[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Noua anvelopa va arata bine . Mie imi pare ca varful trebuie tras un pic mai in dreapta pentru a fi treimea de aur, dar asta este doar imaginar

Parerea mea este sa incepi tunsoarea de acum. Nu cred ca va fi bine sa tunzi masiv dintr-o data. Tunzi la jumate pe cele mai lungi, in timp incep sa se inalte cele mai mici, la urmatoarea tunsoare mai scazi nivelul de tunsoare si incet, incet echilibrezi nivelul pana ajungi sa tunzi din toate...
In figura 6 se vede radiatorul gaurit complet.
Am omis sa spun ca am ales un grid de 5 x3 LED-uri pentru a putea monta cele 15 LED-uri de test pe care le am acum.

Am trecut la lustruirea suprafetei de contact. Ea era foarte zgariata (vezi detaliul din fig. 8). Atentie cand cumparati aceste radiatoare, mai ales cele mari, pe care vanzatorii le manipuleaza ca pe sacii de cartofi.
Nu utilizati smirghel - va da aparenta de curatare insa zgarieturile vor fi foarte mari chiar si la cele mai fine granulatii. Eu am utilizat o laveta aspra de curatat vase de bucatarie (fig 7)
In faza finala voi lustrui cu pasta de dinti pana la luciu oglinda (sa stiti ca nu este greu)
Si a trecut weekendul inzapezit. Dragos mi-a adus radiatorul, Par-metrul urmeaza sa-l iau mai incolo.
Mai intai se face planul: cate randuri, cate coloane, distanta dintre randuri, etc.
Se traseaza reteaua de axe pe care se vor aseza LED-urile.

ATENTIE: Manipularea pieselor de aluminiu pe care veti prinde LED-uri trebuie tratata cu foarte multa atentie. Trasati doar cu creionul. NU trasati cu piese metalice - raman zgarieturi si contactul cu placuta LED-ului va fi deficitar. Un contact prost poate reduce eficienta radiatorului cu peste 40% si nu procentul este cel care sa va ingrijoreze ci faptul ca LED-ul se poate arde.
La un radiator conteaza 3 lucruri:
- suprafata radianta
- contactul cu sursa de caldura
- capacitatea de a prelua rapid caldura. Acest parametru este de obicei ignorat. Degeaba avem un radiator cu o suprafata de 1mp daca cantitatea de caldura degajata instantaneu nu poate fi preluata si transmisa catre suprafata radianta. In mod normal aceasta se realizeaza printr-o sectiune mare a profilului radiatorului in zona de contact si din ce in ce mai subtire catre extreme...
Placutele stea pe care sunt lipite de obicei LED-urile de putere au o grosime intre 1,5 si 2mm. Radiatorul pe care prindem aceste placute trebuie sa aiba o grosime de minim 2mm.

Prinderea placutelor pe radiator se poate face in doua moduri: cu suruburi si prin lipire cu o pasta de lipit termoconductoare. Lipirea este mai rapida insa conductivitatea termica este mai mica decat la prinderea prin suruburi iar solutia este definitiva si daca se arde un LED nu mai poate fi inlocuit in aceiasi locatie. La prinderea prin suruburi se unge suprafata de contact pasta termoconductoare fara silicon. Un brand foarte utilizat este Arctic Silver. Atentie insa si la pasta de lipit si la pasta de contact stratul care se da trebuie sa fie foarte, foarte subtire. El trebuie doar sa "umple" denivelarile microscopice. Daca exista denivelati mai mari de sutime de milimetru pasta nu prea isi face treaba (o sa vorbim despre asta la curatarea si lustruirea suprafetei de contact).

Suruburile trebuie sa fie de maxim 3mm (golul din placute este de 3,2mm). In functie de grosimea si forma radiatorului se poate merge pe:
- sistemul surub/piulita si in radiator se dau gauri mai mari cu 0,2-0,5mm mai mari decat surubul
- gauri filetate in radiator si in ele se insurubeaza suruburile. Cu ocazia asta mi-am scos de la naftalina si trusa cu filiere si tarozi (fig5). Am gasit tarozi de 2mm, 2,5mm si 3mm dar nu am gasit port-tarodul si mi-am dat seama ce laburioasa ar fi fost lucrarea asa ca am renuntat ).
- utilizarea de suruburi autofiletante sau autoforante (cu o gaurire in prealabil cu spirale cu 0,5mm mai mici decat diametrul surubului). Varianta asta am ales-o eu fiind cea mai comoda mai ales pentru teste.
Pentru izolare ne mai trebuie si niste garnituri de plastic.

Dupa ce am trasat primul grid (fig1) am observat ca suruburile mele cadeau unele in goluri altele pe aripile radiatorului (fig2). Am modificat pozitia grilei incat sa cada pe goluri (fig3). Distanta dintre gauri la placutele de 20mm este de 19mm. Am trasat si centrele acestor gauri. Cu un punctator (o scula ca un pix cu varf ascutit) si un ciocan am marcat centrele gaurilor (fig4). Aceasta se face pentru a avea precizie maxima la gaurire (sa nu ne fuga spiralul).

Gaurirea aluminiului nu este grea dar nici usoara... Exista spirale speciale (unghiul de atac este mai ascutit) dar merg si cele pentru otel. Se selecteaza o turatie mai redusa si nu se apasa tare. Se asigura iesirea spiralului intr-o bucata de lemn preferabil, daca nu se poate sa fiti atenti la la iesirea din material sa nu sgariem radiatorul cu mandrina sau sa gaurim masa, etc. Spiralul se curata cu o perie dupa fiecare gaura deoarece aluminiul adera la burghiu.

Dupa gaurire cu un spiral cu diametrul de 2-3 ori mai mare se sanfreneaza manual gaurile (indeparteaza muchia gaurii care de obicei este mai inalta decat suprafata radatorului).
+1
Pompa de valuri este mai buna decat un powerhead. Eu iti recomand sa nu te grabesti cu pompa. Da drumul la bazin, vezi cum este cu filtrul extern, cum te descurci cu Lily Pipe sau cu sistemul original...
Curentii de apa sunt necesari mai ales in acvariile lungi si plantate full. Acvariul tau inca nu indeplineste conditiile astea
Si pana saptamana ce vine, adica tocmai in februarie, noi nimic, nimic...
Si eu sunt curios de eficienta: Rosu = ~630nm iar Deep-Red ~655nm si actioneaza diferit. Asta este teoria asa ca vom vedea efectele in realitate
Imi pare rau ca nu am salvat documentele despre algele rosii peste care am dat in documentarea mea despre fotosinteza
Gabriel wrote:Daca-mi permiteti o sugestie - Makers Mark .

Nu ma omor dupa ceea ce depaseste 15 grade dar asta e ceva deosebit.
Recomandarea am primit-o si eu de la un cunoscator

Se pricepe prietenul tau Mi-am reamintit de pagina bourbon-vs-whisky
unde problema este tratata super
Super!
Ricardo, cred ca o delegatie ar fi mai potrivita. Va fi impartiala si nu ne vom lasa corupti pe nicio axa
Poate tocmai miscarea asta cu scosul din bazin i-a declansat inflorirea

Frumoasa foc!
koala wrote:Stai asa, nu te grabi... am o promisiune, ca fac rost de o sticla batrana, cu zama de plosna imbatranita prematur in butoaie de lemne scumpe... ar fi pacat sa vii la mine si sa bei doar apa.

asa ma sti pe mine... Am fost eu vreodata la tine si sa-ti fac paguba la bunatate de apa...
koala wrote:
Ah, am comandat si o membrana noua (100 gal.) pentru instalatia de osmoza.

Venit - deci marcheaza si punctul asta ca rezolvat
koala wrote:Deci te mananca pielea si pe matale... vezi ca lista e lunga deja.

si e mai multi admini pe aici

...si ca veni vorba de voluntariat: Ricardo, vezi ca a venit membrana si restrictorul - vorbim sa trec pe la mataluta sa refacem instalatia
Daca ati fi fost atenti la ce v-am spus eu cu spectrele de culoare nu mai apareau coduri rosii si portocalii Asa acum trebuie sa ve descurcati cu ele. Kpala sa vorbesc la Smurd? Sa-mi spui daca ai nevoie ca mai gasim un avion
Drumul pana la vecinu' l-am facut prin catacombe
Cu ocazia asta Radu ne-a convins de cate ceva, Dragos l-a convins de altceva, eu i-am dat o comanda lui Radu iar el i-a dat o comanda lui Dragos de altceva... si asta doar la o gura de Absolut - ca daca stateam mai mult ne apucam sa-i schimbam acvariul si lui
dragos_georg wrote:

Lucian nu pot decat sa-ti dau dreptate, exact la acelasi lucru ma gandeam si eu dar n-am gasit exprimarea asa pe intelesul tuturor. Multumesc.
Dar totusi ramane intrbarea daca in mistica euforica a demitizarii exhaustive exista o lipsa de exoterism si daca doar bazat pe empirism, cu toate ca pus astfel în lumina, ancorat în nonsinergia faptelor, recursul la lamentatie nu ne reeludeaza meandrele concretului, doar reaminteste de incapacitatea desueta de emulare si inferare cognitiva, chiar în absenta unui sindrom mental eponim.

Dragul meu iti dau dreptate. Eu am incercat cat am putut sa simplific problema. Dupa cum stie toata lumea lumina are un caracter dual: unda sau corpuscul. Eu am tratat problema doar mecanicist al undei electromagnetice insa am omis cu totul rezonanta. Unele aspecte au fost descoperite inca din secolului al XVII-lea Christiaan Huygens (1629 - 1695). In cartea sa intitulata Tratat despre lumina (aparuta în 1690), prin noutatea si originalitatea ideilor, a influentat intr-o mare masura evolutia ideilor despre lumina. Nicolas Malebranche (1638 – 1715) emite o teorie interesanta privind natura culorilor, teorie ce ar anticipa viitoarea teorie ondulatorie. Deabia dupa descoperirea teoriei relativitatii s-au explicat lucruri observate inca din antichitate. Deoarece viteza luminii este constanta in teoria relativitatii in orice sistem de referinta, impulsurile luminoase pot fi folosite pentru a masura neambiguu distantele si a da timpul la care evenimentele au avut loc pentru ceasul sistemului, desi lumina are nevoie de timp pentru a ajunge la ceas dupa ce evenimentul a trecut. Dar trebuie sa trecem la noile descoperiri ale acestei dualitati si relatiile importante dintre realitatea vizibila si starile non-duale de constiinta.
In experienta noastra despre noi insine, existam în dimensiuni multiple de constiinta si, în functie de nivelul nostru de evolutie personala, ne manifestam în dimensiunea a patra, pana la a douasprezecea. Pana la dimensiunea a noua ne putem alterna forma antropomorfa – care are o infatisare asemanatoare omului – sau corpul nostru de lumina. Aethos-ul emite vibratii de lumina, iar aceste vibratii pot fi reduse progresiv, pana la gama audibila a auzului uman.
Citez din Tom Kenyon din lucrarea: Aethosul si starile non-duale de constiinta: In schimb, ne vom indrepta atentia spre ceea ce consideram a fi deosebirea fundamentala. Unele persoane considera ca interconectivitatea este acelasi lucru cu „unimea” si ca pe masura ce patrundeti în stari superioare de constiinta si în dimensiuni superioare de fiintare, va contopiti intr-o masa amorfa de lumina, în care toate deosebirile dispar. Noi nu vedem lucrurile astfel.
Aethos-ul emite vibratii de lumina, iar aceste vibratii pot fi reduse progresiv, pana la gama audibila a auzului uman. Asadar, ceea ce veti auzi atunci cand veti asculta Meditatia acustica Aethos/The Aethos Sound Meditation, reprezinta o convertire a luminii, în sunet. Este esenta armonica a Aethosului, asa cum se manifesta ea în dimensiunea a 10-a.

