[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Jimmi
Forum Index » Profile for Jimmi » Messages posted by Jimmi
))) Daca il scoti si treci apa printr-un filtru eu zic ca nu o sa aiba gust asa rau.
)))Sa ne zici si noua ce gust are daca te hotarasti
O intrebare.Daca adun mizeria din substrat si vars apa inapoi in acvariu rezolv ceva???E multa mizerie in substrat si daca e ar trebuie sa tot trag apa ca sa curat susbtratul de dejectii
Donatii.
E benefic sa bagi albastru de metil cateva picaturi odata pe luna???Mi-a zis cineva care are un acvariul foarte bine aranjat si curat cu pesti sanatosi dar stiam ca albastru de metil decicleaza acvariul
Branhile rosii sunt semne ale intoxicatiei cu Amoniac.
Intentionez sa inmultesc Betta in fostul acvariu de 25L ramas de la acvariul trecut.O intrebare foarte buna este apa din acvariul de reproducere trebuie sa fie si ea ciclata???
Cum procedez la inmultirea lor???1 betta mascult si 2 femele.Daca nu vor sa depuna inseamna ca nu sunt pregatiti???In acvariul comunitar nu par sa depuna desi masculul are 4 luni in acvariu iar femelele 2 saptamani.
adrian09 wrote:daca scoti substratul si il speli vei avea o deciclare partiala dar nu de proportii.Asta in cazul in care substratul il clatesti in apa care o scoti din acvariu... In cazul in care vei schimba substratul ,va fi o deciclare partiala mai puternica pentru ca substratul nu e colonizat...pentru prima parte ,in cazul in care doar deranjezi substratul si implicit si coloniile de bacterii,la schimbul de apa adauga aditie cu bacterii si in 2 sau 3 zile totul revine la normal...
in cazul in care schimbi substratul dureaza cel putin o saptamina ..depinde cit e de gros si ce tip de substrat ai
La mine, dupa ce am schimbat substratul aveam NO2 pina in 05 (folosesc 6in 1)de la GBL.. stiu ca nu sunt relevante.. le folosesc ca referinta.. deci nu era la 05 ,era intre...dupa o sapt NO2 era 0 dar la fiecare schimb folosesc aditie de bacterii schimb de apa la 5 zile 30%
la mine substratul e ornamental.. de 1-4mm si tine si de cantitatea de material biologic din filtru..daca ai cantitatea mediului filtrant la minim,, o sa dureze mai mult....
deci nu ai o deciclare ...ca si cum ar fi un restart pentru ca filtrul e colonizat plus peretii acvariului si ce mai ai aparatura... bacteriile se depun si formeaza colonii si in acvariu nu numai in filtru
din ce am inteles tu o sa ai treaba doar cu substratul

Nu vreau sa scot substratul.Azi mi-a recomandat omul acela de la petshop un aspirator foarte bun la acel pret si azi am aspirat cu el.O mizerie infernala de la pesti.Eu vreau doar apa sa o schimb.Stiu ca bacterile nu stau in apa dar observ ca multi spun ca daca schimbi foarte multa apa deciclezi acvariu.
adrian09 wrote:acum mai intreb ceva... pentru ca si pe mine ma intereseaza..
in cazul in care e proaspat plantat banuiesc ca nici melci sau pesti care sa curete cit de cit substratul nu ai voi....
cum faci sa nu ti se ridice nivelul de amoniac de la dejectii si hrana depusa pe substrat... doar prin mediile filtrante?

Nu ai cum...Dupa 3 luni de necuratare deloc substratul pentru ca nu voiam sa imi stric gazonul valorile cresc foarte repede...Apa e curata dar totusi tulbure....Am curatat azi cat am putut din substrat si o mizerie frate....Nici nu iti poti imagina....Carasii aia 4 fac o mizerie de nedescris...
Daca iti permite buzunarul si nu vrei sa aspiri ai aici o solutie:
http://www.nevertebrate.ro/Conditioner-apa-Sera-Toxivec-50-ml
Functioneaza dar pe termen scurt, maxim 3 zile daca ai acvariul populat tare.
Eu am pietris nu nisip cea ce e un ajutor pentru mine la curatat...
Adrian daca timpul iti permite hranestei pe rand ..Eu ii hranesc cate umpic ca sa nu ajunga mancarea in substrat.Gen eu la carasi le dau mancare care nu se scufunda si accepta inclusiv sa le dai mancare din mana.

O intrebare pentru cei care detineti melci.
Melanoides tuberculata curata mai bine substratul decat pomacea???Am vreo 8 pomacea si nu fac nimica....

Vreau sa curat saptamana asta ce urmeaza substratul luna si apoi sa fac un schimb urias 50/150 L din acvariu.Credeti ca ar decicla acvariu ???
....Titlul zice tot...
Nu am gasit pe site caniasta pentru filtrele TetraTec...Toate sunt la fel???Daca cumpar o canistra de la un filtru de 1200 o sa fie bun la EX 700?
Stie cineva un site pe unde pot gasi asa ceva???Pe cele din Romania nu gasesc canistra...
Daca observi ca carasii nu rup plantele poti incerca sa faci gazon si eventual sa aduci si niste melci pomacea.Cam 10 melci eu zic ca ajung la tine.
Eu am acvariul full plantat si 4 carasi...2 mari 2 pui...Pana acum nu i-am vazut sa rupa plantele.
Revenind la ale noastre.Superba evolutia bazinului.In circumstante eu zic ca o sa te bucuri cat mai mult de ei...Tine minte carasii au speranta de viata pana la 10 13 ani deci....
Ii lasi in acvariu...Si la mine se inmultesc ca orbii...Rar se intampla sa supravietuiasca....
Sanse ai dar vezi ca o sa ramai cu ei si in bazinul ala.....Un tovaras a inmultit carasi in acvariu de 300 L si sa trezit cu peste 30 de puituti...Nu a resuit sa ii dea si pana la urma i-a lasat in acvariu ca masculi care i-au mancat...Gandeste-te ca speranta de viata a carasilor este de 13 ani si pana la 30 CM.
http://www.nevertebrate.ro/Filtru-extern-Dennerle-Scapers-Flow
Sunt ok ce ai tu in momentul de fata.Tetrazona sunt pesti care nevesita acvariu mare:
|Dimensiuni minime ale acvariului: 70 l
Cei de la Aninoasa incarca doar stingatoare cu C02.Sa folosesc totusi bomba cu drojdie sau sa incerc sa fac rost de un stignator de incendiu si sa il umplu cu c02???Si cum se foloseste cu stingatorul???
E inchisa prima...Cealalta nu imi incarca cum am mai zis.Cea de la mosnita iti incarca doar prima butelie daca duci extinctorul in rest nu incarca
Totusi voi gasiti de incarcat...Eu nici pesti nu gasesc de cumparat in zona mea...Trebuie sa merg in Timisoara sau sa comand de pe nevertebrate.ro
scorpionul problema e ca in timisoara nu umple persoanelor fizice de niciun fel...Oricat incerci nu iti umple...
Liv e ok furtunul asta??
http://www.nevertebrate.ro/Furtun-CO2-ProFlora-3-m-46-mm
Liv nu am unde sa incarc butelia....Singurul loc e in Timisoara si acolo nu incarca decat persoanelor Juridice...
Inafara de cele 2 de mai sus si furtunul de c02 mai am nevoie de ceva???Si cum procedez cu totul???

Forum Index » Profile for Jimmi » Messages posted by Jimmi
Go to: