G|iizas dar ai scris un pic. Dar e bine ca pare ca te-ai documentat. Felicitari! Putini ca tine din pacate
Acum sfaturile mele ar fi:
1. Pompa: am o parere bunicica de hydor dar nu am folosit-o. In schimb iti pot recomanda o pompa pe care o folosesc (am doua): Eheim 300
Are reglaj al debitului, se gasesc pe toate drumurile piese (ventuze si rotor), e silentioasa.
Debitul e OK pentru ca nu trebuie sa ridice apa deloc (sumpul fiind la acelasi nivel)
http://www.happypets.ro/733-eheim-pompa-compact-300-4011708103852.html?search_query=eheim+300&results=38
Acum ar mai fi o chestie: ca sa-ti "reduci" costurile, in functie de cum e construit filtrul intern pe care-l ai deja, ai putea sa improvizezi o pompa din el (dac tot vrei tu DIY

)
2. Incalzitorul ala e prea scump. Nu zic ca nu-i bun dar e scump pentru ce ai tu nevoie. In plus, cred ca 75w e prea mult pentru tine. Un incalzitor mai ieftin (obligatoriu cu termostat) si un termometru ar fi mai OK. Oricum le ascunzi in sump.
3. Tinand cont ca poti face o filtrare mecanica foarte buna si ca nu ai cine stie ce nevoie de cantitate de material bio iti recomand Eheim substrat pro. Chiar zilele astea vad ca e reducere la cel de 2 litri desi, tie, iti trebuie mult mai putin (dar e bine sa-l ai acolo

)
http://www.happypets.ro/5596-eheim-substrat-pro-2l-4011708250709.html?search_query=eheim+substrat+pro&results=23
4. 2 saptamani sa faci constructia. Recomandarea mea: ia materialul bio azi, folosete pompa pe care o ai deja si un bidon de 5 litri (taiat varf), niste mancare de peste (pe care sa o pui in acvariu zilnic cate putin) si in doua saptamani vei avea materialul bio aproape colonizat cu bacterii
5. Daca ai lemnele bagale in apa de pe acum (galeata, lighean, oala minune a sotiei ...ce ai pe acasa). Odata pentru se vor imbiba cu apa, a doua oara pentru ca in prima luna (sau mai mult) vor face tot felul de film bacterian si mucegai pe ele (le mai scoti si cureti din cand in cand; in acvariu ar fi mult mai greu sa faci asta), al treilea, vor elimina tanin & shit in apa din galeata - nu in acvariu.
6. Schimb de apa. Ce vrei tu e un "Low tech aquarium". La genul asta de acvarii schimburile de apa pot fi facute si la 2 luni

(bineinteles, in functie de live stock).
In plus, tu ai cantitate mica de apa.
7. Nisipul: ce granulatie are? la un acvariu asa mic ti-as recomanda manado (daca iti place culoarea).
8. Sa ai grija cu neonul ala. Nu stiu daca e pentru plante. Iar daca e vechi isi pierde din proprietati si poate favoriza algele.
9. Plante low light (luate de de pe net ca mie greu sa le scriu

)
Java Fern - Microsorum pteropus
Windelov Java Fern, Windelov Fern - Microsorum pteropus 'Windelov'
Narrow Leaf Java Fern - Microsorum pteropus v. 'narrow leaf'
Java Moss - Vesicularia dubyana
Green Hygro - Hygrophila polysperma
*Sunset Hygro - Hygrophila polysperma 'Rosanervig'
Ceylon Hygro - Hygrophila polysperma 'Ceylon'
Rotala Rotundifolia - Rotala rotundifolia
Rotala Rotundifolia sp. Green - Rotala rotundifolia sp. 'Green'
Rotala Indica - Rotala indica