[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RvN
Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Bine ai revenit si mult spor cu bazinul! La cum te cunosc, se va recupera rapid si va fi de top.
Foarte frumos! Iti transmite un placut sentiment de liniste si calmitate cand il privesti.
Multumesc, usor usor se indreapta in directia dorita. Am schimbat si lampa, am mai adaugat plante in spate (niste limnophilla aromatica in dreapta, rotala si bacopa in stanga). Am eliminat plantele ce nu au supravietuit adaptarii iar ce a ramas deja au frunze, radacini si chiar flori noi. Cu schimb de apa 30%, cu Carbo lichid si putin fertilizant, program de lumina de 7 ore cu pauza de 1.5 ore mergem inainte :).

In curand o sa iau in calcul si Co2, dar asta numai dupa ce imi fac standul conform dorintelor personale si cerintelor acvariului, mai avem de asteptat.
Foarte frumos acest setup, curat si degajat. Mult succes cu el! Sunt sigur ca va fi superb la maturizare.
Prima poza de anul asta :-D
Multumesc pentru cuvintele frumoase, dar nu este chiar asa! :D Mai este muuuuult de munca la el......avansam cu pasi mici si siguri :)
Ultima poza pe anul acesta :)
Frumosi foc! Sa iti traiasca si sa te bucuri de ei.
Sa facem un micut update :

- am comandat teava de in neagra de la jbl (cu tot cu tubul de absorbtie si am mai luat si niste furtun 12/16 tot de la jbl), acum ma bate gandul sa iau si setul de out de la jbl (ca sa fie treaba treaba)

- saptamana asta voi schimba Twinstar-ul cu alt model de la Chihiros

- am eliminat ludwigia red rubin din stanga spate si lobelia din dreapta (ramane de vazut cum procesez locul ramas) si am gasit un loc potrivit pentru mica tufa de microsorum petite.

- m-am tuns

- azi am in plan un schimb de apa 50% (ma rog, azi...la noapte cand am si eu timp liber)

In rest, totul merge conform planului.

Am ca tema sa ma gandesc ce sa fac in coltul acela :), as putea sa il las si liber (adica fara ludwigia rubin care nu prea ma incanta acolo) ori sa incadrez intr-un fel microsorumul acolo (si asta parca imi surade cel mai mult) iar in partea dreapta o mana discreta de acicularis.
Buuun, extrag urmatoarele: clar trebuie sa stau departe de cele din sticla :)))), nu de alta dar ma cunosc, stiu ce pot sa fac daca intra pe mana mea :wink: . Ramane sa le iau pe cele negre de la JBL. Pana ajung la astea, trebuie sa fiu bun si cuminte ca sa vina mosul la mine cu un chihiros corect, corespunzator si cu umbreluta ca sa nu ma ia la ochi lumina :). Asa pot sa iau si eu linistit la anul, un micro skimmer Eheim si tevile negre :).
In alta ordine de idei, din stanga spate voi elimina ludwigia rubin (cat de curand) si voi pune acicularis sau didiplis diandra iar in partea dreapta mai am destul de munca pana iese ceva placut, deasemenea si la partea frontala mai am de lucru, nu imi place mie, scartaie ceva acolo.
narcis wrote:Cu placere!
Sa vina tufa aia odata, teava aia verde e de groaz? ????. Acum sa vedem peste vreo 2,3 luni cum s-au legat bucephalandrele si sa le vedem pline de flori.

Teava aia verde "o ador" si eu )) ma duce la depresie intr-un tablou bacovian, oscilez intre in/out de sticla (desi e riscant cu mainile mele stangi si rabdarea limitata) si un set de in/out negre de la JBL. Tufa de microsorum a venit, ma rog, smocul , mai are pana ajunge la rangul de tufa, pana atunci o sa ii caut un loc potrivit in peisaj.
dandumitru wrote:
Aici gresim toti, ne indragostim de placerile noastre si cu greu reusim sa intelegem ca sunt situatii in care trebuie sa renuntam .
Succes pe mai departe !

Am facut primul pas , care pinnatifida? Nu am nici o pinnatifida , a fost evacuata.

Multumesc mult, Doamne ajuta!
dandumitru wrote:Salutare !
A facut treaba buna bufnita, a iesit foarte frumos !
Eu zic ca pinnatifida iti va da ceva batai de cap,este invaziva si de talie mare, se va intinde pe unde nu te astepti, cu microsorum vei avea viata mai dulce , daca este microsorum trident si mai bine, s-ar incadra perfect acolo.
Felicitari !

Va salut, bufnita multumeste frumos!
O sa renunt la pinnatifida, mi s-a mai spus (dar eu batman, batman , incapatanat ca imi place mie pinnatifida ). Microsorum am ales varianta pteropus petite (sper sa ramana la stadiul de petite), o sa il pun in locul pinnatifidei.

Multumesc inca o data!
Nici nu am pomenit bine despre asta si am inceput transformarea :). Am stat pana tarziu in noapte ca bufnita dar nu regret. Mai am doar putin loc pe ramurile din dreapta pentru tufa de microsorum (trebuie sa ajunga saptamana asta).
Lasam totul la fezandat vreo 2 saptamani si trec la pasul urmator, pestii.
Acum voi medita putin in ceea ce priveste lumina (nu sunt 100% multumit si ma gandesc ori sa adaug una similara ori sa iau altceva, ramane de vazut).
Multumesc colegului nostru narcis pentru superbele plante. Multumesc deasemenea lui Dan (batman-ul nostru) pentru tot, un om cu un caracter deosebit pentru care am tot respectul.
Bayek wrote:Arata intr-un mare fel, felicitari si spor la treaba. Imi place ca ai lava rocks la greu. Ce le-as umple de anubias si bucephalandre….

Multumesc frumos! Cam asta le va fi soarta. Toate la timpul lor . Cand am inceput acest jurnal am mentionat ca prima tura de plante va fi, in mare parte, pentru perioada de ciclare. Treptat voi face si trecerea la ce am in cap, incet si fara graba.
dan.pavelescu wrote:Biniditat, mestere, imi place maxim. Presimt ca o sa fie de Creme

Multumesc mult! Criticul din mine spune ca mai e mult pana departe , dar voi face tot ce pot pentru a obtine un bazin stabil, sanatos si placut ochiului.
alinutz80 wrote:Foarte fain! Spor la mesterit

Multumesc frumos! Chef si timp sa fie
Buun, sa continuam cu jurnalul. In weekend am schimbat cam 75% din apa, am scos 7.4 tone de smecleu, frunze moarte, plante putrezite, radacini, scoici, melci, raci, craci :D. Ce s-a topit aia e, ce a supravietuit perioadei de ciclare si a reusit sa se adapteze va fi sortat :D, nu scapa asa usor :).

Am aspirat temeinic dar tot au mai ramas resturi, o sa mai bag o tura zilele astea dupa ce voi intra in posesia unor bijuterii de plante :D. Spre bucuria mea, am ceva de mesterit si la stand, sa adaug o etajera pentru acareturi, sa schimb blatul cu unul pe dimensiunea bazinului, 1 cm maxim lasat in plus (ma streseaza si nu imi place deloc sa il vad asa), nimicuri din astea consumatoare de timp.
Va fi un adevarat spectacol! Sa iti traiasca si sa te bucuri de tot ce e acolo!

Forum Index » Profile for RvN » Messages posted by RvN
Go to: