[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Pavelescule, avem de vorbit.
Yeap, si mie-mi place atmosfera generala... inca e aglomerat (dupa gustu' meu), da' arata bine.
Asta DA, pana termini sticla.
E bine, mai poti sa stai o zi... maine repeti manevra si vezi cum arata testele.
E buna de bagat in acvariu... o sa pluteasca o perioada. Trebuie "ancorata" cu ceva bolovani.

Edit: Nu mai scrie cu diacritice, pentru ca forumul nu le recunoaste.
Terminati mah! ... nu trebuie fierte!
- curata bine toate partile putrezite... curata coaja de pe ele.
- spala-le cu apa clocotita (la dus) si aia e tot.
- la inceput o sa pluteasca si-o sa faca niste muci albi... le trece.
Am mutat eu topicul aici...

- schimburile de apa scad nitratii "aritmetic"... daca schimbi 50% din volum, atunci si nitratii scad "la jumate". Asta, ca sa stii la ce sa te astepti.
- pentru pesti, "lateralele" acvariului NU sunt oglinda! Asta vedem noi, din afara acvariului... pentru ei, sunt doar niste pereti transparenti.
- da-le de mancare in multe portii mici... NU le da mult, dintr-o data!
- atunci cand pestii ajung la maturitate, e ideal sa ai 4-5 femele la fiecare mascul... evident ca nu se intampla mereu asa, da' asta ramane de vazut pe viitor.
- eu as renunta la filtrul ala intern (nu stiu daca nu ti-am mai spus treaba asta)... filtrarea se poate suplimenta si cu al doilea filtru extern, daca va fi cazul.
Gabi C wrote:Citeodata am mustrari de constiinta ca avansez greu cu germana.
Cind vad cuvinte de genu asta ( de pe foaia de concediu) ma linistesc : Gleitzeitplusstundenausgleich.

Plm, pentru mine germana suna asa: "unghe, bunghe, das is gut, algemainezaitung, foraiber, obartainer, oberliht"
Bine-ai venit!... Oficial vorbind.

- acvariul arata bine iar plantele par sanatoase!
- imi place!
Testeaza apa zilnic si o sa vezi care e "pragul critic".
La astronotusi n-o sa ai niciodata apa "cristal"... obisnuieste-te cu ideea, si aia e!
"Tine-te" de schimburile de apa si-o sa fie bine!
Asta e un fel de "mai conteaza ca nu esti primu'?"

image
Mie-mi scapa intelegerii ratiunea pentru care ai vrea sa acoperi lemnul cu ceva... da' ma rog, nu comentez.
Plm, tot sunt multi si-asa!... da' tu vino cu filmarea, ca o sa carcotim dupa aia.
dan.pavelescu wrote:Voi ati vazut poza, va mai pasa de mancarea calda si pres?

Iegzaktamente, asa gandeste orice barbat normal la cap! ... deci, lasati "ajutoarele" alea sa vina la noi!!!
Manca numa' ashea, "de ochii tai"... dupa aia se ducea repede si vomita, ca "fotomodelele" alea anorexice.
Zsido wrote:...foarte misto au fost,mai ti minte oare cati bani ai dat pe imperator?

Am dat exact 200 de euro... era puiandru, in perioada aia in care-si schimba "desenul" de la coloratia de juvenil -> la coloratia de adult.
Uite cum arata cand l-am adus acasa...

image

Pentru restu' de golani ... mai baieti, eu am incercat "marea cu degetul" de 2 ori... aproape 4 ani.
Am pierdut pestii, de fiecare data, pentru ca nu am unde sa fac carantina... nu e vorba de bani, cat e vorba de dezamagirea sufleteasca. Ii cresti si-i faci mari, ca sa moara de la gris... plm, firu' vietii!
Atunci cand o sa avem magazine ca "afara"... unde sa poti sa comanzi pestii doriti si sa ti-i cumperi "cu garantie" (carantinati)... poate ca atunci o sa iau in calcul iarasi varianta "sarata".

In rest, sa fim sanatosi si sa ne bucuram de pestii nostri!
Sfarsitul mesei... adunam si ultimele bucatele de crevete. Desigur ca si profitorii aia de Ancistrusi sunt "prezenti la datorie".

Pestii arata foarte bine, hraniti, grasuti, intretinuti.
- Daca ai un mascul acolo, precis se impuiaza... masculu'-si alege "grota" si "cheama" fetele la "distractie".
- Da' stai linistit, ca puii de astronotus ii vaneaza pe fraierii aia mici.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: