| Message |
|
|
|
In primul rand separa masculul respectiv intr-un alt acvariu mai mic (daca ai), sau un recipient (macar 5 litri), unde sa-i pui o pompa de aer.
Poti sa-l mai urmarest iasa 2,3 zile si daca problema avanseaza, atunci inseamna ca are finrot.
Se poate trata cu JBL Ektol Fluid.
|
 |
|
|
Cam rarut in topic
Felicitari pentru locul de la RAC!
|
 |
|
|
|
CO2 se formeaza in substrat in mod natural.
Acum sunt curios cat de mult gaz iese...nu poti sa faci o scurta filmare?
|
 |
|
|
|
Ai observat sa-l fugareasca vreun colocatar?
Poti sa arunci un ochi pe google dupa finrot...seamana?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Interesanti gandaceii astia
Cate specii ai "adunat" pana acum?
|
 |
|
|
|
Multzam' de raspunsuri !
|
 |
|
|
|
Am sa te mai bat la cap cu trei intrebari, da' sa stii ca nu o fac aiurea, chiar ma intereseaza informatiile.
Spune-mi te rog ce inaltime au piciorusele. Am avut si eu lampa hailea, da' nu mai tin minte...ceva imi spune in jur de 12 cm...
Cum poti aprinde neoanele la lampa de 4x54? (ma refer la varianta din fabrica, nemodificata)
Avand doua lampi, ai o distanta ma gandesc de vreo 5 cm cel putin intre neoanele celor doua (la punctul de intalnire la lampilor).
Nu se observa o linie de umbra in acvariu, pe zona respectiva?
|
 |
|
|
In poza nr.2 e un loc gol (sub cioata, langa pietre), si mi se pare ca ar merge umplut cu ceva plante.
Pe de alta parte, cu cat ma uit mai mult, cu atat mai mult da impresia de o "ascunzatoare", care parca nu arata chiar rau
De asta asteptam urmatorul calup de poze, ca poate mi se pare altfel pe urma
Dar alta intrebare.
Ce lampa folosesti? ( nu mai stiu daca ai scris in celalalt topic)
LE: Gata, am gasit in celalalt topic; e o lampa Hailea 4x54W.
Imi poti spune ce latime are lampa?
|
 |
|
|
Andpop wrote:
desi s-a zis ceva cum le-ar scadea debitul dupa o vreme
La orice filtru extern scade debitul in timp, datorita colmatarii (materialelor filtrante si mai ales furtunelor).
Insa furtunele se pot curata periodic.
Andpop wrote:
Momentan nu stiu daca merita banii acel filtru. Mai am un filtru extern Eheim 2211. Capacitatea lui mi se pare redusa pentru un acvariu de 170l.
2211 are intr-adevar un debit mic, si daca vrei sa-l folosesti pentru filtrare mecanica, adica o colmatare mai rapida...
Nu cred ca e potrivit pt treaba asta.
|
 |
|
|
Humbert wrote:
dar eu imi amintesc pe vremea cand aveam aquabasis si scoteam toata radacina, ca in locul ei ramanea o coloana subtire de aquabasis in suspensie
Da, asa se intampla.
Humbert wrote:
lucru care la deponit nu se intampla
Asta e bine
Humbert wrote:
eu as zice ca tulbureala sau ne-tulbureala nu ar trebui sa fie un criteriu de decizie pt trecerea la deponit, mi se pare neimportant.
Absolut, hotararea mea e luata.
Doar ca eram curios si din punctul asta de vedere.
|
 |
|
|
|
Eu folosesc de ceva timp un filtru extern JBL (e701) si sunt foarte multumit de el.
Silentios, debit bun, volum bun pentru materialele filtrante.
Poti merge cu incredere pe gama asta.
In trecut am avut si un e700 (modelul vechi al lui 701). Foarte multumit si de asta.
Referitor la filtrul intern, n-am folosit modelul de care spui tu.
Dar in principiu cred ca e ok. E un filtru intern.
La banii aia insa, eu as cauta un filtru extern SH.
|
 |
|
|
|
Aquabasisul e tot ca un nisip (un nisip pamantos sa zic asa).
Florapolul arata ca un lut ce se "topeste" imediat in contact cu apa. Mi se pare un pic mai pacatos din punctul asta de vedere. (a nu se intelege ca nu e bun pentru plante)
Te intrebam pentru ca si eu vreau sa trec pe deponit.
|
 |
|
|
Foarte misto intr-adevar.
Mie mi-a placut foarte mult si bazinul trecut.
As fi avut niste sugestii, dar zici ca astea sunt poze mai vechi, asa ca astept cu nerabdare urmatorul calup de poze
|
 |
|
|
Humbert wrote:
nu pot sa zic ca tulbura apa, dar daca vrei sa scoti un echinodorus, vei tulbura toata apa indiferent ce substrat ai.
Ai folosit aquabasis pana acum?
Intreb pentru ca as fi curios de o comparatie in ceea ce priveste "tulbureala", intre aquabasis si deponit.
Humbert wrote:
insa eu de exemplu nu mai scot demult toata radacina din substrat, o scot 1-2 cm si apoi o tai cu foarfeca sau o rup. in felul asta tulbur apa putin si las si niste ingrasamant natural in substrat.
adica nu-mi este clar care sunt avantajele sa scoti toata radacina, oricum la stramutarea plantelor este bine sa tai putin varfurile radacinilor, din cate inteleg.
Nici eu nu scot toata radacina din substrat...mai ales la unele plante care se intind de le ia mama naibii (si cryptocorynele sunt un exemplu aici).
Referitor la taiatul radacinilor, asa am citit si eu, inainte de plantare se scurteaza radacinile.
Un motiv ar fi ca fiind prea mari, cand sunt introduse in substrat vor fi ranite, accidentate si vor muri. Iar ramanand moarte langa radacinile vii, le vor afecta. (nu mai retin exact cum scria in cartea respectiva, dar era ceva de genul)
|
 |
|
|
Am inteles acum de ce
Inteleg si ideea de a incerca si alt fertilizant, oameni suntem, deci curiosi
Dar parca aveai si niste poze cu acvariul dupa inscrierea in RAC nu?
|
 |
|
|
Si eu care credeam ca ai facut un update cand am vazut mesaj nou in topic
Stiu ca exista un alt acvariu, nu ne impartasesti macar doua-trei poze?
LE: Noul acvariu are topic, deci pe asta il inchidem la cererea lui Dan.
|
 |
|
|
Dragos Matei wrote:
You have already created a new topic in this forum in the last 7 days.
Asta inseamna ca trebuie sa astepti 7 zile (sau cat a mai ramas de la ultimul topic in sectiunea respectiva) si vei putea sa postezi altul.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit !
Poate o sa ne arati si niste poze cu pestanii.
|
 |
|
|
Bine ai venit!
Sa ai o sedere cat mai lunga si placuta
|
 |
|
|