[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: elven
Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven

paznicul coralilor
toata ziua gradinareste la gsp-ul ala
iti fac eu rost in max o sapt. gratis
iti spun sincer. in afara de mobila ar trebui sa iei in considerare serios executarea de acvarii la comanda. singurul lucru de care trebuie sa ai mare grija este degresarea sa fie cat mai ok si e cam complicat deoarece ai mult praf de lemn pe acolo. dar se poate face ceva sigur.
cu blackout nu scapi
cu eritromicina nu stiu...sa-si dea cu parerea alti colegi care au incercat asa ceva
cu pastilele acelea la 100 lei am scapat eu 100% de cyano visinie si nici n-a reaparut insa zonele cu cyano verde s-au mentinut.
un reactor super bun mi s-a parut aqua medic multi reactor S dar numai in combinatie cu phosguard. asta pentru fosfat.
de ce nu esti in constanta ? ca te plateam sa-mi mai faci si mie un bazin ! ...tu le-ai lipit ?
cat oare dureaza pana dispare iarba total ?
toate produsele dymax mi s-au parut de o calitate indoielnica. nu recomand.
ce misto !
reducere 20%
au mai ramas:
image image image image image image image image image image image
free photo upload
si eu am la fel....cred ca e cyano
dan.pavelescu wrote:Torch coral, interesant.. Vad ca e agresiv, dar nu prea conteaza. Oare as putea sa ma abonez si eu la o halca?

trebuie sa il pui la distanta fata de alt coral pentru a nu-i atinge cu tentaculele.
agresiv e impropriu spus ca nu o ia la plimbare si omoara alti corali. daca o luam asa toti coralii daca se ating unul cu celalalt se ard (cu mici exceptii gen: xenia, anthelia blue etc.)
Sebastian Costin wrote:Pfoai!
Arata bestial!!!

Sa ne dai si o poza cu sumpul, sunt curios cum arata.

Despre lampa ... cum arata periada de iluminare?

Succes

perioada de iluminare 12 ore de la 10 la 22:00 la 50% din puterea lampii that-s all
dan.pavelescu wrote:Scuzam calitatea, scuzam si hostingul

edit: Acum, ca s-au incarcat si pozele, zi-mi te rog ce coral e in dreapta, in fata gsp-ului (ala in forma de guguloaie)

Nice job

o sa pun pe plici dar sincer mi-a fost lene sa fac cont deaia n-am pus
este un torch coral
Salutare !
va prezint cel de-al doilea bazin al meu in afara de cel principal mixt cu pesti.

aproximativ aceleasi dimensiuni, volum 300 litri. Numai corali !

Echipare:
Skimmer BM NAC7 (in curand deltec)
2x pompe de valuri tunze 6015 (cam la limita momentan asta avem)
Lampa led Mars aqua (versiunea fara computer, putere 300W full spectrum) 90cm 100 leduri de 3 W
Recirculare eheim 3000l/ora
Reactor cu phosguard Aqua medic multi reactor S (umplut la maxim)
Reactor DIY cu carbune
Lampa refugiu Denerle marin 36W (parca) - in refugiu tin cateva ciuperci si fragmente de coral....fac niste experimente.

Stoc viu:
Corali (birdnest,montipore,milka, gsp, euphilii, ciuperci)
1x Arrow crab (febletea mea)
1x peppermint
1x sixline wrasse (exceptia de la regula, deoarece am nevoie de el pentru a ma pazi de parazitii de corali)
25-30kg piatra vie in display 20 kg piatra vie in refugiu

aditii:
20g de bicarbonat de sodiu in apa de autocompletare la 3 zile de evaporare
10ml de solutie de Reef Foundation A calciu+strontiu obtinuta prin dizolvarea a 500g de pudra din cutie in 2 litri de osmoza. Practic dintr-o cutie de Red sea foundation A ies 2 sticle de 2 litri de solutie din care dozez 10ml pe zi.
Rotiferi congelati de 3 ori pe saptamana (nu stiu ce sa zic cu ei....unii zic ca cresc fosfatul si ca nu prea sunt prinsi de corali)
1/2 cub de artemia pe zi hranire data peste corali si in ideea ca wrassele crevetele, crabul si restul vietatilor de pe piatra vie sa fie hraniti.

cam asta e.
poze preliminare....scuzati calitatea
image image image image
picture uploading
Haha ! ma regasesc in faza asta ....acel moment in care nu ai ce sa faci decat sa astepti cu o bere in fata acvariului.
1l/zi la volumul tau nu e mare.
nisipul ala viu de la red sea e genial. l-am folosit eu si e super.

sau schema si mai clasica...folosesti piatra vie de calitate si nu mai ai probleme cu fosfatii. Piatra uscata in general e super incarcata de fosfati si silicati. O singura data am folosit si mi-au trebuit 2 cutii de 1 litru de phosguard schimbata cantitatea la 4 zile pana am dus fosfatul de la 0.6 la 0.04.

e normal sa aiba fosfati si silicati deoarece ea cand e scoasa din apa e plina atat de vietuitoare macro cat si microscopice. Ele mor si daca este si plina de gauri, tot ce e mort iti va polua tie apa, iar in privinta celor care fac cure cu otet....sincer nu mi se pare foarte eficient. Am incercat si eu si tot au ramas mizerii in ea si pe ea.
1) folositi sticla groasa
2) folositi silicon de calitate dow corning
3) degresati foarte bine geamul astfel incat sa nu existe bule
4) schimbati acvariul la 10 ani.
5) nu sprijiniti pietre de peretii acvariului.
adrianyva wrote:https://www.youtube.com/watch?v=KAUwPlBua8c&feature=em-upload_owner#password
Nu reusesc sa fac sa apara direct imagina!
Anemona din stanga a mancat in 2 zile 2 pepperminti! Nu stiu cum naiba ii prinde

Pai anemona aia nu e reef safe, nici macar de recif. e anemona de mediterana si e otravitoare pentru tot ce o atinge si evident ca o sa-ti tot manance din vietuitoarele din bazin.
Renunta la ea. Oricum nu avea ce sa caute in bazin din prima instanta. Ea saraca nu are nimic personal cu crevetii tai, ea doar traieste.

Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Go to: