[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Superb!, sps-ii aia sunt exasperanti!!!!!
Ala e potentiometru sau buton care face tac si se roteste?
AdrianMar wrote:La multi ani!

Pana la urma ai inceput marinul?
Akaiu wrote:Si tu Brutus? Si tu cu pistol de lipit? Mah, i-o foloseam asa ceva cand eram la casa pionierilor. Nu cred ca as mai putea folosi ditamai maciuca Ma mir ca n-ai si varful "incolacit"

Ei sunt speciali, nici eu nu mai folosesc pistol de lipit (pana acum 2 luni foloseam un Well obosit).
Radiatorul ala nu e cam pici?
La multi ani!
Parca vad peste2 luni ca iar nu poti sa stai fara marin!
C-ea facut mai exact?
Frumosi zoasi!
kirucd wrote:Aluminiul are rezistenta mai mare decat otelul, chiar si decat inoxul, la apa sarata.
Pentru ca oxidarea materialului in cazul aluminiului se face superficial, la suprafata,
dupa care se opreste, nu patrunde in interior, practic suprafata oxidata a aluminiului
actioneaza ca o bariera. Nu acelasi lucru se intampla in cazul otelului/inoxului.

Pentru apa sarata, si pentru asta am nevoie, varianta aluminiu e cea mai buna.
La fel de buna, sau aproximativ la fel, poate sa fie otel galvanizat vopsit electrostatic,
problema in cazul asta fiind, in cazul meu, ca un cadru sudat de dimensiuni 3000x1200x800
nu incape pe usa (care are 780 latime). Iar cei 2 cm sint importanti, nu pot renunta la ei.

Mai este solutia cu profile galvanizate asemanatoare cu cele de aluminiu, adica din cele cu prinderi
mecanice, dar si aici intervin niste discutii. Cum faci vopsirea in camp electrostatic, se poate face
pentru profilele nemontate, dar oare pretul nu este la fel ca si aluminiu? Un profil de aluminiu este
mai usor decat un profil de otel cu aceeasi sectiune, pretul pentru aluminiu e mai mare decat pentru
otel, dar greutatea mai mare probabil compenseaza pretul mai mic.

Mai studiem

O intrebare stupida, nu incape pe geam?
Sau cumpar o pompa lafel sau in jur de 1000 l/h!
Astept urgent oferte deoarece ma deranjeaza estetic acel poverhead!
Iar renunti la marin?
Cumpar un rotor hydor koralia nano!
Ce mai face bazinul?, sau il convertesti si pe asta in marin?
Hai la livesand!!!!
Azi am vrut sa curat pompa, desfacand-o s-a rupt un plastic, cel dintr rotor si magnet, acum nu mai merge bine, am pus un powerhead in acvariu si o lipesc maine cu super glue (n-am acum in casa).
Superbi!, cand termin in toamna cu marinele (adica cand mi l-e finalizez, nu renunt), imi fac un bazin cu altumi si cu discusi d-aia naturali (asta daca nu o sa fiu super fascinat de marinul fish only).
dan.pavelescu wrote:Tu te uiti doar la poze, asa-i?

Nu, am vazut ca ii ceri lui Radu, dar nu ai zis cand, poate sa ti le dea si peste o saptamana!
Ledurile sunt de 3 sau de 5w?, cand ii dai drumu la lampa?
Ma gandesc ce acvariu sa aleg pentru acasa, pot sa aleg dintre Red sea reefer varianta de 170 litri, dar are sumpul cam mic si nu e total din ultraclara plus alte minusuri sau un ADA de 60/45/45 din optiwite cu bean animal cu gauri in fundul acvariului (sticla nu e securizata), overflow ca al lui Sebastian Costin de la Picollino, la asta pot sa ii fac sumpul mare, eventual si standul mai mare, din lemn natural si interiorul vopsit alb (asta e un fix al meu).
Ca si echipamente un vortech mp10, lampa dimabila cu leduri cree (o sa mi-o faca shubi), controller acvariu.ro, reactoare de diferite medii filtrante (tot de shubi).
As opta spre ADA deoarece e executat intr-un mare fel!
Care ar fi cea mai buna varianta dintre cele 2 ?

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: