Message |
|
Mai mare dragul sa stai la birou, foarte fain arata.
|
 |
|
Da nu ne lasa, ca sunt foarte frumosi
|
 |
|
Cu seringa direct pe ele. Dar sa nu dai direct pe melci si creveti, sunt mai sensibili. Dai unde nu sunt ei.
|
 |
|
Am aerisit un pic aici, am taiat mult la bucephalandre si hygrophila si am scos cryptocorynele mari, sa aiba pestii mai mult spatiu. Crevetii aia 6 bagati aici de nevoie, in timpul ciclarii acvariului lor, s-au adaptat bine. Aici ii las, nu-i duc inapoi, chiar le duc un mascul, ca vad ca au supravietuit numai femele. Am avut ceva emotii cu molly, dar vad ca nu se dau la ei.
|
 |
|
Pregatit sa vina crevetii, face 4 saptamani in weekend. Eu zic ca testele de apa arata ca ar fi ciclat, inainte de schimbul de apa:
pH 6,7
Kh 0
Gh 6
NO2 0
NO3 4
PO4 0
TDS 127
Oare as putea sa ma arunc la CRS sau sa raman pe red cherry sakura?
|
 |
|
Foarte frumos acvariul asta, ai facut treaba buna.
Eu as baga si niste carbon lichid direct pe alge, cate o zona in fiecare zi, cu doza recomandata de producator. Si cu filtrul oprit 5 min.
Nu mai stiu daca ai creveti sau nu, ar fi bine sa nu fie prin preajma.
Dar o sa dispara si mecanic si chimic dupa ce se mai stabilizeaza treaba.
|
 |
|
S-au dat, topic inchis.
|
 |
|
Am pus la donatii 2 specii de cryptocoryne. Nu le vrea nimeni? Sunt foarte sanatoase si nici nu am alge in bazin. Se pot vedea in pozele de mai sus, sunt cele din spate dreapta (balansae) si cea centrala mare (wendtii brown, cred).
Eu vreau sa mai aerisesc acvariul, sa eliberez partea frontala, iar balansaele le scot pentru ca s-au lungit mult si tin umbra.
|
 |
|
Donez 2 specii de cryptocoryne, mari si frumoase. Deja prea mari pentru acvariul meu, sunt potrivite pentru acvariile cu inaltime de peste 50 cm.
- o variatie de wendtii brown, 2 plante, inaltime 20 cm
- balansae, 5 plante, din care unele cu frunze de 70+ cm
Doar Bucuresti.
|
 |
|
Daca nu am rezultate, o sa incerc si K separat, am citit recent ca frunzele gaurite spre asta ar indica. Dar masterline si feropol au potasiu, problema e ca eu am subdozat in ultima vreme.
|
 |
|
Ok, o sa merg cu feropol24 si masterline golden alternat, fara pauze de fertilizare.
Lampa este puternica, 53 w la acvariu de 63 l, dar era la 40% cand am facut poza. Maxim o las la 60%, ca la 100 e ca Ileana Cosanzeana
|
 |
|
Am avut la un moment dat crestere de fosfati, iesea naspa la testele de apa (folosesc trusa JBL). De atunci nu am mai adaugat fertilizanti zilnic, cred ca asta e cauza, mai ales bucephs de sus au avut de suferit, acolo e lumina cea mai puternica. O sa bag zilnic si urmaresc. Multumesc pentru sfaturi.
Pentru fier DTPA ce recomandati? Nu am test de Fe, nu stiu care e nivelul in bazinul meu.
|
 |
|
Azi a fost zi de foarfece, creste crypto balansae foarte rapid si hirsuta se intinde invaziv daca o las in pace. Ma gandesc sa donez balansele din dreapta, ca sunt cat prazul de mari, mereu tai din frunze. 70-80 cm lungime, nu prea sunt ele de borcanasul meu 60-30-35.
Intrebare pentru maestrul bucefalandrelor (ghici narcis cine-i), de ce se gauresc frunzele? O fi prea puternica lumina? De cand am lampa Arled se intampla si doar la cele de sus, biblis. Rata de crestere e buna, apar mereu frunze noi, am avut chiar si flori, dar dupa un timp se deterioreaza. Fertilizare masterline all in one si Ferropol 24, alternat. Nu cred ca duc lipsa de nutrienti.

|
 |
|
Si arata si super frumos. Dar nu se pune eadacina intr-un vas sau ceva, cu roca vulcanica sparta?
|
 |
|
Perlare, zero alge, meserie.
|
 |
|
Frumos si curat, imi place. Ar merge in fata o combinatie de marsilea cu crypto parva, dar poti sa-l lasi si asa liber.
|
 |
|
Prevad un olandez frumos. Imi place maxim valurirea, cum ai ajuns la ea? Parca e un parau de munte.
|
 |
|
Exact, sunt limpeti. Eu zic ca poti sa-i mai lasi, iti curata sticla. Si dispar singuri dupa cateva saptamani in care nu exagerezi cu mancarea si faci schimburi de apa combinate cu aspirat de substrat.
Daca chiar te obsedeaza, atunci aplica metoda cardul, de mai sus.
|
 |
|
E posibil sa fie limpeti. Dispar de la sine daca mentii curatenie in acvariu. Poti sa-i razui de pe sticla cu un card, ii aduni intr-un loc si ii zdrobesti de sticla acvariului. Ii mananca pestii, sunt delicatesa.
Ca idee generala, plantele se decontamineaza inainte de a le baga in acvariu. Cu solutii diluate de apa oxigenata sau spirt (1 la 10) sau cu co2 lichid. Cateva secunde, dupa care clatire cu apa de robinet la temperatura potrivita.
|
 |
|
De ce tii pH atat de jos? Eu cred ca un 6.7-7.2 e perferct. Dropchecker sa fie verde deschis, ca fierea. Galben inseamna ca se topeste cochilia melcilor, crevetii nu naparlesc. Doar plantele o duc bine, dar la fel de bine o duc si la ph 7. Probabil ai capatat o fobie de alge, dar mai bine le tii sub control cu lumina moderata si curatenie. Mai ales ca nu mai faci scape.
|
 |
|