Si acum sa revenim la concretul nostru, cred ca realizati ca daca introduceam in discutie si vibratiile armonice si convertirea luminii in sunet ce s-ar fi intamplat. Continui sa cred ca inca niciun producator/magazin nu ne pune la dispozitie datele concrete despre aceste dimensiuni (eu nu am vazut mai mut de dimensiunea 4-a si daca aveti date concrete despre celelalte dimensiu va rog sa deschideti un topic separat si sa ne impartasiti aceste rezultate). Stiu ca o sa-mi spuneti ca simplific prea mult problema insa pana la urma trebuie sa gasim un raspuns la problema pusa de colegul nostru. Partea corpusculara si cea asociata vibratiilor inalte care ajung in zona non-duala de constiinta sa le ignoram.

Surse:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_opticii
http://filedelumina.ro/2012/10/28/meditatia-acustica-aethos/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Teoria_relativit%C4%83%C8%9Bii_restr%C3%A2nse
http://filedelumina.ro/2012/10/28/meditatia-acustica-aethos/#ixzz2BFHb0NRT
http://tomkenyon.com/transmisie-de-lumina-acordarea-dimensionala-a-pituitarei
http://filedelumina.ro/2012/10/28/meditatia-acustica-aethos/#ixzz2rLpYF5v6
Sa prezentam "marfa". Ventilatorul este facut de Sony pentru televizioare. Este foarte silentios si are controlul turatiei printr-un senzor de temperatura (piesa mai mare legata de fire) care se prinde cu surub de radiatorul pe care il racim.
In rest pozele "vorbeste".

Cand termin montajul de test o sa pun rezultatele.
Imipare rau, dar eu va contrazic. Cred ca tratati problema prea superficial si nue ste bine. Eu va inteleg ca sunteti binevoitoti si saritori insa este vorba despre o investitie si nu trebuie tratata cu superficialitate. De cate ori in viata iti schimbi Spray-bar-ul? Intrebati-va fiecare dintre voi: de cate ati schimbat acest echipament vital de cand sunteti acvaristi??? smilie Stiti voi cate ceva despre culoare dar...
Problema mare la Spray-bar-uri nu este culoarea in sine ci pigmentul colorat pus in plastic si tipul de lumina (mai sunt si alte lucruri minore cum ar fi temperatura de incalzire a plasticului la injectare, graficul de racire, gradul de rugozitate, etc dar acestea va asigur ca au o influenta minora). Fluxul luminos trece prin stratul superficial al apei, ajunge la suprafata superioara a echipamentului si pigmentii vor absorbii unele benzi din lumina incidenta si va reflecta altele. Ceea ce vedem noi este ceea ce se reflecta. Dispersia de unde reflectate depinde de pigmentul colorat din material si CALITATEA luminii care ajunge la obiect. Degeaba cautati un produs care in lumina zilei arata intr-un fel si la lumina din acvariu va arata cu totul diferit. Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca alegerea culorii spray-bar-ului se face in paralel cu tipul de lumina din sistemul de iluminat (nu mai gasesc acum studul dar imediat ce il am o sa-l postez pentru studiu). Mai intai si mai intai trebuie sa vedem ce lumina are, este cu tuburi de neon si daca da de care, ce firma, cate grade kelvin are lumina si ce spectru are, la ce inaltime este fata de suprafata apei este pozitionata lampa, etc. Dupa asta pe baza tabelelor experimentale se alege pigmentul care corespunde cu acea culoare aleasa pe care trebuie sa o aiba obiectul conform CIE Chomaticity Diagram (CIE=Commission Internationale de l´Eclairage http://www.cie.co.at/index.php/LEFTMENUE/?service=restart) vezi mai jos.
Treaba este complicata rau pentru ca din start in studiul luminii s-a plecat gresit. Acum exista 'fo 4 stiinte care o studiaza

In alta dezordine am luat coletul cu LED-uri din vama Diseara sau maine o sa pun niste poze.
A facut 3 zile din Florida pana in tara si o saptamana a durat pana PrioriPost a venit cu el acasa la mine.
Am platit si TVA la suma facturata.

Dragos o sa vorbim sa iau PAR-metrul
Gabriel wrote:Urmatorul meu bazin va avea background. Am zis.

Pe undeva pe aici este si Koala: acest background va avea un bazin. A zis

Iese super

P.S. si nu mai aduceti aminte de numarul de ani

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: