[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
E simpatica, tine-o acolo, poate dai si la altii peste cateva luni
Atunci asteptam jurnalul
maryusdv8 wrote:cand o sa am radacinile si-o sa le aranjez in acvariu, imi va fi mai usor sa decid.

Just!
Pastreaza plantele pana atunci si vezi la momentul respectiv ce si cum
De ce sa renunti la plantele respective?
Ai nevoie de niste "buruieni" de tranzitie (ma refer la inaltime) ...
Plantele arata foarte bine!

In a doua poza, tufa rosie din mijloc e butterfly sau macrandra japan?

Apropos, felicitari pentru rezultatul concursului !
Ma bucur ca ai revenit cu rezultatul.
E ok si la pietre o tura de fierbe pentru a omora eventualii agenti patogeni.
Fa-le si testul cu otet
Uite ca sunt si eu de acord o data cu tine, nu mai avem ce mai dezbate, treaba e clara.

stefanp wrote:
Ia hai sa-ti citez de pe site-ul JBL ( http://jbl.de/en/online-hospital ), legat de fin rot.

Mouth rot or fin rot are caused by water quality problems, even if the diseases are of a bacterial nature. The bacteria belong to the genera aeromonas and pseudomonas and multiply at a terrifying rate in the aquarium when the water quality is poor. This disease can only be combated permanently by using the right remedy and improving the water parameters at the same time. Regular water changes comprise the most important measure.

Si daca tot ne-am inteles amandoi ca nu mai lungim discutia, las si topicul deschis (ca ma gandeam la un moment dat sa-l inchid), ca sa poata primi sfaturi in continuare colegul ce l-a deschis (sfaturi bune, sper eu...).
Felicitari intr-adevar!

Dar de ce ai renuntat la ADA?
Am inteles.

Asteptam in continuare sa ne prezinti pestii (care apropos, sunt faini) mai pe indelete in jurnale dedicate
Am impresia ca nu ai citit ultimul meu post inainte sa-l faci pe asta.
Ia si citeste-l.

In rest, am obosit sa-ti explic, n-am cu cine.

Echipa de administrare (nu doar eu) va analiza topicul asta.
Daca vor fi necesare masuri, se vor lua.

Te salut si mult noroc pestelui tau...are nevoie!
kazaku wrote:Nu stiu ce aberezi tu acolo de filtrare, eu vorbeam strict de beta si de faptul ca poate sta in bol fara filtrare.

Am observat ca nu stii ce aberez eu, nu ma indoiam de lucrul asta.

Omule, POATE sta si fara filtrare NU inseamna ca e si BINE sa-l tii asa.
E chiar asa greu de inteles?

Orice peste are nevoie de un acvariu filtrat. Multi pot sta fara, am avut cand eram mic de la guppy, molly, xipho pana la neoni, sanitari, zebre, scalari si toate neamurile, fara filtrare.
Au rezistat. DAR PANA LA UN PUNCT.

kazaku wrote:dar esti genul de persoana care nici nu recunoaste cand greseste.

Recunosc fara probleme cand nu am dreptate, aici insa am.

kazaku wrote:
De la ce am zis eu, si citez; nu de la apa e bolnav beta.

Ia hai sa-ti citez de pe site-ul JBL ( http://jbl.de/en/online-hospital ), legat de fin rot.

Mouth rot or fin rot are caused by water quality problems, even if the diseases are of a bacterial nature. The bacteria belong to the genera aeromonas and pseudomonas and multiply at a terrifying rate in the aquarium when the water quality is poor. This disease can only be combated permanently by using the right remedy and improving the water parameters at the same time. Regular water changes comprise the most important measure.

Daca si astia de la JBL mananca rahat ca si mine, atunci ce sa mai zic.
Poate te duci sa le explici si lor cum sta defapt treaba cu fin rot si cu betta. Ei s-ar putea sa vorbeasca din carti si sa se dea mari.

kazaku wrote:
Pana la aberatiile ca nu stiu nimic despre acvarii, e un salt mare.

Am zis ca nu stii lucruri elementare, nu ca nu stii nimic.
Insa ma faci sa cred ca nu esti departe.

kazaku wrote:
Faptul ca esti moderator nu ma face sa fiu de acord cu tine pt ca ma ameninti ca imi dai ban.

Nu te amenint ca iei ban pentru ca nu esti de acord cu mine.
Daca era asa, aveai ban de mult si rezolvam problema, nu?

Instiintarea (nu amenintare) ca vei lua o pauza a venit dupa ce nu ti-ai masurat vorbele.
Inca o data spun, cum eu vorbesc ok cu tine, acelasi lucru il astept si eu de la tine. Simplu.

Si cu postul asta sper ca ne-am lamurit.
Ti-am dat site-ul de mai sus, ia si rafoieste-l, poate te ajuta.

@tehnician: Acvariul fiind mai maricel, poti pune si alti pesti, ca un mic compromis.
Vezi in posturile de pe la inceput.

Sau, poti oricand face un acvariu separat doar pt betta (macar 10 litri)
kazaku wrote:@stefanp
Eu nu stiu cate sti tu despre beta, dar daca imi zici mie ca bat campi, banuiesc ca nu prea multe.

Cu siguranta nu stiu foarte multe, da' stiu macar lucruri elementare, spre deosebire de tine.

kazaku wrote:
Vezi ca in pet shop-uri beta e tinut in 4-5l de apa singur, fara filtrare si schimburile de apa se face total.

Schimburile de apa se fac in primul rand, nu se face.
Daca am ajuns sa recomandam ca in petshop, e clar. Daca noi cu asta ne raliem ... e clara treaba.
In petshop ii tin si in pahare de plastic, banuiesc ca e ok si asa nu? (aia macar au o scuza: au multi pesti, n-au angajati, n-au cum face un acvariu pt fiecare peste)

kazaku wrote:
Beta e este un peste rezistent care nu are nevoie de oxigen

Daca n-are nevoie de oxigen, ok, asa o fi.
Tine-l inafara acvariului daca tot e asa de rezistent...

Ce dom'le daca-i rezistent? Inseamna ca-l frecam cum vrem noi pe ideea "lasa ca pentru el e bine si-asa"?

kazaku wrote:
ai impresia ca beta e un peste de peste 15cm si intr-un bol de 10L nu are loc.

In 10 litri are loc...
Da in bol ... ma rog, nu mai stau sa-ti explic de ce nu e bun un bol.

kazaku wrote:
Dupa mintea ta ar trebui sa las bolul murdar si sa schimb apa cu lingurita.

Dupa mintea mea ar trebui sa stii cu ce se mananca un acvariu.
Ar trebui sa stii cat si cum se schimba apa, unde si cum cresc bacteriile, ar trebui sa stii ca orice acvariu are nevoie de un filtru.
Habar nu ai lucruri elementare.

kazaku wrote:
Pentru cultura ta generala, vezi ca apa de ploaie e foarte buna pt schimb de apa la ciclide.

Pentru cultura ta generala, nu ti-am spus nimic de apa de ploaie

kazaku wrote:
Si inainte sa mai faci iar pe desteptul, pune un pahar cand ploua si fa un test de apa, vezi ce valori are. Scuze daca sunt putin mai rautaciossau te-am jignit, dar citesti cam mult si testezi prea putin si ai impresia ca esti expert. Daca am zis ceva, am zis din experienta, nu din carti.

Ai impresia ca esti singurul care a crescut betta?
Experienta e buna cand se bazeaza si pe ceva teorie. Ca altfel ajungi ca tine si nu intelegi de ce se intampla unele lucruri sau de ce ar trebui sa fie unele lucruri asa cum auzi pe la altii.

Referitor la modul tau de exprimare, trec cu vederea, DE DATA ASTA. Ca sa nu zici ca am eu impresii.
Data viitoare vei primi o pauza de odihna.
Eu vorbesc frumos cu tine, am aceleasi asteptari si din partea ta.
Felicitari Narcis !

Poate asta te ambitioneaza si vei fi un pic mai vorbaret si pe forum
tehnician23y wrote:Da am sa il fac separat. Am citit pe tratament ca omoara bacteri benefice etc, am sa il pun intr-un borcan de 10l ca altceva nu am cu o piatra de aer.

Da, asta e motivul pentru care se face separat.
Un borcan de 10 litri sa zicem ca e ok (dar sa aiba gura cat mai mare, ca sa se poata face schimburile de gaze la suprafata).
Pune piatra aia de aer, e foarte bine. Oxigenarea e foarte importanta in astfel de cazuri.
Si schimburi dese de apa, ca sa fie cat mai curata posibil.

tehnician23y wrote:
Dar mai vreau sa astept cateva zile ca ma tot uit la el si pare mai mult ciupit decat sa aiba ceva. Vad cum evolueaza acum ca am mai eliberat acvariul daca nu da semne de imbunatatire atunci il scot in cateva zile si incep tratamentul.

E o idee destul de buna.
Se poate sa fi fost ciupit (nu reiau iarasi ideea de aglomeratie si coada mare a bettanului care poate fi atractiva pentru altii).
Urmareste-l atent zilele urmatoare

kazaku wrote:
Daca beta e bolnav, nu are nici o legatura cu apa. Eu tin beta in bol, fara filtru, pompa de aer sau altceva, ii schimb toata apa odata, spal bolul cu apa de la robinet si tot apa de la robinet ii pun si e bine mersi. Deci poti fi sigur ca nu are legatura cu apa boala lui.

Deja incepi sa o dai in balarii rau de tot si nu mai este ok.
Poate cineva o sa te si creada si ia de bun ce scrii tu...
Cum adica n-are legatura cu apa? Adica poti sa il tii in apa luata dintr-o balta dupa ploaie si el e ok?
Ca si cum iti dau sa bei apa din canal si dupa ce faci enterita iti zic stai linistit, mai bea apa ca nu e de la asta

Si pe de alta parte, eu n-as lua sfaturi de la cineva care tine un peste intr-un bol si care ii mai si schimba apa si spala bolul cu totul
Incalci regulile elementare, de baza, in acvaristica.
Si mai rau, sfatuiesti si pe altii sa faca la fel.
Tratamentul pentru Betta fa-l separat de acvariu.
Oho, bun bun
Bravos!

Ai de unde alege
varol wrote:
Si oricum nu prea face fata. Probabil e capabil sa mentina temperatura la 30 de grade prin evaporare, cand ar trebui sa urce pe la 32-33, dar sa scada nici o sansa.

Daca iti tine pana la 28-29 si merge doar cu lumina aprinsa (adica atunci cand ai o sursa de caldura in plus), cel putin teoretic, daca merge si atunci cand lumina s-a stins, ar trebui sa coboare ceva mai mult.
O varianta ar fi sa-l lasi toata ziua si sa-l inchizi cand te/va culcati.

varol wrote:
PS: cioata nu o scot .

Pai nici nu trebuie neaparat.
Precum am mai zis, important e sa iti placa tie.
Bine ai venit pe forum!

Imi place cioata aia din stanga, ar fi mers tare bine intr-un plantat full
Asteptam sa deschizi un jurnal cu acvariul asta.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: