kazaku wrote:Nu stiu ce aberezi tu acolo de filtrare, eu vorbeam strict de beta si de faptul ca poate sta in bol fara filtrare.
Am observat ca nu stii ce aberez eu, nu ma indoiam de lucrul asta.
Omule, POATE sta si fara filtrare NU inseamna ca e si BINE sa-l tii asa.
E chiar asa greu de inteles?
Orice peste are nevoie de un acvariu filtrat. Multi pot sta fara, am avut cand eram mic de la guppy, molly, xipho pana la neoni, sanitari, zebre, scalari si toate neamurile, fara filtrare.
Au rezistat. DAR PANA LA UN PUNCT.
kazaku wrote:dar esti genul de persoana care nici nu recunoaste cand greseste.
Recunosc fara probleme cand nu am dreptate, aici insa am.
kazaku wrote:
De la ce am zis eu, si citez; nu de la apa e bolnav beta.
Ia hai sa-ti citez de pe site-ul JBL (
http://jbl.de/en/online-hospital ), legat de fin rot.
Mouth rot or fin rot are caused by water quality problems, even if the diseases are of a bacterial nature. The bacteria belong to the genera aeromonas and pseudomonas and multiply at a terrifying rate in the aquarium when the water quality is poor. This disease can only be combated permanently by using the right remedy and improving the water parameters at the same time. Regular water changes comprise the most important measure.
Daca si astia de la JBL mananca rahat ca si mine, atunci ce sa mai zic.
Poate te duci sa le explici si lor cum sta defapt treaba cu fin rot si cu betta. Ei s-ar putea sa vorbeasca din carti si sa se dea mari.
kazaku wrote:
Pana la aberatiile ca nu stiu nimic despre acvarii, e un salt mare.
Am zis ca nu stii lucruri elementare, nu ca nu stii nimic.
Insa ma faci sa cred ca nu esti departe.
kazaku wrote:
Faptul ca esti moderator nu ma face sa fiu de acord cu tine pt ca ma ameninti ca imi dai ban.
Nu te amenint ca iei ban pentru ca nu esti de acord cu mine.
Daca era asa, aveai ban de mult si rezolvam problema, nu?
Instiintarea (nu amenintare) ca vei lua o pauza a venit dupa ce nu ti-ai masurat vorbele.
Inca o data spun, cum eu vorbesc ok cu tine, acelasi lucru il astept si eu de la tine. Simplu.
Si cu postul asta sper ca ne-am lamurit.
Ti-am dat site-ul de mai sus, ia si rafoieste-l, poate te ajuta.
@tehnician: Acvariul fiind mai maricel, poti pune si alti pesti, ca un mic compromis.
Vezi in posturile de pe la inceput.
Sau, poti oricand face un acvariu separat doar pt betta

(macar 10 litri)