Va salut dragi tovarasi si prieteni.
De ceva vreme gandul ma duce la a schimba bazinul de acasa (100x60x60) cu unul putin mai mare (140x60x60) pentru ca spatiul permite si pentru ca-i pacat sa stea aiurea spatiul ala neocupat
Cele de mai sus sunt motivele care-mi plac cel mai mult.
Motivul care nu-mi place deoarece provine dintr-o greseala dar care-mi permite explicativ sa fac imbunatatirea de mai sus este ca, din cauza faptului ca sumpul vechiului bazin nu are nici un fel de aerisire iar cadrul s-a corodat in ultimul an extrem de puternic si din motive de siguranta necesita schimbare.
In momentul de fata bazinul poate fi observat dintr-o singura parte (fata), viitorul va putea fi vazut din 2 parti: lateral+fata.
Am cochetat foarte mult cu ideea de a gasi, prelucra, o bucata de sticla care sa fie curbata la o raza foarte mica dar din nefericire nu am reusit sa gasesc nici in tara si nici in afara, singura locatie in care am reusit sa gasesc asa ceva a fost China dar costurile de transport nu justifica o asemenea investitie fiind extrem de mare, cu riscul spargerii la transport neasigurat, fapt care m-a facut sa renunt la idee.
In noul bazin voi muta atat vietuitoarele existente cat si echipamentele folosite pana acum, sistemul principal de filtrare va fi filtrul la picatura alcatuit din 3 reactoare pe care il folosesc in momentul de fata la care voi adauga inca 2 reactoare pe care le am deja, avand in vedere ca spatiul permite.
Echipamentele vor fi urmatoarele:
- skimmer Deltec SC 1455
- pompa recirculare Eheim 3000 Compact+
- valuri 4 x Turbelle nanostream 6095 + Multicontroller 7096
- autocompletare Aquamedic cu 2 senzori, vas 20 litrii
- racitor Hailea 500A
- incalzitor Jager 250W
- filtru la picatura 5 cilindri 150x400 mm
- lampa led DIY
Bazinul va fi realizat din sticla de 12mm, ultraclara o laterala+o fata iar celelalte 2 float, fundul va fi dublu realizat din sticla de 10 mm, la fel si refugiul + sumpul.
Sumpul nu se va sprijini pe cadru pentru a castiga un plus de inaltime, diferenta care va fi alocata unui reugiu in care va exista un strat de 10-15 cm nisip si macroalge.