[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Shubi
Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Faina lucrare dar eu as fi taiat o gaura mare cat ventilatoarele si as fi bagat o protectie metalica, nichelata, sa fie un flux de aer cat mai bun.

image

Sper ca ai lasat si in laterale suficient spatiu pe unde sa poata circula aerul.
koala wrote: ... daca nu faci background, te blestem!

Si cum ar fi...."Sa te loveasca lenea mea !!!" ?
Gata, m-am hotarat, background DiY Koala`s typo va fi

mugurel wrote:
Se vede ca-i acvariul sotiei ... (ati uitat ca dansa este adevarata Shubi?)

Bah, PLM, de cand a vazut rugina ma implora sa-l schimb
Asa-i ca v-am dat idei ?

dan.pavelescu wrote:
Vorba lunga, saracia omului. Treci la munca si prezinta ceva concret

Vine si inceputul, deocamdata astept variantele de pret pentru cadru, sticla, etc.
Trebuie sa ma inscriu in buget.
La dimensiunile date vreau neaparat sticla de 12mm si am o problema in a o gasi in Timisoara, daca aveti idei unde pot gasi la un pret decent chiar va rog
Treaba-i ca-mi plac lucrurile simple, deaia si schema sumpului.
Algele m-am gandit sa le bag pentru fosfati mai degraba, cu nitratii nu am probleme de cand am "picatura"
Ma gandesc sa nu pun alge de lene si nicidecum nu ma gandeam sa pun altceva decat Caeto.
Daca fac in spate+laterala stanga un ansamblu gen Koala .... m-am scapat si de curatat jumatate din geamuri, adica 2
Va fi un bazin facut de lene, la care sa muncesc si mai putin decat la actualul
Asta-l numesc eu hobby
Deci nu murim de foame
Revin cu detalii:

image

Inca mai gandesc la faptul de a baga alge in refugiu sau daca sa-l las doar cu spartura de coral + piatra vie.
Frumoase exemplare
Muta mai aproape Clujul !
Succes !!!
Pai am 1,84 si ma folosesc intotdeauna de un scaun, in bazin umblu foarte rar, 90% cand fraguiesc....

Sa va spun cate ceva si despre background-ul din display, va fi ori stil "Koala" ori "Akvadekor" de la fratii sarbi, am vorbit deja cu Adi in acest sens, sper ca n-a uitat.
Depinde foarte mult de ce-mi vor arata ca pot face pentru marin si pret dar si de cat de mult timp voi avea eu pentru DiY, sufleteste inspre solutia DIY sunt atras, ca sa fiu sincer pana la capat....
Cu exceptia faptului ca-i mai lung, dimensiunile de gabarit sunt aceleasi cu cel pe care-l am acum deci nu-i o problema...
Va salut dragi tovarasi si prieteni.

De ceva vreme gandul ma duce la a schimba bazinul de acasa (100x60x60) cu unul putin mai mare (140x60x60) pentru ca spatiul permite si pentru ca-i pacat sa stea aiurea spatiul ala neocupat
Cele de mai sus sunt motivele care-mi plac cel mai mult.
Motivul care nu-mi place deoarece provine dintr-o greseala dar care-mi permite explicativ sa fac imbunatatirea de mai sus este ca, din cauza faptului ca sumpul vechiului bazin nu are nici un fel de aerisire iar cadrul s-a corodat in ultimul an extrem de puternic si din motive de siguranta necesita schimbare.
In momentul de fata bazinul poate fi observat dintr-o singura parte (fata), viitorul va putea fi vazut din 2 parti: lateral+fata.
Am cochetat foarte mult cu ideea de a gasi, prelucra, o bucata de sticla care sa fie curbata la o raza foarte mica dar din nefericire nu am reusit sa gasesc nici in tara si nici in afara, singura locatie in care am reusit sa gasesc asa ceva a fost China dar costurile de transport nu justifica o asemenea investitie fiind extrem de mare, cu riscul spargerii la transport neasigurat, fapt care m-a facut sa renunt la idee.
In noul bazin voi muta atat vietuitoarele existente cat si echipamentele folosite pana acum, sistemul principal de filtrare va fi filtrul la picatura alcatuit din 3 reactoare pe care il folosesc in momentul de fata la care voi adauga inca 2 reactoare pe care le am deja, avand in vedere ca spatiul permite.

Echipamentele vor fi urmatoarele:

- skimmer Deltec SC 1455
- pompa recirculare Eheim 3000 Compact+
- valuri 4 x Turbelle nanostream 6095 + Multicontroller 7096
- autocompletare Aquamedic cu 2 senzori, vas 20 litrii
- racitor Hailea 500A
- incalzitor Jager 250W
- filtru la picatura 5 cilindri 150x400 mm
- lampa led DIY

Bazinul va fi realizat din sticla de 12mm, ultraclara o laterala+o fata iar celelalte 2 float, fundul va fi dublu realizat din sticla de 10 mm, la fel si refugiul + sumpul.
Sumpul nu se va sprijini pe cadru pentru a castiga un plus de inaltime, diferenta care va fi alocata unui reugiu in care va exista un strat de 10-15 cm nisip si macroalge.

image
image
image
image
image

Drac stie, da`pe eticheta scrie: "Poate contine urme de lapte praf, alune, Lamprologus....."
.....si dupa 100 imprumut
Jurate ca nu-i ai de la Lidl
image
In locul tau prima data i-as cere scuze....
Prevad in curand la tine in sufragerie....un iaz mare
Mie sa-mi spui cand e deschisa expozitia publicului larg
Atunci macar pove pe unde umblii , poze, etc.
Hai sa te ajut un pic, ai sau n-ai asa ceva ?

image
image
image
image
image
Vin, crab, alea alea.....sa mor ca vin si eu
Buna intrebare

Forum Index » Profile for Shubi » Messages posted by Shubi
Go to: