[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: elven
Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
marius, eu tot pietris fin alb de granulatie cam 1mm ca si tine am. Are aspect de nisip alb dar e defapt pietris. Am observat ca am o groaza de particule in suspensie in apa. Nu e foarte tulbure apa dar nici cristalina. Am impresia ca pur si simplu toate gunoaiele mici se ridica in apa si se invart purtate de micul curent produs de filtru. Mentionez ca am un filtru aquael fan1plus in acvariu de 65litri. Nu sunt bule de aer pentru ca acelea lucesc la lumina neonului.
Din cate am inteles e nevoie de minim 80 litri pt o pereche nigro deja formata.

PS ce iti mai fac pestisorii ?
Am reusit in sfarsit sa mai stabilizez lucrurile. Am pus buretele dar sunt un pic sceptic in privinta capacitatii lui de a preveni eventualele catastrofe cu sticla. Desi e de 0.8 voi lua ca masura de siguranta cumpararea unor roci mai mici in densitate si mai "usoare" practic. Acestea de pe malul marii negre sunt superbe. Sunt negre dar dupa fierbere au scos un miros intens de carbid si am hotarat sa renunt la ele pentru ca imi e frica sa nu aiba cine stie ce substante impregnate in ele poluante.

Fiind din constanta fac des freediving ca pasiune si snorkeling prin cateva locuri din marea neagra si in pofida faptului ca multi spun ca ar fi poluata vreau sa zic ca sunt uimit de cata diversitate se afla in apa si cat de multi pesti pe metru patrat sunt. Tin minte ca asta vara am intrat intr-un banc de pui de chefal foarte mici si era asa mare densitatea lor incat simteam ca fac baie in pesti...o senzatie de nedescris. (Zona Capul turcului in Eforie)

In seara asta sper sa reusesc sa fac niste fotografii frumoase la acvariu. Momentan astept sa se limpezeasca apa. Am folosit easy balance de la tetra pentru a restabili echilibrul in apa deoarece am tot mutat pestii saracii i-am stresat cu amplasarea buretelui de la JBL sub acvariu. Si acum 1 ora am adaugat pentru prima oara si Crystal water tot de la Tetra si s-a format un nor asa in apa dar se pare ca este semn ca substanta functioneaza, apa era murdara probabil de la sedimentele din substrat (l-am spalat destul de bine ce-i drept)

Am plantat si 3 pui de anubias sper sa reziste "escavatorilor" ) deja masculul a inceput sa sape in "nisipul" asta alb (e un fel de quartz marunt ...foarte marunt) Inca imi pun semne de intrebare daca voi reusi sa il curat folosind aspiratorul.
Mai am o problema. Am gasit aquapad dar nu am cum sa il pun sub acvariu Asta deoarece spatiul este foarte mic intre fundul acvariului si masa. Ar insemna sa dau acvariul jos dar nu am cum decat sa scurg apa sa scot pestii ceea ce ar fi super greu Plus ca ei deabia s-au acomodat ar insemna sa-i stresez din nou

Are cineva si alte idei ? sunt binevenite
PS este ok Aquael fan 1 plus ? pentru un acvariu de 70 litri ? Pe cutia filtrului scrie 60-100 litri la 320litri/ora debit. Mentionez ca acum am in acvariu doar 1 pereche ciclide si 3 melci pomaceea.
Am masurat acum, sticla este de 0.8mm oricum parea destul de groasa.
Acvariul este acesta image
Filtrul acela mare chinezesc l-am schimbat deoarece facea mult zgomot si nu parea foarte sigur. Am pus un Aquael Fan 1 plus (320l/ora debit). Chinezaria avea 520 dar ma indoiesc ca facea treaba la parametrii scrisi pe cutie.

Cu aquael am apa cristal, cu el era tulbure tot timpul.

Pestii par destul de fericiti .. dar inca nu le-am pus pietrele alea de frica sa nu plesneasca acvariul. Inca mai astept, poate dau de un petshop cu pietre care sa aiba densitate mai mica. Pietre "usoare". Am vazut undeva dar erau foarte scumpe. Momentan au o jumatate de nuca de cocos (au sapat pana au rasturnat-o si nu mai pot intra in ea) si o arcada din lemn natural de mangrova. Este totusi ciudat ca pana sa darame nuca de cocos si sa nu mai poata intra in ea, masculul o alerga pe femela tot bazinul si ea statea mai mult in nuca de cocos ascunsa. Acum stau impreuna inoata linistiti si se ascund dupa lemnul asta maricel de mangrova. Mentionez ca sunt Nigro convict (pereche)

Revin cu poze cat de curand
Salut fratilor,
Am si eu o problema, de curand am avut ocazia sa gazduiesc ciclide nigro (pereche). Pestii sunt foarte frumosi si se vede ca se iubesc mult. Mi-as dori sa le ofer un decor cat mai natural. Am fost la mare si am luat niste pietre turcoaz-negre foarte frumoase, dar mi se par foarte grele. Cam 10 kg un decor ar cantari. Am deja 5 kg de nisip deala (quartz marunt) ca substrat.

Problema e urmatoarea: rezista acvariul meu la presiunea exercitata de pietre ? este un acvariu de 70litri, care are intaritura din plastic pe margini si 4 stalpi din plastic de sustinere la colturi deci fundul (geamul) nu atinge masa pe care sta. Sustinerea e data de colturi (ca un scaun)
Salut. Revin cu noutati.
Este saptamana a4a a acvariului meu si am ramas doar cu 1 colisa(mascul) 2 cory si 2 pomaceea
Sunt fascinat de colisa asa ca am hotarat sa ii cumpar o femela masculului si inca 1 cory si 1 pomaceea.
Prima zi dupa introducerea femelei. Masculul este extrem de bucuros si se apropie usor de ea si o atinge cu acele "mustati" iar ea inoata usor in cerc.
Am observat cam de jumatate de ora masculul tot rupe bucatele dintr-o valisneria si le duce la suprafata dupa care "scuipa" pe ele nu stiu cum sa va explic...

Apa este foarte limpede si parca acvariul meu a capatat armonie. Mentionez ca plantelor le merge foarte bine, sunt uimit de viteza cu care cresc (Dupa adaugarea fertilizatorului Tetra plantamin), moment care a coincis si cu disparitia algelor.

Voi reveni cat de curand cu fotografii si o filmare.
Imi pare rau pentru ce s-a intamplat nu ma asteptam dar acum vreau sa imi repar greseala si sa fac ceva bun din acvariul meu.
Stiu ca am gresit dar sunt om.
Acum vreau sa fie totul bine asa ca voi introduce cativa pestisori in conformitate cu regulile de compatibilitate si inca citesc sa vad spre ce sa ma orientez...
Revin cu detalii despre acvariu: 65 litri, filtru Aquael fan 2

Aici un link cu acvariul (inainte cand erau si scalarii in el) http://www.youtube.com/watch?v=rVkdCyL0QpU
Salut fratilor,
Am hotarat sa renunt la cei 3 scalari pe care ii aveam si la 1 colisa(i-am donat). Asta dupa ce am avut un incident foarte neplacut in dimineata aceasta. Betanul meu a murit in chinuri groaznice. Totul s-a intamplat subit. El obisnuia sa se ascunde des in scorbura mangrovei din acvariu dar se pare ca de data asta ascunzisul fortat i-a fost fatal. S-a bagat intr-o scorbura si a ramas intepenit cu codita afara si a fost sfartecat de scalarii curiosi care vazand codita lui colorata i-au rupt-o iar el s-a sufocat nemaiputand iesi.

Acum sunt hotarat sa incep din nou, dar de data asta voi incerca sa iau decizia corecta.
Mentionez ca am ramas cu 3 melci (Pomaceea) si 3 cory (sanitari). Problema este ca la 1 cory am obs lipsa mustacioarei si imediat am facut legatura cu substratul. Eu am practic un singur strat in acvariu si anume pietricele de quartz pe care mi le-a recomandat vanzatorul de la petshop. Pe atunci eram novice si nu mai avusem un acvariu. Deci practic nu am substrat fertil ci am doar un strat de quartz in care 3 specii de plante mai nepretentioase au facut radacini strong si cresc destul de frumos.

Ce imi recomandati sa fac? exista posibilitatea sa pun peste un strat cu granulatie mai mica deoarece nu as vrea sa il deciclez apa e limpede si pestii au fost sanatosi toata perioada cu exceptia incompatibilitatii dintre specii. Daca ar fi sa scap de stratul de quartz ar insemna sa fac praf tot sa scot plantele din radacini etc

HELP !
este foarte foarte putin agitata dar in apa vad destul de multe bule minuscule care lucesc la neon par a fi bule de oxigen
Gata am umplut acvariul pana la marginea capacului si am separat betanul de restul.
Cum imi dau seama daca acvariul este bine oxigenat ? Cumva sunt acele bule minuscule care lucesc la neon ? cam cat de dense ar trebui sa fie ? ideea e ca Aquael Fan2 baga si oxigen dar l-am dat la mai mic sa nu imi stropeasca neonul.
Din cate am citit, rebuie sa agite un pic de tot apa la suprafata pentru oxigenare. Eu l-am pus la cam 3-4 cm de suprafata pe filtru ca asa e recomandat de producator dar nu face decat o mica perturbare la suprafata apei....este de ajuns sau ar trebui sa iau si pompa de oxigen ?
Pestii se comporta normal momentan inoata in voie peste tot
este mult prea aglomerat acvariul tau.
ai putea incerca sa pui cateva picaturi de albastru de metilen in apa
Mentionez ca planuiesc maine sa separ beta de restul ca sa nu existe conflicte.
Salut. In sfarsit am terminat ciclarea si sunt mandru de acvariul meu si in egala masura entuziasmat si am postat un video pe youtube pentru a impartasi bucuria mea alaturi de voi. Tin sa va multumesc la toti cei care m-ati ajutat/ m-ati sustinut.
Sunt incepator, e primul meu acvariu asa ca astept pareri si sfaturi.
PS: stiu ca am dat-o in bara cu compatibilitatea dintre pesti Am 3 scalari, 1 colisa (mascul) 1 beta 2 sanitari (albi) 2 melci (galbeni - mar). Momentan nu am observat semnale de agresiune intre ei. Decat 1 scalar l-a ciupit o data pe beta de coada.
-----------------
Filtru Aquael FAN2, Lumina: neon 15W T8, capacitate acvariu 65 litri.

LINK: http://www.youtube.com/watch?v=rVkdCyL0QpU

O seara cat mai placuta
Buna, imi poti spune te rog frumos ce ai pus pe fundal (negru) la mini nano ? Eu am avut parte de un esec total azi, am cumparat un autocolant de la praktiker negru si se vede ca naiba fiecare bula mica de la lipire...
Salut fratilor,
Am si eu mai nou o problema. Unul din scalari se comporta foarte ciudat. Am observat ca musca plantele. Am 3 plante (nepretentioase, dintre care una Valisneria restul nu le-am retinut numele). I-am studiat comportamentul si pur si simplu nu i`l inteleg. Se uita la plante relaxat se apropie de ele si musca apoi trage de ele si uneori le si mananca. Ce sa-i fac ?
Ah apropo de plante as dori un feedback in legatura cu produsul Tetra - PlantaMin (l-am achizitionat azi si am pus in apa cat recomanda producatorul, pare a fi un ingrasamant)
Mentionez ca am avut rezultate foarte bune cu aceste 3 plante pe care le-am pus direct in pietris deoarece nu am avut substrat. Pur si simplu au crescut foarte mult si foarte frumos fara nimic decat in pietris normal (quartz), dar as vrea sa le dau si ceva in plus.
Salut, nici eu nu sunt vreun expert dar din cate am inteles, o buna solutie impotriva algelor ar fi o oxigenare a apei foarte buna. De asemenea sunt solutii contra algelor se gasesc la magazin am vazut dar nu am folosit personal.
Si eu tre sa imi curat pietrisul dar cred ca o voi face manual mi-am luat o pompa deaia si cand schimb apa curat si pietrisul.
Succes
Mi-as dori si eu sa imi pun un fundal negru sau albastru frumos pentru acvariu dar nu gasesc la magazinele de profil decat chiciuri dealea cu corali pe fundal si alte aberatii OF OF....
Este ca un autocolant (folie deaia auto) sau este ceva cartonat si lipit in colturi ? ca nu ma pricep

Forum Index » Profile for elven » Messages posted by elven
Go to: