| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Ai speriat omul! Sunt multi pesti acolo dar din ce ai scris se intelege ca ii trebuie un acvariu de minim 500 lit ptr pestii pe care ii are. (Cum sa stea un gouram in 80 lit si un platy in nbazin de 100? Din ce am vazut eu....2 gourami sunt varianta mica (cresc cam 4-5 cm).
|
 |
|
|
|
Vand 6 Barbus Tetrazona Verzi si 6 Barbus Tetrazona clasici cu dungi.Au in jur de 4 cm.
Pret: 50 RON
Numai ptr Bucuresti.
|
 |
|
|
|
15 RON !!! (vreau sa eliberez zona ptr alta planta)
|
 |
|
|
|
FRUMOS !!!
Imi place mult acest acvariu.
|
 |
|
|
|
30 RON
|
 |
|
|
|
Vand Anubias-ul din imagine sau il schimb numai pe o tufa (nu foarte mare dar frumosa) de microsorum pteropus.
20 RON
Bucuresti
0748046748
|
 |
|
|
scificuss wrote:BGD iti e prieten si eu dusman. Corect pana aici.
Ce soc termic poate sa provoace un incalzitor in acvariu? Asta daca nu folosesti unul industrial de 2000w intr-un acvariu de 5 litri.
Stii tu vorba aia, ca fiecare isi cam merita soarta.
Nu am o vasta experienta in acvaristica. Mi-am dat cu parerea vis-a-vis de temperetura (soc termic) ptr ca am citit la un moment dat ca daca vrei sa cresti temp in acvariu, trebuie sa o faci treptat (cate un grad la 2-3 ore). Mai sunt probleme cu incalzitoarele ptr ca nu sunt "calibrate" bine. Pui incalzitorul la 25*C si te trezesti cu 27*C, sau invers.
|
 |
|
|
|
Daca nu ne spui si diferentele de temperatura (cand nu aveai incalzitor si cat ai gasit in acvariu a doua zi dupa ce ai pus incalzitorul.....). Poate sa fie si socul termic la care i-ai supus. Daca ei au stat la 20-22*C si peste noapte au ajuns la 25.......
Trebuie sa dai mai multe detalii.
|
 |
|
|
bobo_florinel wrote:Ultimul filmulet pe care l-am vazut este superb, primul este ceva mai complicat de realizat si iti trebuie, cred mai mult timp pentru al face sa arate asa.
Eu zic ca e invers. Cel care ti-a placut are CO2 si plante mai deosebite.
Cel pe care l-am pus eu, are 2 feluri de plante (asa cred), dintre care una este super-easy. Am si eu in acvariu planta aia. Diferenta este ca are o patina a vremii prin algele care s-au depus frumos pe crengile alea. Zici ca a decupat direct din natura bucata aia si a pus-o in acvariu.
|
 |
|
|
Am gasit filmuletul.
Sper sa nu se supere userul rick ca ii laud acvariul.
http://www.youtube.com/watch?v=FsjngXjOD6w
Sincer........cand vreau sa ma uit la un acvariu frumos, caut acest filmulet.
Acvariul trebuie (dupa parerea mea) sa fie o bucatica rupta din natura si pusa in casa. Nu cu elicoptere, castele, bile de sticla, etc
|
 |
|
|
|
Imi dau si eu cu parerea:
Acvariul nu cred ca are mai mult de 40 lit. Nu poti sa pui plante ca in acvariile mari (alea mici in fata.....alea....in mijloc si alea mari in spate) ptr ca nu ai loc.
In locul tau....................as scoate "ornamentele" (scarita si butoaiele cu stelute de mare), ptr ca nu......sunt .............. frumoase. As pune o radacina de lemn frumoasa(fiarta si tratata) si niste plante fara pretentii (una mai inalta si una gen tufa)(valisneria si cryptocorine). Un fundal negru. O sa caut pe youtube un filmulet cu un acvariu (superb dupa parerea mea), care nu este deloc pretentios. Persoana care a facut acvariul de care vb, este din Romania.
Promit ca o sa caut filmuletul.
|
 |
|
|
|
Vand incalzitor Resun de 75W.
Este in garantie conf bon. L-am cumparat in data de 11.12.2011 cu 45 Ron din Obor.
Se vinde cu 35 Ron.
|
 |
|
|
|
Am toata admiratia ptr tine. Ai acumulat la varsta asta o gramada de informatii. Cred ca peste 50% dintre posesorii de acvarii nu au nici jumatate din cunostintele tale. La varsta ta, unii se joaca la groapa cu nisip sau freaca tastaturile pe Facebook si se cred inteligenti.
Ai spus ca banii sunt ai tai (80%) si ca tatal tau ti-a oferit posibilitatea sa muncesti ptr acesti bani sau ptr diferenta. Din curiozitate: ce muncesti tu la 15 ani?
|
 |
|
|
|
Daca colegul de camera (sanitarul) nu il alearga pe Betta......nu se agita din cauza asta. Poate nu este obisnuit cu noua locuinta sau parametrii apei nu sunt pe placul sau.
|
 |
|
|
Ai vazut un scalar matur? E foarte mare. Am citit ca acesti pesti au nevoie de anumite "conditii" ptr a convietui intr-un acvariu. Uite aici cate ceva: http://en.wikipedia.org/wiki/Pterophyllum
Temperatura, spatiu (in jur de 40 lit), etc.
Viata scalarului e foarte interesanta. Isi alege partenera pe viata.............etc......e super interesant.
Nu iti zic sa renunti la pesti, dar in locul tau as pastra doar viviparii. Nu trebuie sa faci ce-ti zic eu. Am vazut scalari si in 25 de lit. (2 buc) + 15 guppy.
Sau...........poti sa iti iei 6 tetrazoane (adica 4, ca 2 ai deja), si sa renunti la restu.
|
 |
|
|
DCTyto wrote:Multumesc de raspun. Deci de ce specie ar trebui sa ma scap? E bine daca imi mai cumpar cativa tetra? Se vor potoli asa?
Nu o sa se potoleasca deloc. Daca o sa fie gasca mai mare o sa faca legea in acvariu.
Scalarii nu se asociaza cu pestii agresivi. Se streseaza rau.
La acvariul tau poti sa pastrezi doar viviparii. Tetrazoanele sunt pesti de card si asta inseamna un nr de minim 5-6 si au nevoie de mai mult spatiu. Eu am 12 tetrazoane in 112 lit. Am incercat sa bag un betta si in 2 min l-au atacat. Pana si un pomacea care a venit azi in acvariu a fost "ciocanit" un pic.
|
 |
|
|
|
Vandut colegului Pushkatu.
Coletul a plecat!!!
Se poate inchide.
Multumesc
|
 |
|