Message |
|
Mersi Alin,
Am facut niste teste de amoniu (0) si nitriti (foarte mic) ieri, cred ca am scurtat un pic ciclarea cu pastrarea filtrelor si bacterii, dar tot il las minim 4 saptamani la fezandat.
|
 |
|
Fain arata, tot plantatul e marea dragoste. Eu astept gazonul ala de-ti vine sa musti din el, dintr-un acvariu de-al tau mai vechi.
Succes cu jungla, ascute foarfecile!
|
 |
|
Am pus borcanasul la ciclat, sa vedem cum merge treaba. Nu mai stiu, dupa cat timp fac primul schimb de apa? Am pastrat cam jumatate din apa veche si filtrele doar le-am clatit putin. Am pus si Easystart.
In zona mai inaltata din spate am pus un saculet cu inele ceramice si matrix dedesubt, sa nu incarc prea mult substrat.
|
 |
|
Asta cu schimbatul pe parcele, sa moara Gibilanu daca nu e super idee. Dar n-o sa fac asa
Daca tot nu fentez ciclul azotului, mai are sens sa pastrez apa? Eventual pun vietatile in acvariul cu pesti, ph-ul de acolo ar trebui sa le convina crevetilor. Si fac treaba ca lumea, cu asteptat o luna minim.
|
 |
|
Pai nu vreau sa ma ating de filtru si nici nu curat sticla, doar schimb substratul. Nu prea am unde sa tin carcalacii mai mult de o zi. De aia zic, e un pic atipic ce vreau eu sa fac.
|
 |
|
M-am gandit la asta, sa bag si niste apa declorinata in lighean si sa las niste frunze acolo.
Offtopic, persoana 2 plural e descurajanta. Ma mai dedublez eu in weekend, chiar o dezvolt pe-a treia vorba poetului, dar inca ma simt student. In cuget si-n simtiri
|
 |
|
Pentru ca am avut damage constant in acvariul de creveti (batraneste asa, cate unul pe saptamana), am hotarat sa schimb substratul, cu pastrarea apei din acvariu. Un fel de reset scurtcircuitat, sa nu reiau tot ciclul azotului.
Vreau sa scot toata apa intr-un butoi (doar apa curata, vreo 25 litri zic eu), sa scot tot hardscape si plante si vietuitoarele ( creveti, melci, cory pitici), sa scot substratul, fac curatenie, pun substrat nou Akadama, rearanjez hardscape si plante si pun apa inapoi. Decolmatez filtrul (burete), fac un pic de igienizare, bag plantele 5 sec in solutie de apa oxigenata, un pic de curatenie de primavara.
Acuma intrebarea este, pot sa tin vietatile intr-un lighean cu apa din acvariu 24 de ore? Ca nu le-as baga inapoi din prima, solul Akadama tulbura rau apa si ii trebuie o perioada sa se aseze. E nevoie sa pun o piatra de aerare in lighean? Nu am mai schimbat substrat pana acum, nu stiu ce schimbari au loc la nivel de chimia apei.
|
 |
|
O sa iasa frumos, imi place cum ai prins vegetatia de lemn. Substratul e cam gros, ai bagat cam mult material acolo, ocupa spatiu si e greu de aspirat bine, mai ales ca ai si gazon.
|
 |
|
Neritinele stau toata ziua pe sticla. Dar ti-am zis, daca vrei cristal trebuie sa cureti manual. Nu e neaparat, au si bacteriile alea de pe sticla rolul lor.
|
 |
|
E foarte bine si asa. Doar ca sunt cam mari dihaniile si ai bagat si doua. Geamul curat se tine cu burete de curatat si cu melci. Dar melcii nu iau decat grosul, daca vrei cristal e musai sa cureti din cand in cand, nu e mare lucru.
|
 |
|
Ce frumos arata. Si crypto balansae e in lumea ei acolo, mai are in pic si faci sarmale cu frunzele alea.
|
 |
|
Ce minunatie, foarte frumoase plantele. Ce fertilizant folosesti? Si cum mentii algele sub control?
|
 |
|
Pai azi nu e luni.
|
 |
|
Meserie de tot! Gazonul ca gazonul, dar muschiul ala e grozav. Ce e, Christmas? Si cum de nu ai alge pe el?
|
 |
|
Lampa Arled de 60cm si 55W, cu sursa de alimentare de 120W si controller prin telefon m-a costat 530 lei. Nu gasesti pret mai bun, la configuratia asta.
|
 |
|
Eu am lampa Arled, pot sa spun ca isi face treaba foarte bine. Are 55w, mult pentru acvariul meu de 63 litri. Dar bag foarfeca in acvariu o data la 2 saptamani. Si CO2, altfel m-as umple de alge. Trebuie sa iei separat sursa de alimentare si controller prin telefon.
|
 |
|
Ne porcaim noi aici, dar adevarul e ca acvariul arata super. Sper ca proprietarul sa reziste tendintei naturale de a-l supraincarca.
|
 |
|
Primele poze parca sunt dintr-un rau linistit din sud-estul Asiei, nu intr-un acvariu. Foarte autentic si natural totul, frumos.
|
 |
|
Umple-l pana la refuz, ca de aia e filtru, sa filtreze, nu sa stea apa in el. Un burete grosier pentru jeg si unul mai subtire la final e suficient, restul full cu material filtrant de calitate.
|
 |
|
Merge si un selfie, cu acvariul in fundal ;)
|
 |
|