[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
sau cum se obisnuia odata pescuitu' pe rau...cu lanterna noaptea si HATZ infigeau furculita direct in peste....iei lanterna si o prinzi cu plasa noaptea spre dimineata
Stiu ce zici E incredibil faptul ca imi doresc demult un astfel de acvariu,iar tu ai reusit sa il ai Practic,nu glumesc,dar la ora actuala este acvariul meu preferat de pe forum
in sfarsit un acvariu cu tot ce "traba" din punctul meu de vedere.Asa ceva chiar imi lasa gura apa.I'm in love
eu as zice ca cu radacini
paradoxx wrote:Buretele cel albastru are densitatea ce ti-o povesteste Lucian .Daca e prea poros impiedica absorbtia apei sa functioneze normal,iar daca e prea poros iti intra impuritati prea multe in extern,in loc de intern

Voiam sa zic ca daca e prea dens impiedica absorbtia apei,iar daca e prea poros intra impuritati multe,dar cred ca s-a inteles ideea

Si da,acel skimmer este separat,nu cu filtru.Mai mult chiar,necesita o priza chiar pt el
Am si eu un surface skimmer la Sun Sun-ul meu,dar ia aer.Daca ridic prea mult teava,skimmeru sta prea ridicat si nu se baga de tot in apa,tragand aer.Daca las teava prea jos,iar ia aer,dar de data asta pt ca se misca din cauza curentului de apa.Ia o gramada de bule in extern si face zgomot mereu,asa ca am renuntat la el deocamdata.
Pai din fericire nu am plante,iar acest material l-am luat pt ca o sa mut din nou acvariile la tara,unde apa este putin mai dura.Eu sunt cu crengile mai mult,nu cu plantele L-am mai luat si din cauza ca m-am gandit ca in cazul in care o sa iau scalari,discusi sau cine stie ce setup-uri pe viitor asemanatoare BW, o sa ma ajute la apa acida,dupa ce o sa adaug frunze catappa si nebunii. Deci daca nu este niciun altfel de problema in cazul unui acvariu neplantat, ideea ce mi-am facut-o suna bine. Zice ca poate fi folosit pe termen indelungat,deci intr-adevar, unde sunt eliminate proprietatile apei ce zice ca le absoarbe ? Cred ca cel mai bine e sa incerc, savad cum se comporta,ca sa stiu atat eu cat si altii daca chiar face ce zice.Daca mai are cineva contraindicatii,sunt liber la discutii
Am pus "pluta" din aia alba ca si cea care sta sub acvariu si neoanele peste.
4-5 O sa fie Bestial !
Buretele cel albastru are densitatea ce ti-o povesteste Lucian .Daca e prea poros impiedica absorbtia apei sa functioneze normal,iar daca e prea poros iti intra impuritati prea multe in extern,in loc de intern
aquariumprest.ro este site-ul de unde achizitionez eu materialele filtrante,am gasit acolo si filtre cascada bune si chiar si acvarii noi.In filtru cascada poti pune(parerea mea) lava vulcanica sau turba(turba previne aparitia algelor in acvariu),iar pt o filtrare mecanica,iti poti alege un filtru intern nu prea puternic(si chiar daca e puternic,il pozitionezi intr-un colt al acvariului,cat sa nu deranjeze prea tare).

Tind a te sfatui sa renunti la ideea de Betta,mai ales in cazul in care iti doresti un hardscape reusit.Niste pestisori micuti tetra sau killie,ar arata bestial,iar in cazul lor nu trebuie sa iti mai faci atatea griji ca ii va deranja debitul apei atat de tare precum pe Betta.Cum spuneau colegii mai sus,nu te grabii,ia-o FOARTE usor,caci alegerile sunt infinite,atat la filtre cat si la plante cat si la fauna.
Ape limpezi si pestisori sanatosi
incredibil,cat de superb.E mult mai fascinant daca le sti si povestea.
Hehe,mersi mult de sfat si indrumare.Acvariul meu are 120cm lungime si il am intr-un capat al acvariului(dreapta).Vreau sa spun ca atunci cand dau mancare la pesti,"valurile"care se sparg cand dau in geam(partea stanga) se ridica si coboara,astfel ca mancarea imediat pusa coboara la nivelul de mijloc al apei,in doar cateva secunde si e imprastiata de debit.Mai mult chiar,ULUITOR,are si putere de absorbtie mare chiar si pe rezerva de jos,incat trage si granule de mancare.Si le trage de-a binelea,nu doar pe cele care se gasesc pe langa el.

Tocmai ce ma uitai la pretul internului EHEIM: APROAPE 5 MILIOANE !!!! Pai bun bun,dar Resun-ul e 85 de ron...Daca imi iau 2 resunuri si le pun la niste africani unul intr-o parte si celalalt in cealalta la colturi opuse ,inlocuiesc pompele de recirculare.Nu zic ca sunt mai bune ca pompele,ci doar pot iesi extrem de ieftin.Ma bucur ca aflu chestii noi si multe de la voi,dar preturi din astea ma depasesc.Sunt jumatate din salariul meu,deci...ma intelegeti
Ai grija,cam multa mancare pe jos Da-le mai putina,altfel cred ca sti ca mancarea in 4-5 ore se impute in apa,deci trebuie aspirat
Sunt super draguti si arata si mai super cand stau in banc
Rupe din perlonu ala albastru o bucata si pune pe IN ca sa nu mai fie nevoie sa il tot desfaci sa cureti buretele care se colmateaza f repede.Eu asa am facut,am burete albastru in acvariu
Cu siguranta nu ar strica !! EU sunt atat de multumit de cum merge treaba la 404B al meu,incat as mai achizitiona unul doar de dragul de a il avea,desi nici primul nu e plin inca de material filtrant Totusi trebuie sa ai in vedere consumul,un Jbl si nu mai zic de EHeim,ti-ar face mult mai bine acum,ca ai debitul puternic de la cele 2 sun sun-uri.
Tin mortis sa te felicit pt Resun-ul 2500,cel mai uluitor filtru intern dintotdeauna.Il am de atata timp si merge la fel ca prima data,desi axul este metalic si nu ceramic
Uitai sa scriu ca am dat azi noapte comanda de inca 2l de inele ceramice hexagonale pro quartz glass( sunt extrem de voluminoase si poroase), 1 litru de inele ceramice la fel de poroase dar rotunde si 1 cutie de asa ceva:

http://www.aquariumprest.ro/products.php?221

Daca a folosit cineva sa imi spuna cum e,sau daca cineva are contraindicatii, la fel sa ma anunte
Daca imi amintesc bine,am bagat in el pana la urma 2l de hexagonale,1l de ceramica inelara si 1l de zeolit plus 1l de turba alba/neagra.
Materialele filtrante le-am pus "in picioare", mai precis inelele ceramice le-am pus una cate una,iar astfel am obtinut mai mult spatiu pt compartimentare si spatiu utilizabil pt altemateriale filtrante,cat si debitul filtrului este ajutat mai departe.La cat loc liber am in extern,mai trebuie investite ceva sute lei ca sa il umplu,dar asta este o veste extraordinara asa ca o luam usor usor astfel incat bugetul sa ne fie prieten
Se fac in total 8l/kg jumatate de material filtrant si daca le fac loc frumusel,cred ca mai intra inca atata.Ma gandeam sa iau ditamai sacu cu lava vulcanica din cel de la 81l,dar am zis sa nu fiu zgarca,sa las si la el ceva bine de tot,mai ales ca sunt ramirezii aia
Da,am citit chestia asta la tine pe topic,cel mai probabil reactioneaza asa din 2 motive:
1- Cel mai intemeiat(cred) fiind datorita faptului ca sunt in perioada de depunere/imperechere,sau cel putin au fost si sunt foarte stresati,nemancati,in alerta mereu,etc intelegi tu
2- Nu sunt obisnuiti cu atata lumina dintr-o data..Ia-i usor,stai putin pe langa ei,misca-te usor cateva minute prin fata bazinului inainte de a aprinde becu,acomodeaza-i.Vezi cum reactioneaza; daca se simt amenintati nu il mai aprinzi,dar daca sunt ok il lasi cateva ore
hahahahahaha ce narodei sunt la faza cu laserul Filtrul extern cel de-al 2lea a ramas 304A ?
1: Sa nu mai fierbi apa vreodata !!!! Isi pierde proprietatile
2: Lasa naibii complicatiile cu inmultirea,ca o sa o pierzi daca o tot stresezi si invarti de colo colo,mai ales cu apa neciclata sau etc...
3: Nu stiu care e faza cu substratul/pietrisul acela,dar scapa de el
4: Pune mai bine si filtrul asta la celalalt pana faci rost de un extern.
5: Nu suntem aici sa ne dam destepti sau sa iti dam in cap,asa ca asigura-te ca faci ce trebuie citind si de pe alte topicuri/site-uri/grupuri atat despre apa pestilor cat si despre ei.
Primele MARI probleme---->Acum cateva zile,ma suna bunica-miu suparat ca a gasit un ramirez(cel mai micut dintre ei) mort in acvariu.L-a scos,l-a aruncat si mi-a zis ca de cand a pus neoanele, Tigrishorul(adica botia histrionica) se tot zbate,alearga si incolo si incoace prin tot acvariul,parca ar fii nebun,parca ar vrea sa scape.L-am intrebat daca se scarpina,daca are puncte pe corp sau vreo neregularitate pe corp,atat el cat si ceilalti.Mi-a zis ca totul e ok,apa e limpede,pestii toti la locul lor,numai asta alearga ca nebunu.
A2a zi ma duc sa vad care e treaba si cand ma uit in acvariu,sa ma iau cu mainile de cap !!! Apa tulbure/albicioasa mai degraba rasinoasa uleioasa,niciun semn de deciclare,insa era o ceata foarte densa,iar la suprafata apei o pelicula EXTREM de uleioasa,parca ar fi turnat motorina in apa.Innebunesc, zic ca a facut un schimb de apa cu vreo sticla de la masina in care era motorina,insa vad ca toate sticlele folosite sunt cele care le folosisem si pana atunci,deci niciun stres in legat de asta. Cand ma uit mai atent,situatia era SI MAI REA !
2 ramirezi aveau gris(1 dintre ei era GRAV,MUTILAT,avea pana si pe ochi) iar celalalt doar cateva puncte pe cap si coada.La cei 2 pui de ancistrusi, nu mai deosebeai punctele lor albe de pe corp de cele de la gris si intr-un final serpisorul kuhli dungat avea pete albe pe corp si era distant,lent si apatic.Botia histrionica nu prezenta niciun fel de anormalitate,in afara celei de comportament.Statea intr-un colt batut de curentul apei,aripioara de pe spate(nu mai stiu cum se numeste)tinand-o foarte strans,lipita de el. Nu stiam ce sa mai fac,cu ce sa incep.Bine ca am fost precaut si am luat solutiile ce le aveam acasa,inca nedesfacute si am inceput sa citesc despre ele.AM facut schimb de apa de 60%,insa la completare nu am mai umplut bazinul,ci l-am lasat aproape 3 sferturi,am zis sa nu fie schimbare majora de temperatura desi sticlele eraui in aceeasi camera si de frica sa nu se decicleze sau mai stiu eu ce.Am bagat ceva de la JBL pt gris,rani,bacterii si bla bla bla nu mai stiu cum se numeste,o sa scriu altadata caci acum sunt la serviciu si am sperat.Mi-am dat seama care a fost cauza cand m-am uitat pe termometru si am sifonat substratul.Apa era pacloasa si pelicula de ulei erau formate de la foarte multa mancare, iar pe termometru arata 23,5 grade.Se pare ca pe timp de noapte,temperatura scazuse brusc si neasteptat,desi camera in care sta acvariul e considerata in casa fiind cea mai calduroasa si stabila.Am plecat din nou acasa,am adus incalzitor si plasa de pesti pregatindu-ma pt ce e mai rau.Am setat incalzitorul la 30 si am asteptat.Au trecut de atunci 5 zile,timp in care am facut 2 schimburi de apa si 4 completari(pt faptul ca la fiecare schimb,completarea era jumate pe cat se facea golirea) adaugare de tratament,chiar si un pic supradozaj pt ca am pus in calcul pana si cei 12l din extern.Dupa aproximativ 5 zile,pestii si-au revenit,singurii care mai are urme de la vestita boala sunt ramirezul acela care avea puncte si pe ochi,cat si kuhli-ul cel dungat.Botia se comporta normal,la fel ca si ceilalti.Desi in trecut am tinut explicatii lu bunica-miu cum sa faca cu mancarea sa puna foarte putina si tot asa mai departe,el s-a lasat tentat de vechea fata expresiva a cersirii de mancare pe care o au pestii mai mereu.A pus cate putin din fiecare...ba larve rosii liofilizate,ba pastile pt ancistrusi,ba nu stiu ce granule pt discusi cat si mancare "praf" pt pestii f mici si pretentiosi...Si uite asa,substratul s-a imbibat cu mancare,temperatura le-a dat soc termic si asa au facut gris.Totusi,ma bucur enorm ca au scapat cu bine,iar singurul decedat a fost ramirezul cel mai mic,care a murit asa cum mi s-a spus ca mor ramirezii,fara semne de boala,ci brusc.Sincer, nu le-am dat prea multe sanse niciunuia dintre cei afectati.

APe limpezi si pestisori sanatosi

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: