| Message |
|
|
|
am redeschis topicul. Am constatat ca blyxa mea inca trebuie rarita, asa ca am mai scos la vanzare. Pretul ramane acelasi 1 ron/fir, sau daca se vrea 15 ron tufa de aprox 15 fire
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
plantele au fost date
|
 |
|
|
|
blyxa japonica 1ron/fir. Plantele provin de aici Dupa cum se vede urmeaza o rarire si tunsoare adecvata
|
 |
|
|
|
eu am unul de 100/40/40 cu intaritoare sus care rezista fara probleme
|
 |
|
|
|
ca plante eu iti recomanda blyxa japonica. Este o planta de mijloc superba. Creste 15-20 cm si arata foarte bine. Daca vrei cateva fire, iti pot da eu.
|
 |
|
|
|
cauta mancare speciala pentru ei si o sa rezolvi situatia
|
 |
|
|
|
hai sa incepem cu inceputul si sa deschidem un jurnal numai al tau la rubrica coltul incepatorului. Descrie acolo toate dotarile pe care le ai si pe masura ce ne impartasesti cate ai reusit sa aduni si ce vrei sa faci te vom ajuta cu experienta noastra
|
 |
|
|
|
dezordine, dezordine, dar pe cand o ordine?
|
 |
|
|
|
ai pm
|
 |
|
|
|
cati creveti vrei?
|
 |
|
|
|
bine ai venit Alex. Te asteptam cu amanunte la coltul incepatorului pentruca simt ca ai multe intrebari sa ne pui
|
 |
|
|
|
ai grija la creveti. Trebuie sa ai in acvariu pesti compatibili cu ei. Altfel crevetii ajung f repede mancare pentru ceilalti
|
 |
|
|
mai ai aici cateva informatii mai vechi, dar fiind in euro cred ca se mentin
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18967.page
|
 |
|
|
stefanp wrote:Pai si vrei sa folosesti blyxa ca planta de prim plan?
Eu as lasa blyxa de mijloc, dar rarita putin si as cauta ceva planta pentru prim plan.
nu vreau blyxa in prim plan. Am 3 tipuri de gazon, dar nu am mari rezultate cu ele. Am facut o greseala tehnica si acum trag ponoasele. Sub volcanitul care are cam 1 cm grosime, am bagat roca vulcanica sfaramata de subsemnatul personal. Din pacate ea nu a fost maruntita suficient de mult si cand am scos cate ceva din substrat, roca a iesit la suprafata. Ideea este ca HC nu se prinde in roca deoarece radacinile sunt prea firave iar cory au grija sa o dezradacineze de tot. Mai am un tip de gazon a carui denumire nu l-am retinut, insa el se intinde in lant si nu prea sunt incantat de cum arata. Al treilea tip de gazon-Eleocharis parvula este in partea stanga a acvariului si el se pare ca arata cel mai bine, dar se dezvolta incet pentruca blyxa ii cam ia din lumina si il cam calaraste. Si nu in ultimul rand mai am o problema care nu o pot rezolva sub nici o forma: latimea acvariului care este de 40. In partea din spate am ascuns un incalzitor, pe urma vine buturuga si in putinul loc ramas s-a instalat blyxa si tentativa de gazon. Deci cam acestea sunt problemele. Cred ca as putea fenta putin imaginea rarind in forma de V blyxa catre buturuga si sa creez astfel impresia de adancime. Ludwigia va dispare si ea de acolo ca nu este potrivita cu locul. Probabil am s-o replantez in fata filtrelor din dreapta ca sa le mascheze. Avantajul in fata filtrului este ca ludwigia avand frunzele mari si rare permite circulatia de apa si filtrarea. Cam astea sunt modificarile pe care am de gand sa le fac, si problemele actuale
|
 |
|
|
|
asa este. E deja prea multa, dar nu am avut timp sa dau din ea. Ludwigia cand am primit-o era mica mica si nu stiam ce va iesi din ea. O voi muta mai in spate insa o sa se ia de par cu valisneria care e cam teritoriala. Este posibil sa renunt de tot la ludwigia. Ai idee de ce plante de mijloc as putea pune care sa creasca intre blixa si valisneria si sa ramana asa ca inaltime? Blixa creste undeva pe la 10-15cm si ramane asa. Valisneria creste cat cuprinde. Ce as putea pune imtre ele ca sa formez un strat de mijloc?
|
 |
|
|
|
saptamana trecuta am facut o donatie masiva de plante. Am tuns valisneria inainte de a completa bazinul cu apa, dar creste foarte repede. Crevetii imi plac la nebunie, dar in curand va trebui sa dau din ei. Pe deoparte sunt multi, iar pe de alta parte vreau sa le mai schimb linia genetica
|
 |
|
|
|
iar ca celelelte vietuitoare sa nu se supere ca nu sunt puse pe "sticla" si nu au devenit VIP-uri, voi atasa cateva poze cu ele
1)sae prospecteaza daca mai au ceva alge la micul dejun
2)puturosii stau la soare
3)rcs-ii fac tractiuni la intaritoarele mele
cam acestea sunt noutatile din acvariul meu acum. Sper ca nu v-am plictisit si sa ne auzim in curand cu bine
|
 |
|
|
|
si ca sa vedeti ce invazie de creveti am, voi mai atasa cateva poze. Blixa pare a fi terenul lor de joaca. E o planta superba care creste minunat la mine in acvariu
|
 |
|
|
|
crevetii se inmultesc la greu, plantele eu zic ca sunt ok. Acum cateva zile am mai facut o tunsoare masiva in acvariu. Ricica se inmulteste si ea din nimic. La un moment dat m-a enervat ca nu puteam sa o fixez si a zburat din acvariu. Dar undeva intr-un colt a ramas o bucatica din ea cam de 1cm. Intr-o luna si jumatate s-a facut insula plutitoare de care stau agatati fericiti crevetii. Mai pun cateva poze cu fapturile
|
 |
|
|