[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: addiy
Forum Index » Profile for addiy » Messages posted by addiy
Message
Am cumparat acu ceva zile doua neoane NARVA BIO vital T5 39W/958.
Ar fi ok doar acest tip de neon sau e necesara combinatia cu alt tip pt acoperirea completa a cerintelor plantelor?
mariusvlad wrote:Aplicarea alternativa a 2 antibiotice nu poate fi ok. Daca ai apucat sa tratezi si cu Furanol, continua doar cu el..


Multumesc Mariusvlad, am urmat sfatul si am continuat doar cu Furanol. Este mai eficient deca backtopur( cel putin in cazul meu).

mariusvlad wrote:O infectie bacteriana aflata in stare latenta se trateaza usor (asta a fost pana sa depuna), dar dupa ce infectia isi face vizibil facuta prezenta inrautatind starea discusului, evolutia ei poate fi fulminanta omorand femela in cateva zile, deci da, v-a afecta perechea distrugand-o.

E logic ce spui, cand apar sintome cu o evolutie fulminanta ne asteptat la ce e mai rau. dar chiar in momentul in care mi-ai scris ca e o infectie bacteriana am si inceput tratamentul. Vreau sa nu cred totusi in distrugerea perechi. Am inceput chiar hranirea prin sonda pentru intarirea imunitatii.

dragos wrote:.Asa cum ti-a spus si marius nu trebuie sa amesteci antibioticele dupa ureche .Deasemenea scoaterea pestelui din apa cu bactopur (sau orice alt antibiotic) chiar si pt jumatate de ora cit dureaza baia de scurta durata cu furanol poate sa ajute bacteria sa devina mai rezistenta la medicament

Nici vorba de actiona dupa ureche. La mine se pare ca backtopur-ul nu a avut efect in cele aprox 24-36h. atunci am inceput tratamenul cu Furanol. L-am tinut 48h in acvariul de carantina doar cu furanol. iar acum l-am mutat in acvariul perechii si continui tratamentul cu "bai" de 30 min cu furanol.

Furanol2 inca nu l-am gasit de cumparat aici in zona. Asa este, fiind mai nou probabilitatea unui bun resultat este f mare. spre sa-l gasesc curand.

Cel putin in momentul de fata se observa o stagnare a infectie, ceea ce imi da sperante.

"baile" cu Furanol cu ce frecventa se pot aplica? Am putea apela la principiul de actiune ale antibioticelor in general? La fiecare 8-12 h?

Intersanta perioada de latenta cu o durata asa lunga. primul semn care mi-a dat putin de gandit a fost inchiderea la culoare a inotatoarei codale si lipsa transparentei acesteia. Initial am asociat-o cu "depunerea", vazand o accentuare a culorilor in perioada respectiva. e o asociere generala? sau lipsita de semnificatie?

Va multumesc pt sfaturi.
Lucrurile s-au complicat. Se pare ca asa este, o infectie bacteriana. Inotatoare codala s-a inrautatit desi incepusem tratamentul cu baktopur. ieri chiar i-am facut si o "baie" de 30 min cu Furanol. Astazi urmeaza 2ª doza de baktopur si intentionez sa-i mai aplic o "baie" cu Furanol. E ok? Sa speram ca o voi recupera. Mai am si alti discusi in acvariu care sunt ok. Asa cum mentionam mai sus este femela care facea perechea. Masculul este f bine. Ar putea afecta perechea in vre-un fel? Si totusi ma intreb care ar fi cauza? exact dupa a doua depunere s-a inrautatit. Ar avea vreo legatura?
rick wrote:Da, ai dreptate, am omis KH.
Macar turba sa foloseasca in filtru, pana la reglarea acestuia. Asta daca nu poate folosi apa de osmoza, ceea ce este de preferat.
Oricum PH trebuie sa scada pentru ca eu cred ca asta este cauza aripioarelor franjurate: o duritate prea mica si un PH prea mare.


Nu e problema. Pot folosi apa de osmoza. am fitru de osmoza instalat. dar daca folosesc doar apa de osmoza nu e nevoie sa mai adaug ceva saruri? Pana in prezent am folosit 1/2 apa de osmoza + 1/2 apa de la robinet declorficata. se pare ca nu e prea buna combinatia. Obtin pH-ul 5,5 doar cu infuzie de CO2? Nu exista nici un risc ?
dragos wrote:Schimburile de apa cum le faci?


Saptamanal aprox 20%. Uneori chiar mai frecvent.
Multumesc dragos.

pH-ul sigur nu ar fi implicat. La mine este mentinut intre 6,8 - 7. Desi cred ca am sa incerc sa-l scad pana la 6 cu ajutorul CO2.
Parametri apei ii insir in continuare:
GH - 10ºd
KH - 5ºd
NO3 - sub 25mg/l
NO2 - 0 - 0,05 mg/l
Cl2 - 0
pH - 6,8

Acvariu are 200l si este impartit in doua. O parte pt perechea de discusi iar cealalta pt neoni si restul discusilor. Am plante dar sunt in niste recipiente pt a evita cumul de hrana sau invazie de "nepoftiti".
Sa incerc varianta cu albastru de metilen? Ma preocupa avand in vedere ca este vorba de o pereche. despart perechea pt tratament?

De aprox o luna am observat ca inotatoarea codala era putin "fisurata". Nu a reprezentat ninteres pt ca am mai vazut si le cailalti discusi dar in 1-2 zile se vindeca. problema este ca in cazul de fata a persistat iar in momentul de fata a avansat destu de rau. inca o partircularitate pe care am observat-o este ca inotatoarea codala este mai pigmentata. are cineva ideea care ar fi cauza? In general manaca bine. Este o pereche tanara, la a 2-a depunere ( intr-un interval de 2 sapt). Mancarea e diversificata. Am sa scriu cat de repede si despre paramentri apei.
Am sustinut un diagnostic de ocluzie intestinala bazat pe faptul ca pe langa mancare congelata le dau si mancare uscata, care din cate am inteles ar putea cauza ocluzie. Manca f bine si nu era deloc apatic. Vazand ca persista cu abdomenul marit de volum aprox 1-2 zile am cautat sa vad un tratament. din cate am citit sunt 2 variante: 1 - o picatura de ulei de masline. 2 - sulfat de magneziu in apa. am recurs la prima din lipsa celeilalte. dupa aprox 2 zile, fara semne de imbunatatire. timp in care a devenit apatic. Ei, problema este ca a coincis si cu introducerea in acvariu a unui nou discus, care nu trecuse prin acvariul de carantina din lipsa acestuia. la scurt timp ... atat noul venit cat si Blue diamond intr-un timp ff scurt au prezentat degenerare/macerarea inotatoarelor, ( foarte de rapida evolutia – vorbesc de ore ) apoi pelicula albicioasa pe un ochi, care pana la urma a ulcerat.
Ok ... am inceput tratament. Initial cu unul eSHa 2000, primul antibacterian gasit. fara prea mare randament. A 2-a zi bai de 30 min in tratament cu Furanol si 2ori pe zi. Aici evolutia pare incetinita. dar nici un semn de regres al bolii. intre timp noul venit a murit. Blue diamon desi a fost intr-un stadiu critic... inotatoarele total macerate, un ochi cu o ulceratie de aprox 2mm... greu de imaginat ca se poate recupera. am initiat hranirea vía sonda pt a nu-si pierde total imunitatea. 4 zile tratament cu furanol in acvariu parea ca ceva se imbunatateste dar ... ochiul la fel. Am continuat cu schimburi de apa, apoi am initiat tratamient cu Baktopur lichid timp de 4 zile + aplicare unei creme oftalmica (de la farmacie) epitelizante + antibiotic ( 2 ori pe zi). In tot acet timp l-am hranit prin sonda la fiecare 2 zile aprox 0,5 ml\masa ( 5 ml galbenus de ou + 2 comprimate de spirulina + 2-3 picaturi de vitamine + 1/8 dintr-o pastila de Tinidazol 500mg – sonda veterinara -folosita la pisica). Vazand deja recuperare semnificativa... ulceratia la ochi s-a vindecat, desi persita o pelicula alba discreta, inotatoarele au inceput sa se regenereze ... am considerat momentul de al introduce in acvariul comun. Am continuat apro 2-3 zile hranirea prin sonda dupa care a inceput sa manance cate putin. si asa de cateva zile vine la ora mesei, nu manaca mult, dar mananca. nu e recuperat 100% dar in fiecare zi face progrese. Inca persista o zona discreta albicioasa pe ochi care se pare ca dispare dar f lent. iar inotatoarele aproape in totalitate recuperate. Nu-mi imaginam ca ar mai fi posibila recuperarea, acesta fiind si motivul pt care am incercat orice.
A fost incredibila experienta!! Acest peste chiar nu renunta usor la viata!
Din putina experienta iti las cateva sfaturi. alaturi de cele de mai sus, de care faci bine sa tii cont.

1. Discusi au nevoie de o duritate cat mai aproape de zero. E bine sa verifici parametrii apei. (gh. pH .... )
2. Analizeaza f bine discusii inainte sa-i cumperi. este indicat sa le urmaresti comportamentul nu doar ca celor pe care ii vei cumpara cat si a celorlati. daca vezi ceva suspect te sfatuiesc sa cauti in alta parte.
3. E recomandat sa intrebi despre felul in care sunt alimentati. si chiar inainte sa-i cumperi sa-l rogi pe crescator sa le dea mancare. felul in care mananca iti vor spune multe. in general sunt f activi si competitivi la ore mesei.
4. Este f recomanda sa-i cumpreri de la acelasi crescator si de dimensiuni de aprox 4-5cm. Se adapteaza f repede in comparatie cu cei mari.
5. Ar fi bine sa citesti cate ceva si despre bolile frecvente ale dicusilor si eventul sa ai in casa tratament pt orice eventualitate ( Ex Furanol 2 de la JBL in cazul unei infectii bacteriene care in lipsa tratamentului iti pot murii in cate ore).
6. Acvariul trebuie sa fie f bine ciclat. vanad in vedere ca pt o buna crestere discusi au nevoie de cel putin 3 mese pe zi .. si cum manaca mult "produc mult".

Oricum gasesti f multe informatii pe acest forum.
Succes!
De doua zile am f mari probleme cu un discus Blue diamond. se pare ca dupa o ocluzie intestinala s-a complicat cu o infectie bacteriana (atac bacterian) cu o evolutie incredibila in cateva ore pana sa incep tratamentul cu furanol. Initial am facut bai de 30 min. dupa care vazand ca progresul e super lent am introdus tratament si in acvariul.( am lasat doar 100l din cei 200L). Dar se pare ca a incetinit evolutia bolii dar nu vad semne de vindecare. In acvariu pe langa furanol am pus aprox 300g sare. Pt ca e urgent nu am timp sa scriu toti parametrii apei.... in general ii controlez destul de bine. de mentionat ca si un ochi este afectat... fiind acoperit cu o pelicula albicioasa si putin "exoftalmic".
Orice sfat e binevenit, poate reusesim sa-l salvam.
cumpar 5 - 6 discusi de aprox 4-6cm
Astept oferte!
preferabil in bucuresti.
Nu, ambele sunt T8, ambeles sunt de 60 cm si ambele sunt de 18W.
nu a mai intalnit nimeni dificultatea asta??
Am vazut ca Osram au un tub de 965 Biolux de 1000 lumeni iar altul tot de 965 Lux cool lightday de 1150lumeni.
Care este mai bun?

Este la fel ca philips 965?
am in acvariu hygrophila stricta tai cu o problema...toate frunzele noi care au crescut la mine in acvariu sunt ruginii..... care sa fie motivul?
planta este in cosulet doar pt o zi - doua pana imi pun in ordine toate. de moment acvariul e inca in lucru.
stie cineva ce este acea "chestie"? si cum se poate scapa de ea? help pls
Salutam,

Am montat un acvariu de 200L de vreo o sapt. inca e in proces de ciclare dar vad ca de vreo 2 zile a aparut aceasta "ciuperca". Vad ca se dezvolta destul de repede... stie cine ce este? si cum se scapa de aceasta problema?
image
image

Multumesc anticipat.
Inaltimea este de 100cm iar latimea de 50. Cat despre buget nu-i problema, mi-am lauat masuri de siguranta! Am dat comanda de sticla de 10mm... ma gandesc daca e sa comand sa-mi dubleze toata sticla cu inca o foaie de 5-6mm.

Cat despre stand - e dintr-un zid gros de 60 si nu cred ca are cum sa-mi faca probleme

Ce sistem de filtrare ar fi indicat pt un asemenea acvariu?
Vreau sa-mi fac un acvariu de 650l. Dimensiuni 130x100x50
Ce ar trebui sa stiu in momentul ca incare incep acest proiect? Sticla de 10mm este buna? Astept sugestii!!!

PS: la sfarsit... sper sa concurez cu Intros
bob_de_grau wrote:Sal.
Poti sa detaliezi un pic? Ce tip de plante, pesti, lumina, filtrare, co2, parametrii apei, dimensiuni acvariu... sa ne dam si noi seama care sunt conditiile din spatele "junglei". Merci


Acvariu, destul de mic, are 90 l, substrat format din nisip, turba, granulte TetraPlant - InitialSticks si Florenette A. Fertilizanti lichizi: PlantaMin. Instalatia de CO2 DIY drojdie. Apa o schimp o data la saptamana, cam 30%. Filtru extern - principiul vaselor comunicante - destul de eficient. Lumina 3x18W (2xPhilips TLD965, 1 Philips Aquarelle) timp de 11 ore\zi (cu timer electronic). Temperatura apei 26C (vara asta a fost si 28C). Pesti: 7 neoni, o perechhe de ancistrusi, 2 SEA, o pereche de ramirezi si cativa gupi de care voi sacapa curand. Ah si.. melci de substrat mici si multi.
Din plante amintesc:
Hemianthus callitrichoides;
Didiplis diandra
Eleocharis accicularis (gratie lui mausmann)
Lileopsis
Bacopa - cateva fire
image

Sandu wrote:Este de apreciat macar pentru Eleocharis acicularis...chair nu ar strica sa dai niste detalii


Mersi mult. Stii ca la inceput am avut probleme cu aceasta planta dar prin imbunatatirea substratului si a lumini si-a revenit si merge destul de bine .
image
 
Forum Index » Profile for addiy » Messages posted by addiy
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com