grammy wrote:
Domnule Calin am si eu cateva intrebari:
1. capacul este facut din pal? in caz ca este din parchet laminat cum l-ati imbinat ca sa stea?
2.in cazul in care este din pal..l-ati lipit cu adeziv din cate am inteles insa am vazut ca faceti referire si la un KIt de montaj care ar fi mai bun, intrebarea este in ce consta KIT-ul de montaj?
3. puteti sa imi trimiteti cateva poze cu el realizat? sa vad cum a-ti prins startere-le si duliile pentru neon.
4.intre neon si apa mai exista inca un geam (ma gandesc ca ar fi mereu umed in zona neoanelor putand fi pericol de elctrocutare.
Va multumesc si am sa va mai deranjez in caz ca maiam nevoie de sfaturi
Nu este nici un deranj, chiar ma bucur ca pot ajuta pe cineva caci este un capac de care sunt foarte multumit.
1.Capacul este facut din parchet laminat nu din PAL.
Era cat pe aici ca sa-l fac pe primul din PAL dar am avut noroc ca m-au refuzat cei de la o firma de mobila .De ce in primul rand ca era mai greu din cate imi aduc aminte parca are grosime de 16-18 mm ceea ce rezulta si greutate dubla(cred ca densitatile sunt apropiate)avand in vedere ca parchetul laminat este de 8 mm grosime.
Legat de imbinari toate imbinarile sunt facute cu KIT DE MONTAJ (deci este un adeziv excelent ptr orice tip de materiale ...sau aproape toate...ma rog la lemn este super de bun o rezistenta excelenta.Desi primul capac este facut de mai bine de 3 ani si il dau uneori si de 3 ori/saptamana jos (nu am evacuare automata a apei)capacul este extrem de rigid si lipiturile de buna calitate.O sa va dau niste detalii(poze) zilele care urmeaza .
Capacul are un raport Greutate/rigiditate excelent.Si credeti-ma la o marime de 105x50 cred ca il manevram mult mai greu daca era din ceva mai gros, mai ales ca locul pe unde il scot este destul de stramt(acvariiile sunt la etajul 2 dintr-un rastel de 3 etaje).
2.La orice magazin unde gasiti silicon sanitar veti gasi si Kit de montaj.Ca ambalare este identic cu siliconul doar ca are alta eticheta(si mie mi-a fost recomandat de cineva care il mai foloseste in constructii).Ca folosire il folositi tot pistol din acela ca la silicon,care se cumpara tot de acolo.
Mare avantaj nu mai e nevoie de cuie. :-)
3.Am sa va arat niste poze cu starterele si duliile ,dar avand in vedere ca la partea electrica nu sunt prea multumit de el(cablaj) fiind primul capac realizat am sa va arat poze cu un corp de iluminat cu 2 neoane .
4.Am taiat si eu sticla dar nu o folosesc desi uneori cred ca ar fi utila.M-am trezit cu un Neon in acvariul de zebre (capacul e folosit la 2 acvarii alaturate unul de 120l celalalt 135 l).Ptr a nu avea probleme capacul cu umezeala, am dat 3 straturi de "Lac de barci" firma Kober avea produsul asta.
Legat de pericolul de electrocutare daca crede-ti ca e mai sigur puteti pune sticla intre neoane si apa.
Daca va hotarati ptr un capac de stilul acesta am sa incerc sa va ajut cu niste desene dar trebuie sa-mi dati exact dimensiunea lungimi si latimi acvariului ,eventul lungimea grupului de acvarii daca sunt mai multe una langa alta.Am sa vi le trimit pe Pm sau adresa personala .
Vi le trimit JPEG-uri asa ca veti putea sa le vizualizati cu orice viewer de poze.

:-)