[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
koala wrote:- Creveti congelati... taiati marunt.
- Rame, tocate marunt.
- Ficat de pui, inima de vaca, larve de libelula (Chironomus).
- Peste mic congelat (asa zisul sprot)...

Va recomand sa nu fugiti de carne!

- Este important sa alternati tipurile de hrana, cat puteti de des.
- Pestii vor creste mai mult/mai bine/mai repede.
- Schimburi "serioase" de apa, tot asa, cat puteti de des... conteaza.
Ochii mei se bucura mai mult la poza #2... culori calde, mai "luminoasa".
Yeap, sunt niste pesti "in trend".
Hehe, le-ai dat de mancare ca sa vina "la geam". Hotoman, ce sa zic!

- imi plac severumii aia la nebunie, au crescut si au forme superbe!
- in continuare nu va inteleg cu Geophagus-ii, da' nu discut gustu' omului.
- nu te mai chinui cu plantele... baga Cryptocoryne, daca vrei neaparat ceva verde... am impresia ca alea au un gust nasol, asa ca ai putea avea ceva sanse.

Una peste alta, felicitari pentru bazin!
@Calin: Da, intr-adevar, te-a pus Michiduta sa umbli la bazin... neah, acu' pune mana si munceste la el.

Porcu wrote:...In realitate ala batrin si degenerat eram eu pentru ca nu m-am ocupat de ei.

Asta e limpede ca lumina "de la soare", Luminatia Ta... nu e niciun dubiu aici.
1) "Substanta alba" = colonii de bacterii... acvariul incepe sa se cicleze... vor disparea. E ok ce se intampla, face parte din cursul firesc.
2) Poti sa faci alte poze, mai clare?... ai lasat lumina aprinsa non-stop? Ce lumina ai, ce bazin? Pot fi diatomee, desi mi se pare cam repede... tot asa, sunt firesti in primele stagii de viata ale bazinului. Vor disparea.
3) E prea multa mancare acolo... scoate-o afara pe toata. Bazinul are deja "incarcatura biologica" (se observa dupa "mucii" de la punctul 1).
adriancean wrote:...doi din ei au innotatoarele despicate (la unul innotatoarea dorsala si la altul innotatoarea anala )...probabil de la transport...Sper sa se "repare "..

Da, se repara fara probleme.
Sa fie cu noroc!
Va urmaresc cu mare atentie, chiar daca n-am nimic de comentat.
Bah, treaba e clara:

- colegu' are un bazin cu fro' douaj' de litri de apa.
- a bagat 10 vivipari... ma tem sa intreb de ciclare (uitandu-ma la culoarea pietrisului).
- i-am spus sa puna mana si sa citeasca, deoarece avem destule materiale disponibile.
- plm, daca omu' e laconic si vine aici doar cu intrebarile "de dupa", nici nu prea avem ce face... asta e situatia!
- Creveti congelati... taiati marunt.
- Rame, tocate marunt.
- Ficat de pui, inima de vaca, larve de libelula (Chironomus).
- Peste mic congelat (asa zisul sprot)...

PS: Pe unii dintre ei ii recunosc... i-am cunoscut luni, la Targoviste.
Stai linistit, ca n-are nimic ala de-a sarit.
Sa fie cu noroc si sa le faci "casa mare"... o sa vezi cat de repede cresc!
Eu am vazut parintii si genele sunt foarte bune, o sa iasa niste ciortani superbi.
- Daca e nisip uscat, e suficient sa-l clatesti intr-o galeata... cu apa calduta. Nu te chinui sa speli toata cantitatea dintr-o data.
- Iei 2 cani de nisip si-l versi in galeata... pui apa si-ncepi sa-l amesteci cu mana, ca pe mamaliga.
- Versi apa si pui alta apa... repeti "clateala"... in mod normal, nisipul e curat daca il amesteci si el se lasa in cateva secunde pe fundul galetii (iar apa ramane limpede).
Poti, fara probleme... ia nisipul intr-o cana (recipient) si scufunda-l incet pana la fundul acvariului... il versi incet.
Dupa ce termini cu totul, poti sa-l "netezesti" cu mana, incet-incet.
Eu am incercat, ceru' mi-e martor.

koala wrote:- Acvariul tau este supraaglomerat si o sa ai probleme cu apa/pestii... citeste topicurile (articolele) din partea de sus a acestei pagini.
- Referitor la femelele alea, o sa vezi ca se retrag intr-un colt si incep sa inoate de sus in jos. Atunci e momentul...

si
koala wrote:Molly nu ataca puii... xifo, da!
Citeste articolele alea, ca nu e in regula ce ai tu in bazin...
Bilele alea plutesc, sau se scufunda?
Ala pare a fi un peste batut. Coada se va reface, daca pestele are conditii bune.
Da, da, da!
Frumusei baboii!
- Treaba cu Ancistrusii este destul de sigura, mai putin cazul in care ai ghinion (cum am avut eu).
- Dupa episodul ala, nu au mai fost probleme timp de un an de zile... ba chiar am si crescut niste generatii de pui care au rezistat pe-acolo.
- Nu stiu ce sa zic... ca sa-ti iei Hoplosternum sau Synodontis, pe post de "sanitari", eu nu vad rostul... astronotusii culeg mancarea de pe fund, asa ca nu e cazul sa ai pesti "dedicati" pentru asta.
- Ancistrusii rod algele, asa ca cel putin le vad o utilitate practica...

PS: Plecostomus e o mare pacaleala, din punctul meu de vedere.

- Teoretic, poti baga orice peste destul de mare incat sa nu poata fi inghitit.
- Gandeste-te ca astronotusii ajung la 25-30 cm si au gura destul de mare incat sa "inghita" o coropisnita dintr-o singura miscare.
- Eu am avut Hoplosternum thoracatum si n-a fost nici o problema... totusi, anul trecut mi-a murit exemplarul ala albinos (care avea 25 cm) cu un Ancistrus infipt in faringe. Deci, mare atentie la marimea "vecinilor" de acvariu!
Acela este un tip de filtru care se numeste "gutiera"... au mai fost discutii pe forum:
- http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20514.page
- http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38499.page#p343599

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: