[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adrian09
Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
filmuletul...plati iese putin mai tirziu,,, in stinga

https://www.facebook.com/adii.adi.733/videos/1168097813270201/
inca una si apoi un filmulet
intre timp.. celalat caras cred ca o luase razna...era singur cu cei 2 guppy,am citit ca nu le place sa stea fara companie de teapa lor
intre timp, mi-am achizitionat o canistra AEF 302 care normal ar face fata acvariului,si functoineaza in paralel cu EDEN-ul.am cumparat si 2 plante Anubias si ceva companie pentru nebuna ca era in stare sa sparga geamul de la acvariu si destul de mult timp se ascundea dupa o tufa artificiala...cind esea...formula 1 scria pe ea...
deci am cumparat un Plati si 2 carasiShubunkins
dupa 48 h ... si acum inca il tin in carantina.....cred ca e o luna de atunci
si o problema grava...masculul caras a fost curios sa vada cum e pe uscat...nu stiu cit a stat pe jos dar a supravietuit..cu consecintele de rigoare...
inca una...par fericiti pestisorii...par...aaa aici inca nu aveam edenul
acum, dupa citeva peripetii in care am pierdut 2f guppy,si am reusit sa achizitionez un filtru extern,dar si acela mic ...pentru ca am fost dus in eroare .Scria ca are 300 l/h si eu am inteles ca e pentru acvarii pina in 300 l...de inca mai am probleme cu limba franceza...l-am luat... e mic ok..o sa mearga in paralel cu celelalte 2 mici... am zis ca tot e ceva...este un EDEN 501.... asta e mergem mai departe....am achizitionat si un substrat.pietris alb...(nu il recomand pentru cei care vor carasi) si citeva ornamente
asta se intimpla acum 2 luni si cevasa ...
si o poza cu pata care aparuse
salutare

M-am hotarit sa postez povestea acvariului meu,poate pe unii o sa ai deranjeze ,eu sper ca ,cei care vor se initieze in ale acvaristicii,sa invete din greselile altora si printre acestia ma numar si eu...si nu cu o gresela ....ci cu un set de erori grave pentru care inca mai am de tras

Totul a incepunt undeva prin maicind,am primit (mi s-adat un acvariu) de 100 l cu 2 carasi aurii.Acest acvariu era...intr-o stare deplorabila (geamuri inverzite de depuneri,calcar ,apa tulbure).L-am luat pentru ca imi era mila de saracutii pestisori,mai ales ca imi plac foarte mult carasii aurii dar nu numai....Asa ca m-am apucat de treaba crezind ca fac ceea ce trebuie facut...si am facut o serie de greseli....incepind cu spalarea acvariului,substrat,filtru..in apa de la robinet...totul era bec.
Nu arata a, nu era amenajat deloc ca un acvariu...de aici numele de "borcan de 100 l".
Totul era "ok",eram multumit si bcuros ca pestisorii stau in apa curata si ca sa nu fie ei asa singuri am mai cumparat 4 guppy3 f si un m
Toate "bune si frumoase" pina cind am vazut ca apare o pata neagra pe unul sin carasi,in partea din spate a burtii...repede pe net...si ca sa vad surpriza....ca de fapt nu facusem nimic bun ca sa le fie bine
Acvariul nu a stat la ciclat.populat rapid cu multi pesti,filtrare insuficienta,nu iluminare decit naturala...asa arata prima oara borcanul...

Un start dezastruos,erori grave din necunostinta de cauza si nepasare pot sa spun..pentru ca nu ma gindisem ca acele fiinte cresc totusi intr-un mediu natura si ca ar trebui sa incerc sa le asigur cit de cit acel mediu
Intrind pe aceste forumuri si intrebind colegi

Deci ce aveam

-acvariu 100 l
-filtru interior mini bibox 2 (pentru 80 l)
-substrat..nu stiu ce era dar era ceva colorat,artificial in culiri albastru si verde

deci cind am intrat pe forum si colegii au inceput sa imi dea informatii si palme si...si mai ales cind am vazut ce preturi am aici ...pentru ca era nevoie urgenta de unele lucruri ca filtru ..si de preferat unul extern.de substrat...care ma gindeam sa il iau de la petshop ...m-am intrebat.. in ce m-am bagat...mi-a fost foarte greu sa achizitionez cit de cit cite ceva

Ok hai sa vedem cum a inceput povestea.....o poza cum arata borcanul dupa ce l-am "spalat"

mie imi pare ca si filtrul e cam prea mic pentru 80 l daca e ala din stinga....
mersi de informatie...interesanta treaba cu melcii ....nu m-am gindit la asta ,o sa citesc.

Melcii de substrat nu deranjeaza sau scoate plantele?
SUPERBI...sper sa ajung sa am si eu asa ceva...dar mai am de tras....totusi am o intrebare..
Am mai cazut citeva imagini cu discusi si atumi dar am observat ca nu prea se foloseste substrat...care e problema cu substratul?
SALUTARE..
volumul ca volumul .. dar la scalari ai nevoie si de inaltime..60,70cm...pentru ca scalarii au inotatoarele inalte.....si daca nu ai inaltime risti sa nu le creasca cum trebuie inotatoarele sau par supradimensionati in acvariu...

deschide un topic pe forum.aici lasa doar prezentare.Deschide topicul la 'Coltul incepatorului" si vei primii mult mai multe informatii
buna ziua

Am citit pe foru o postare unde Dan Pavelescu sfatuia pe cineva sa nu rascoleasca nisipul pentru ca risca sa elibereze pungi de gaz...
aceasta afirmatie era pentru un coleg care isi facea un marin...e valabil si la apa dulce?
care e treaba cu acele pungi de gasz si de unde provin?

scuzati daca pare stupid ceea ce intreb dar vreau si eu sa imi pun substrat din nisip si.....vreau sa stiu mai multe despre avantaje si riscuri...daca se poate
cum vrei sa iti traga apa prin filtru daca nu e inchis ermetic?...daca iti trage si aer pe undeva ...dupa un timp pompa va functiona in gol..

Adica: ca sa tragi apa prin filtru,circuitul v-a fiurmatorul: acvariu-filtru-pompa-acvariu.In aceasta ordine, pentru a trage apa ,in filtru se v-a forma un vacum,adica o putere de absorbtie,bineinteles cu ajutorul pompei.Daca filtrul nu e inchis ermetic ,vacumul v-a trage si aer si incet incet nu vei mai avea apa in filtru...deci esti obligat sa il faci ermetic daca tragi apa prin filtru.

Daca impingi apa in filtru ordinea este urmatoarea: acvariu-pompa- filtru-acvariu.Adica pompa absoarbe din acvariu si o baga in filtru, NU absoarbe din filtru ca sa bage in acvariu. Astfel,filtru,asa cum am mai spus, daca e cu supraplin si prag deversor,nu vei avea nevoie sa il faci ermetic...pentru ca,evacuarile de la filtru va asigura nivelul de apa constant.nu cred ca vei folosi o pompa care sa bage un debit peste ce poate lasa 3 gauri de 20mm de ex,prin care sa iasa apa pe pragul deversor,Crezi ca vei avea un debit mai mare?
intaritura transversala,pe mijloc.... ca sa intaresi cit de cit si sticla din spate.. asa nu te mai deranjeaza coturile
vezi daca poti sa iti procuri o rama din cornier ..de citi iti incape intre oturi si sa il izolezi...cu o singuta intaritura longitudinala rezilvi toar acea parte ... sau sa pui intaritora pe centru ...sa nu prinzi coturile... ..asta pe centru nu e asa practica ,te mai incurca cind ai treaba in acvariu dar... nu lasa asa

cnaedot wrote:nah...cam despre asta vorbim..

intaritura aceea longitudinala care e intrerupta unde ai coturile,nu te ajuta cu nimic...daca nu e intreaga e degeaba.
Mai bine pui o prelungire la coturi si intaritura sa iti ramina intreaga....cum a zis si Koala,iti trebuie intarituri serioase
Nu cred ca ar fi problema daca acele coturi iti intre putin mai mult in acvariu ca vad ca ai zid de piatra in acvariu...
Eu asa as face

Scuze of topic

koala wrote:Geamul e subtire, pentru o inaltime de 55 cm... eu am aceeasi inaltime, dar lungimea bazinului este de 2 metri. Am folosit geam de 12mm si intaritoare longitudinale.
Bazinul tau va fi tensionat, asa ca eu as pune ranforsari serioase.

citi litri ai la acvariu si cit material filtrant?
o idee... nu stiu daca e buna dar daca ai pune pompa sa impinga apa in filtru nu sa scoata din filtru....nu s-ar regla debitul pe supraplin?Daca pompa trage apa prin filtru iti trebuie inchidere ermetica.. daca apa e impinsa in filtru nu mai ai nevoie de unchidere ermetica....pragul deversorului va tine apa la un anumit nivel.Va trebui sa reglezi debitul in functie de cit trece prin filtru,daca cumva ai faci o camera separata pe unde intra apa... dara daca ai bagi furtunul sub materialul filtrant si citeva gauri in furtun pentru distribuirea apai pe suprafata materialului filtrant...nu cred ca mai ai nevoie sa reglezi debitul

Forum Index » Profile for adrian09 » Messages posted by adrian09
Go to: