[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
iar daca mai vreti informatii despre neoane cititi si link-urile de mai sus
pai fi atent:
1)noi stim din experienta ca o ciclare negrabita( fara bacterii si solutii ajutatoare) se termina cam in trei saptamani. In sinea mea sunt convins ca multi dintre cei care se initiaza in acvaristica nu stau sa faca teste de apa. Tu esti in domeniu si faci aceste teste din pasiune si curiozitate. Dar eu cred ca marea majoritate nu o fac. De aceea ii recomandam sa cumpere testele peste aproximativ 2 saptamani, pentruca de atunci incepe curiozitatea: cat mai e? mai dureaza mult?...Nu spun sa nu le cumpere, dar eu cred in sinea mea ca nici ea nu o sa stea sa faca teste la 3-4 zile sa vada doar cum este. Ea din cate o simt eu e genul rapid care vrea sa obtina mai repede sfarsitul si nu sta prea mult la discutie. Pot pune pariu cu tine ca ea are parul tuns scurt, sau cel mult nu trece de umeri. Ce zici Ana, am dreptate?( cu parul ma refer). Iar testele nu sunt ieftine, ea nu vrea sa investeasca prea mult pentruca are multe alte cheltuieli in alta parte asa ca aici va aloca minimul necesar.

2)de ce spun ca este mai bine fara bacterii? Eu sunt adeptul ciclarii naturale. Las natura sa-si urmeze cursul si nu intervin decat daca este cazul. Daca tot nu scapa de ciclare, de ce sa mai dea bani pe bacterii? Oricum nu o ajuta decat cu cateva zile, nu cred ca o ajuta cu mai mult. Dar fiecare face cum vrea. De aceea spun ca parerile sunt inpartite. Unii fac cu bacterii altii nu. Cu sau fara ele tot acolo va ajunge, diferenta este ca punand bacterii va castiga cateva zile dar va cheltui in plus

3)fertilizantii la fel. Daca ii pune acum se va umple de alge. Cu fertilizantii peste o saptamana sau doua, in functie de evolutie

studiind problemele puse de ea, acvariul asta va fi doar un inceput cu care sa isi faca mana si nu vrea sa fie o investitie decat cu minimul necesar

deci cam asta e parerea mea
1) filtrul inca il mai am la vanzare. Daca nu il iei tu il scot de la vanzare pentruca imi trebuie in curand mie la al doilea acvariu
2) tremometru iti fac eu cadou daca iei filtrul, incalzitorul e bun de 50w
3) si 4) trebuie sa te gandesti ce fel de acvariu vrei
5) buturuga iarasi in functie de cum vrei sa arate acvariul
6) curatator substrat- poti lua curatator mecanic de la sera, curatator de alge cu magnet plutitor
7) se pune putina mancare pentru ciclare
8) orice model care scoate bule fine
9) nu e musai sa le cumperi in momentul asta. Le poti cumpara cam in 2 saptamani, catre sfarsitul ciclarii acvariului
10) daca nu te grabesti cu ciclarea e mai bine fara bacterii( aici parerile sunt impartite)
11) fertilizanti la fel. Peste 2 saptamani
12) PESTII SE CUMPARA ABIA PESTE 2 SPATAMANI SI JUMATATE CHIAR TREI. DUPA INCHEIEREA CICLARII ACVARIULUI

NU SE CUMPARA SCOICI, SCAFANDRII, CORABII, PLANTE DE PLASTIC. SI APROPO DE PLANTE DE ELE NU AI POMENIT NIMIC??? LUMINA LA ACVARIU???
pompa de aer a revenit la vanzare
iti stiu parerea Stefan, si stiu de ce ai evitat a-i da un astfel de raspuns, de aceea eu am facut recomandarile de mai sus bazandu-ma foarte mult pe discutiile de pe forum. La o singura concluzie am ajuns si o promovez in continuare: suntem prea saraci pentru a cumpara lucruri proaste. In ceea ce priveste ierarhia celor trei modele de filtre este iarasi o parere personala dar bazata pe marturiile a sute de topic-uri citite, la fel ca si tine si la fel ca si altii. Experientele multora ne pot ajuta pe noi ceilalti sa ne facem o parere cat mai corecta despre produse, numai ca din pacate totul se reduce la nivelul personal financiar. De aici incep toate celelalte
alma347 wrote: filtru vreau sa incerc unnul extern ce-mi recomandati ?bun ieftin usor de intretinut etc (tote calitatile cautate de un roman ) poate unul handmade ?

recomandari in ordine Eheim, Sera, JBL. Asta este ordinea pe care ti-o recomand eu. Acum o sa zici pai eu ziceam "bun ieftin usor de intretinut etc (tote calitatile cautate de un roman ". Astea sunt cele mai ieftine si bune( inca odata iti spun: in opinia mea). De regula stii ce se intampla cu filtrele home made, o sa alergi dupa piese, nu vei gasi ce iti trebuie si vei merge la n magazine, vei lua o pmpa ieftina care probabil te va tine putin, va fi insuficienta ca debit sau prea puternica si va trebui sa cauti robinet pentru debit ca nu ai bani si experienta sa faci teste, alta alergatura, robinetul va forta motorul pompei si va duce la uzura ei iremediabila si definitiva, silicon, stuturi, lipituri, furtune spray bar, si cate si mai cate. La sfarsit te vei intreba ce naiba a iesit asa urata si ineficienta, te vei teme de cate ori pleci de acasa sa nu gasesti balta cante te intorci si concluzia finala: la naiba cu ea, m-am saturat ma duc si cumpar una de firma, ca celelalte se "duc"repede. Cam astea sunt etapele construirii unei pompe home made. Nu mai vorbim de timpul de alergatura, probabil benzina consumata si in cele din urma banii dati pe toate astea. Nu spun ca nu se poate face acasa, spun doar ca din discutiile de pe forum, cred ca peste 90% din cei care le-au facut acasa, mai devreme sau mai tarziu si-au cumparat filtre de firma.

Iar tot ca o parere personala, de ce sustin ordinea filtrelor de mai sus:
Eheim pare a fi cel mai performant filtru la ora actuala, dar este cel mai scump si majoritatea filtrelor vin fara mediile filtrante
Sera il urmeaza indeaproape pe Eheim dar vine cu medii filtrante( depinde de model) si este mult mai avantajos ca pret
Jbl si el e accesibil ca pret, sunt modele care vin cu medii de filtrare, dar in scurt timp ii scade debitul de filtrare cel mai mult dintre cele trei modele( la toate modelele enumerate de mine si nu numai, le scade debitul de filtarare, dar la Jbl scade cel mai mult)

si un ultim sfat: urmareste rubrica de vanzari si cu putin noroc vei cumpara un filtru extern bun, la un pret foarte bun, dar ai grija in mare sa nu fie folosit mai mult de un an
pretorians12 wrote:Tocmai vroiam sa-mi cumpar o lampa pentru un nano cu astfel de becuri, si exact problema asta mi-o puneam, unde gasesc bec de schimb.
lampa care vreau sa o cumpar are deja un bec de 6500k, 11 W cred ca e ok pentru un nano de 20 l

vezi sa nu fie prea puternic
intotdeuna cand nu stii ce sa faci este bine sa intrebi, asa cum ai facut. Normal ca parerile pot fi diferite si de aceea le discutam pe forum. In ceea ce priveste experienta celor din pet, mai discutam, dar nu are rost acum. Eu unul sunt adeptul ideii ca daca ceva merge bine, atunci nu trebuie schimbat. Asa ca bucura-te in continuare de acvariul tau si daca vrei sa aduci imbunatatiri mai intreba-ne si pe noi
daca totul merge bine, de ce vrei tu sa schimbi ceva? Interventiile isi au rostul cand ceva nu merge bine, dar daca la tine merge, atunci de ce sa schimbi? Sarea se pune in anumite conditii, nu asa oricum. Daca vei citi la coltul incepatorului vei vedea ca nu te sfatuieste nimeni ca atunci cand incepi sa dai drumul la un acvariu sa cumperi si cativa pumni de sare( asa ca sa iti mearga bine). In plus mai fa si tu un experiment, pune o lingura de sare separat intr-o galeata de apa de 10 litri, gusta si spune cum ti se pare. Ai mai pune apa aia la pesti?
sa te bucuri de ei asa cum m-am bucurat si eu
au mai ramas la vanzare doar neonii si carbunele activ. Crevetii s-au dat toti
de cand ti-am scris pana acum am mai dat 10 rcs. O sa mai scot o serie dar nu stiu peste cat timp. Acum am dat aproape 300, ceea ce era cu mult peste previziunile mele, dar vin urmatorii. Gandeste-te bine la filtru. El e prevazut pana la 60L. Asta inseamna ca e perfect pentru ceea ce vrei tu acum. Eu il tin in 160L impreuna cu un 2010, si fac fata. In curand trec pe extern si nu voi mai avea nevoie de cel mic. De aceea il dau. Patrez 2010 si impreuna cu externul am rezolvat elegant filtrarea
atunci grabeste-te cu acvariul ala . Filtrul il mai am la vanzare. Sa-mi spui daca il vrei ca sa ti-l retin. Chiar faci o afacere cu el. E cu 30-40 ron sub pretul pietii si merge foarte bine. Eu am cumparat bureti noi la el care m-au costat 25 ron si ventuze noi( tot eheim) vreo 12-13 ron nu mai stiu cat. Un burete il folosesc de o luna iar celalalt e neatins. Crede-ma ca merita. Pot sa iti mai dau o pompa de aer foarte buna de la Tetra, dar daca il plantezi bine bine e posibil sa nu ai nevoie de ea. Si ea e sub pretul pietii cu 20-30 ron. Gandeste-te si spune-mi ce vrei
au mai ramas doar 60 rcs din a doua serie
credeam ca am terminat crevetii. Ei bine m-am inselat. Revin cu inca 100 la vanzare. Crevetii au cam 1,5 cm lungime
betta al meu se juca in nuca de cocos, dar eu am mai facut o gaura sus ca sa poata iesi pe acolo daca are nevoie. Gaura am taiat-o un pic intr-o parte ca sa nu bata lumina de sus direct pe el
spune-mi si mie cat a costat nisipul negru, ce granulatie are si daca e vopsit sau nu

multumesc
pompa de aer Tetra e rezervata pana maine 27.01.13
au mai ramas la vanzare doar neonii si carbunele acvtiv
noapte buna si tie si sa ai bafta maine!
PS Magnetul chiar strange tare

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: