[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Or fi modificati genetic sau cine stie!
Bine!, daca faceti vreo comanda comuna ma bag si eu (nu la aia de 400 euro si 25 polipul)!
Ce zoasi misto: http://cultivatedreef.com/index.php?route=product/product&path=19_3&product_id=874
Sunt nevoit!
Ce-i aia ciorba, eu nici sa nu aud, mai bun ii fast-foodul!
Da!, de abea astept o comanda comuna!
Daca se face o comanda comuna vreau si eu niste d-aia albastri!
Acvariul fal cat standul, nu ai nevoie de spatiu si greutatea se pune pe stand gradat, nu toata greutatea pe mijloc.
Superb!, toate acvariile tale arata intr-un mare fel!
Superb!
Pana la urma schimbi bazinul cu red sea reefer 350?
Am turnat aiptasia x, le-am omorat in proportie de 95%, mai la recircularea oprita, evident si pompa de valuri jumatate de ora, maine mai dau o doza si dupa ce imi iau un reactor de antifosfati si controller la lampa imi iau si 2-3 peperminti care sa imi asigure o populatie cat mai mica de aiptasia.
Nu, ldd-ul ramas din prima tura (alimentat cu sursa nepotrivita) avea urme maronii, asa ca l-am schimbat, acum mi-am luat aiptasia x si ma apuc de kilerit, pe cele dintre zoasi (2-3) le omor cu o seringa de insulina.
E gata lampa, au functionat toate ldd-urile, ii multumesc din suflet lui shubi, merge beton!
Asa repede se misca treaba?
Da, merge scoasa si roata de rezerva si bagata piatra, si in torpedou, sub scaune, se se indeasa si in capota cate ceva si afacere!
Si eram gata gata sa fac un schimb cu ptdanezul si sa imi dea piatra " de contrabanda".
Coralii cine stie cum i-o fi procurat!?!
Arata bine!
Asta e:
aurecj wrote:
Blue14 wrote:Cum se dozeaza bicarbonatul, ca si eu am carent de kh?

Ca s-o spun pe scurt, eu fac ceva de genul urmator: intr-o sticla de 500ml de apa plata, de exemplu, pun 400 ml apa osmoza si un plic de bicarbonat de sodiu Dr Oetker (eu asta l-am folosit) de 50 grame. Imi rezulta o solutie din care se dozeaza 24ml pentru 100 l de apa din acvariu, pentru a creste kH-ul cu 1 dKh.

Eu avand acvariu de aprox 50 litri, dozez 12ml pentru a creste 1dKh.

Mai departe, fiecare va puteti face calculul, in functie de volum.

Grija la dizolvarea bicarbonatului in apa, ca precipita. Trebuie facuta usor si adaugand putin cate putin bicarbonat. Recomandat ar fi chiar sa se foloseasca un recipient mai mare (1-2 litri) cu mai multa apa de osmoza si sa se refaca tot calculul de mai sus ca atare, deoarece atunci se evita mai usor precipitarea.

Sper ca ai inteles.
Mie mi-a zis aurecj, caut postul si ti-l dau!

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: