[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Are 7 pui de astronotus, intr-o suta de litri de apa.

- schimburi de apa zilnice, vreme de 2 saptamani... la fiecare 2-3 zile poti sa testezi si apa.
Mdeah, acu' tu stii cat de mult poti sa intinzi coarda...
- ca idee, acvariul o sa ti se para mic numai dupa cateva luni... si-o sa-ti para rau ca nu l-ai facut mai mare.
- pe scurt, sumpul este un alt acvariu, situat dedesubt... il umpli cu material filtrant iar o pompa suie apa in displayul de sus.
- avantajul este ca "primesti" un volum suplimentar de apa in sistem... si ca ai posibilitati nelimitate de upgrade la filtrare.
adriancean wrote:În descrierea produsului Stability se spune ca actioneaza foarte rapid...acum si daca nu sunt rezultate peste noapte nu e mare tragedie...doar sa-si faca treaba si sa stabilizeze acvariul..

Stai linistit, ca o sa-si faca treaba... grija ta de acu' sa fie la schimburile regulate de apa. In 2 saptamani o sa fie totul in regula!
Inteleg ca problema sotiei e legata de "oglinda" si asta te limiteaza pe lungime... ok, fa-te ca "cedezi" cu mare greutate si "accepta" sa-l faci mai lat.
- fa-l cat poti de lat... daca pastrezi inaltimea de 50 cm, atunci poti folosi sticla de 10 mm.
- la latime de 60 cm, o sa ai volum brut de 360 litri,
- la latime de 70 cm, o sa ai volum brut de 420 litri,

Pe bune, 400 si ceva de litri suna altfel, nu crezi?

- dupa ce ai bazinul pe pozitie, o sa ai la dispozitie aproape un an de zile... timp in care pestii cresc si se aleg.
- sugerez sa faci sump.
Pavelescu, acest bricoleur din Colentina.
Nu e nici o problema cu linkurile, in general.. este o problema doar cu acel link, in mod particular. Merci de intelegere!
Daca faci schimburile de apa, atunci nu o sa fie nici un fel de probleme... toxinele se dilueaza in medie aritmetica.
Eu am folosit Seachem Stability pentru ciclarea unui bazin marin, de la "zero"... dupa 12 zile am bagat pestii. Fara probleme!
Deci, in ceea ce ma priveste pe mine, Stability este un produs pe care l-as recomanda oricui... nu as baga si altceva (la modul ca "sa cumpar").
- Uita-te ce scrie pe el... sa arate ca "lipeste sticla". Sa nu fie d-ala "de rosturi"!
- Foloseste un cutter si curata bine locul ala cu probleme... clateste cu apa si cu spirt (ca sa degresezi geamul acolo).
- "Injecteaza" silicon cu generozitate, in asa fel incat sa umpli zona si "sa dea pe afara".
- Dupa ce se usuca siliconul, poti sa tai surplusul cu aceeasi lama de cutter. Inspecteaza vizual si vezi daca siliconul a umplut spatiile goale.

In mod normal, ar trebui sa tina fara probleme. E un bazin mic si presiunea apei nu e ceva de speriat.
paradoxx wrote:...am ridicat odata nivelul apei mai sus,apa a ajuns la laveta,iar laveta absorbea apa pe o parte si o scurgea pe cealalta in afara acvariului,udandu-mi podeaua...

Aia se numeste "capilaritate".
Arata misto de tot! ... mi se pare ca recunosc "mana" colegului alex.paul: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/37453.page

Despre ce tragedie e vorba, ce-ai mai patit?
georgemonda wrote:Alga chaeto e musai sa se miste in bazin ,sau poate sta si teapana intr-un loc???

Mai tre' s-o scoti la mall, din cand in cand... altfel se usuca pe picioare si devine ursuza.
aannyy wrote:Acvariul nu este lipit cu silicon, are niste garnituri.
Dupa ce l-am golit am vazut ca jos garnitura este umflata la o imbinare si cred ca acolo a mai fost dat cu silicon. Am pus niste apa in el dar cred ca nu o sa observ ceva nefiind presiune pe gaura respectiva.
Sa incerc cu silicon pe exterior, respectiv interior acolo?

Imi scapa intelegerii... cum adica "are niste garnituri"?
In mod normal, la volumul ala de apa, un strat de silicon pe interior ar trebui sa rezolve problema.
Daca gasesti Stability, atunci mergi cu incredere!
- Scos animale/plante in galeata, cu o pompa de aer.
- Golit acvariul si studiat fiecare latura... poate ai noroc si vezi unde e problema.

- Daca ai nitriti, e normal sa n-ai nitrati... nitratii rezulta din nitriti!
- Nitritii mari arata ca bazinul nu este ciclat... se prea poate ca tratamentul cu Metronidazol sa fi deciclat Matrixu'.
- Valorile alea sunt periculoase, te-as sfatui sa schimbi cel putin 50% din apa zilnic... si sa faci teste zilnice, pana cand se stabilizeaza situatia.

Sau, testele sunt aiurea. Oricum, nitritii sunt foarte periculosi (toxici) pentru pesti...
Daca io nu, atunci cine?
um02122 wrote:... La mine in casa canta (si) cocosul. Eu nu am 4x4 sa ma dezlantui, imi ramane doar bormasina (Makita, pentru cunoscatori)...

Mda, si la mine canta cocosul... cand e gaina plecata de-acasa.

De aceea tocmai ce mi-am comandat niste acareturi pentru Jeep... ca s-o inalt oleaca, ca s-o mai latesc putin si ca s-o urc pe alte gume.
johnny wrote:Sumpul nu a fost curatat de cand l-am pus in functie,sper ca vara asta sai fac o curatenie generala .

Vezi ca se pot atasa 5 poze la un singur reply, cu butonul "Add another file".

- sa vezi cata mizerie e in sacii aia, o sa innebunesti de nervi.
- sa faci curatenia cu pompa oprita, ca altfel se duce totul in display.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: