[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Alege-l pe cel cu volum mai mare... filtrarea biologica este legata de cantitatea de material.
Debitul este irelevant, ba chiar e indicat sa fie mai mic.
No shit! Really?
Ce e ala FB?... "foarte bine"?

PS: Aripioarele se refac, stai linistit!
Frumos inceput!

- eu as merge pe o combinatie de 2 culori: albastru si galben,
- ar "da bine" pe fundalul negru si pe langa pietrele alea de rau.
- Labidochromis caeruleus si Pseudotropheus elongatus ar fi doua specii potrivite.
Arata bine!

- ref. biofilm... e normal sa apara acum, in perioada de ciclare. Mie mi se pare in regula asezarea spraybarului vis-a-vis de evacuarea de la filtrul intern.
- cand o sa ai pesti, o sa fie agitatie si la nivelul substratului... poti sa orientezi si filtrul intern sa bata tot sus.
- pompa canistrei NU este fortata prin prezenta spraybarului... actioneaza ca un robinet si-ti mai gatuie din debit. Asta DA, dar nu se strica.
- incearca sa lasi capatul liber (fara spraybar), imediat sub suprafata apei.
- daca o sa fie nevoie de curenti la nivelul substratului, vei putea pune o pompa de valuri.
- nu e nici o problema cu faptul ca IN-ul de la canistra este la 10 cm de nisip... poa' sa fie oriunde. nu conteaza.
O apa care "miroase" indica faptul ca bazinul nu e in mintile lui cu ciclarea... mirosul dispare, nu te stresa!
Pentru poza, fa-o mai mica (1200 pixeli pe latura lunga e ok).
Daca femela se retrage intr-un colt si incepe sa inoate sus-jos, ala e semnul ca "incepe".
Mie acrylu' mi se pare impropriu pentru scopul tau... capac peste leduri. O sa se puna sare pe el si-o sa-l zgarii usor la stergere... se ingalbeneste in timp si se deformeaza usor. Plm, e o tampenie!
Pune mana si fa-l din geam!
Rundas wrote:Pai pune si celalalt picior pe cantar bre nea' Pavelescule!!

Si pune baterii la cantaru' ala...
Nu te stresa, ca n-ai de ce!

- tu nu esti vanzatoare de creveti, ca sa te plangi ca "s-a stricat linia".
- daca orataniile alea se impuiaza, atunci inseamna ca le-ai oferit conditii bune si ca o sa-ti placa sa te uiti la ei.
vraduc wrote:Fara sa stau pe ganduri l-as fi facut mai mare, dar spatiul nu permite. Nu mi-ati spus nimic de oferta pentru acvariu, cum vi se pare?

Pretul este corect!
In ceea ce priveste capacul, uita-te si aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28399.page
E o vorba care zice "Iubeste-ti copiii ca si cum ar fi ai tai!"... e completarea de la vorba cealalta, aia cu "Bate-ti nevasta saptamanal, ca stie ea de ce!".
Silviu Man wrote:... si care uneori "sare" peste generatii (a se vedea copii cu ochi albastri din parinti cu ochi caprui)...

Nu pot sa ma abtin ... trebuie studiat ce culoare de ochi are postasu', sau vecinu' de la etajul 2.

In rest, sustin in totalitate treaba aia cu genele si cu transmiterea caracterelor ereditare. In '86 am vrut sa ma fac inginer silvic si-am luat 10 la "genetica si evolutionism". Ceva, ceva, tot mai mi-aduc aminte.
Io ti-am zis, cred ca nu bei destul.

alexx88 wrote:De propunerea de stocare de mai sus ce parere aveti? ...

- Eu as merge doar pe combinatia caeruleus + socolofi (galben si albastru).
- socoteste 1 peste / 10 litri apa.
Eu te sfatuiesc sa pui pana cand termini sticla.
Blue14 wrote:... Inca nu m-am hotarat asupra florei si faunei, nici macar dimensiunile bazinului, m-am mai maturizat si nu mai iau decizii repede si proaste!
Vreau un maxim 40 litri, bine plantat......
Voi reveni cu detalii dupa ce ma voi decide!

O sa treaca multa apa pe Dunare, dupa cum te stim noi...

PS: Bine-ai revenit!
adriancean wrote:Probabil maine daca o sa am timp o sa mai suplimentez filtrarea cu inca un filtru extern..sa fie ca nu strica...

De stricat nu strica, asa pe viitor... acu', pana se cicleaza bazinul, tot in schimburile de apa iti e baza.
Rezista, daca e constiincios cu schimburile de apa.
Plm, asta i-am zis si eu. ...
- avea bazinul ciclat, da' l-a mancat in cur sa bage niste xifo acolo.
- iar aia au fost infectati cu Hexamita / Spironucleus, asa ca a trebuit sa bage Metronidazol => deciclare a la carte.

Acu' e in pozitia in care ar fi adus pestii direct in bazin neciclat.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: