Message |
|
Pana la urma am ramas la red cherry, macar sa se umple acvariul de creveti. Sunt vreo 3 femele cu oua deja.
|
 |
|
Mancare mai putina la pesti, o data pe zi cat mananca in 2 minute e suficient.
Lumina mai putina, acvariul e langa geam, nu e o idee prea buna pozitionarea, mai ales ca vine vara.
Algele se pot aduna cu o periuta de dinti, prin rasucire, iar sticla se curata cu un curatator magnetic.
Schimb de apa 30% saptamanal.
Ar merge si carbon lichid dozat vonform etichetei, daca nu aveti co2.
Nici filtrul nu pare grozav, ar trebui filtru extern.
|
 |
|
Se vede mana de meserias, no comment, ca pe euronews
Imi place cum se misca pestii, se vede ca le prieste acvariul.
|
 |
|
Acvariul asta nu are nici 4 luni, nu e copt inca. Normal ca pot sa apara niste alge, probabil prea multa mancare (o data pe zi e suficient). Nu cred ca filtrarea e problema.
|
 |
|
Melcii nu ataca plantele sanatoase, doar vegetatia moarta. Deci gazonul avea o problema deja, era deja mort, altfel nu il atacau melcii.
|
 |
|
Salutare,
Foloseste cineva tipul asta de filtru? Pare sa fie mai ok decat doar din burete, mai ales cu matrix in locul bilutelor albe cu care am inteles ca vine la pachet.
|
 |
|
Classic 250 are un cos de plastic, se scoate foarte usor si se poate spala materialul din el. Cam o data la 4 luni se spala.
Ecco Pro e misto, dar la acvariu de 60 l s-ar putea sa fie debitul cam mare. Iar reglarea debitului din robineti e putin improvizatie.
|
 |
|
Eheim classic 250 (2213)
Supranumit mercedesul filtrelor.
Scrie mai bine fara diacritice, ca e obositor de citit, imi amintesc de subtitrarile la filmele piratate din tineretea mea
|
 |
|
Misto asezarea pietrelor, duce spre Japonia. Sper sa rezisti sa le lasi goale, minimalist. Ca eu le-as umple de Bucephalandra Micrantha Needle Leaf
|
 |
|
Coralis, strada Brasov.
|
 |
|
Aduncus, ok, pai poate corecteaza adminii titlul ca sa poata fi gugalit usor.
|
 |
|
Ce este aunducus?
|
 |
|
Nu te mai lua dupa toate grozaviile, mai bine te bucuri de acvariu. Eu am acvariu curbat de 3 ani, n-are nimic. Toate grozaviile si nenorocirile nu sunt decat exceptii, regula e sa nu se crape si sa nu cedeze. Statistic vorbind.
|
 |
|
Lasa-le ca le mananca ei sau melcii. Sunt sursa de calciu. Se scot doar in cazuri exceptionale, de exemplu daca crevetii se pricopsesc cu vorticella (un soi de ciuperca), aceasta poate sa cada odata cu exoscheletul, caz in care exodracia se scoate din acvariu. Altfel nu, lasa-l ca nu putrezeste.
|
 |
|
Simpatici tare, au si personalitate.
|
 |
|
https://www.mkd-medicale.ro/pensa-potts-smith.html
Eu tot nu inteleg de ce foarfecele si pensetele de acvariu sunt atat de scumpe in comparatie cu instrumentele chirurgicale, care sunt fabricate din super aliaje. Oare e pe principiul lasa ca platesc fraierii ca sunt impatimiti?
|
 |
|
1. Fara bucephalandre viata e trist.
2. hydrocortile leucocephala si hygrophila polysperma rosanervig (e mai frumoasa varianta asta), care sunt bureti de nutrienti din coloana de apa, cresc repede; deci trebuie sa le dai papa.
3. orice crypto (dar deja ai) ca sa suga din substrat; au radacini bogate.
|
 |
|
Baga foarfecele in gazon, e prea mare. Nu trebuie sa cumperi foarfeca din aia de acvariu, obscen de scumpa. Sunt atatea site-uri care vand instrumente medicale, de toate marimile si formele,
De exemplu:
https://www.mkd-medicale.ro/foarfeca-disectie.html
|
 |
|
Nu sunt mari deloc. Fara nitrati, plantele mor. Cred ca ai un nivel optim. Bine, nu-l intreba pe Samy, ca el are alte standarde (ce e drept, si alte bazine).
Dar nu folosesti corect testele de apa. Flaconul cu apa chioara se pube pe bulina colorata, iar flaconul cu reactivi (picaturi) pe bulina alba. Si se compara culorile. Tu faci fix invers.
|
 |
|
|
 |
|