderati ca buni -toti sunt veniti cu aceeasi tura de wild ,pe Finarama se discuta ca sunt hibridizari si in natura, in afara de posibilele tzepe, pestii sunt de la exportator direct , cel putin pentru Rio Nanay criteriile le vezi marcate in poze dar din cele acceptate in general : saua nazala vizibila ,punctele red sau black (nu todeauna la fel de vizibile) si lipsa dungilor din coada pe portiunea centrala-se vad putin pe margini dar nu pe centru
Faina ideea lui Dragos
Ancamarketing wrote:
Oare o pereche de Altumi cresc la 25 grade??!!!

Nu ! 28-30 da ,stai ca apare si dar-ul, o pereche confirmata de altumi -mult mai scumpa decat una buna de discusi, plus ca daca vrei sa fie maestuosi si mari au nevoie de 70 cm inaltime la bazin exemplarele reusite au intre 40-48cm inaltime , mai rar asta din urma, dar si aici e chestie de genetica si conditii asigurate,au nevoie de 3-4 ani sa creasca ;vorbesc aici de adevarati altumi: Orinoco, Inirida, Atabapo, exista si pseudo altumi ex. altum peruensis (Rio Nanay) seamana destul de mult dar sunt ceva mai mici .Si aici si la adevaratii altumi in comert sunt o gramada de hibrizi(tzepe) , in faza de puiet greu de deosebit de cei reali , la adulti tot ce e mai mic sau cu inotatoare scurte e departe de adevar(plus restul caracteristicilor specifice). Avem in tara pe cineva din Orastie care i-a reprodus si crescut si are pui de vanzare la un pret foarte bun(daca totul merge bine primesc si eu cativa saptamana viitoare). Asa ca idee imagine luata de pe net ,dar sunt si mai mari ;
Legat de matrix si siporax da se pot amesteca
O mentiune, in loc sa folosesti detergenti ca sa cureti acvariul e foarte buna apa oxigenata,dupa clatire nu risti sa-ti ajunga in apa tot felul de chimicale nedorite , plus ca e fungicid si bactericid ,iar plantele inaintea pestilor nu vorbesc de cele pretentioase ci de plante care sa ajute la start
Uv e bun cand/daca ai ceva boala in bazin in rest nu-i vad rostul , ti-am mai spus multi bureti iti ocupa loc in filtru si se colmateaza (adica trebuie sa-l desfaci ca sa-i speli)in dauna adevaratului material filtrant, lasa burete doar pentru prima trecere a apei(eu si pe acela l-as scoate) restul tot ocupa-l cu siporax sau matrix, viata in acvarii o sustine filtrarea biologica (bacteriile din matrix,siporax,etc.care iti trebuie timp-o luna sa se instaleze,mai ajuti cu biostarter) buretii sunt mai mult pentru filtrare mecanica se mai populeaza si ei dar nu incape comparatie
Nu prea sunt eu cu africanii dar chiar imi place ce a iesit acolo, un plus pentru "roca" inverzita
Are Florentina pe magicnature.ro NOPOX(la voi in Bucuresti) la 500 ml si aduce si de 1 l tel. : 0723653213
L.E. Din pacate nu mai e !(acum am fost sunat) Trebuie sa aduca , eventual vorbeste pentru comanda
Eu din ce am citit parerile despre necesitatea strontiumului sunt impartite, cercetatorii afirma ca acesta lipsea din scheletul coralilor din oceane inainte de efectuarea testelor nucleare si nu ar fi necesara adugarea lui
Faini pesti , ce ma bucura cand vad americani , ca mai exista pasionati, pentru ca grosul cichlidarilor a luat-o spre Africa, pentru mine cele trei mari lacuri sunt prea aride-prefer jungla
A ok, fain
Bine ai venit, acum din ce ai scris si ce pot sa-mi dau seama din poze : skimmer-ul schimba-l vezi ceva Bubble Magus(spun de ele pentru ca sunt destul de accesibile si bune) sau altul (nu as lua Aqua Medic)in orice caz daca poti ia-ti unul la dublu fata de recomandarile producatorilor sau in orice caz mai mare decat pentru cati litrii ai, foloseste reactoare(le poti face din peturi co o pompa mica-sa miste ce ai in ele) si evita ciorapii pentru diferitele medii de filtrare chimica sau bio, pentru phosfat poti folosi si NOPOX-ul , daca bine imi dau seama pietrele tale sunt cladite pe peretele din spate(o parte) daca da incearca sa le indepartezi si sa ramana un culoar pentru curenti ,eu la KH 15(sare Red Sea) tin SPS si cresc bine chiar au imbracat in polipi si lipitura de ciment (reef bond) ,la PO4 E 0,1 sau 10 ?

Forum Index » Profile for ocean » Messages posted by ocean
Go to: