[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Cozmastie
Forum Index » Profile for Cozmastie » Messages posted by Cozmastie
este anubias nana petite,sau pune ceva moss,sau uita te la cryptocoryne
de buturuga poti prinde 1-2 anubias,ar fi ok pentru inceput,daca tot tii acvariu pe bioou/mobila,ia unul de 10 litri,un acvariu mic(si de 10l)e usor de destabilizat,trebuie sa ai grija
Salut,incearca sa iei un acavriu PARALELIPIPEDIC de sticla,si de 4 litri e ok,si un filtru hang on,mai greu cu pompa de aer,va trebui sa faci schimburi de apa zilnic,de 20%.poate o data la doua zile(asa as face eu).ca plante poti pune: anubias,microsorum,java moss,bucephalandra,java fern.Citeste despre:ciclarea acvariului,ciclul azotului,lumina,calitatile apei.Eu nu i as da mancare la betta pestisori vii,mi ar fi mila de ei...si nu da multa mancare care nu e vie,doar cat mananca,altfel din descompunerea ei va rezulta amoniac(nh3)
ce pesti ai?vivipari e destul de larg ca termen..
Update:schimbat 10L apa,adaugat bacterii,scos echinodorus.
Sunt calcaroase,sunt luate de la noi de la mare,interesant in ca in alte mari nu am gasit;)tot la noi e ecel mai bine))),dar daca pH-ul tau e peste 6-6,5,pietrele nu vor afecta duritatea apei.deocamdata am ph 7.2,astept sa vad daca se mai schimba
poate incearca sa ia aer,unii fac asta,ce pesti ai?cred ca e mult co2 in apa si de aceea/
Hermit,tu ai rezolvat cu microbuzu si tot transportu?ca eu oricum ma duc azi sa dau niste pesti si trec pe langa autogara,as putea sa ii las eu,daca trebe sa caut microbuz nu ma bag..
paradoxx wrote:GEO,te rog din suflet frate sa te abtii sa mai rexomanzi oamenilor plante artificiale,sau alte acareturi ce por creea focare de infectie.
Bolul NU ESTE BUN !!!!!!!!!!!!!!!!
BOLUL NU ESTE BUN !
Bolul NU ESTE PENTRU ANIMALE !!!!!
Daca nu iti plac plantele,NU RECOMANDA DELOC ! Nu sunt fan deloc aquascape,nu sunt cu migaleala la plante,daca prind vreo planta gratis o pun in acvariu si o las sa creasca pana la saturatie sau pana impiedica pe alta sa se dezvolte,DAR NICIODATA NU RECOMAND PLASTICE IN ACVARIU in afara de tzevaraia de la filtre. VA ROG ! Incetati cu aberatiile si daca chiar vrem sa cheltuim cat mai putin,hai sa urmam urmatoarele cateva sfaturi:
-Citim INAINTE !!!
-CATI BANI AVEM ?
-- Sticla(ACVARIU/NU BOL!!!)
--Filtru(NU BURETZEL !) in functie de marimea acvariului
- Material filtrant daca acvariul are nevoie de extern
- substrat(nu e graba)decat DACA AVEM bani
-lumina DECAT DACA AVEM bani
- APA DE LA ROBINET((nu plata,nu de la izvoare))
START !!!!! (Ciclarea acvariului---> mai xitim odata ciclarea si nevoile pestilor)
-intre timp(1 luna,2) cumparam substrat/lumina
-1/2 pesti (nu corydoras)
-dupa 1 sapramana daca totul e bine,alti pesti
-schimb de apa la 3/4 zile cate 20/30%
-NU SCOICI,NU PLASTICE,NU GROTE ASCUTITE/TAIOASE

aceste sfaturi au ca scop educarea unui mic acvarist,nu o cearta propriu zisa la cei ce au facut greseli,ci la cei ce continua sa o faca desi le zicem sa nu.

NU INVESTITI FARA SA CITITI !

Extrem de corect ce ai spus,si nici nu e greu de aplicat in practica,am si un exemplu bunrimul meu setup a costat 740 de lei,nu a iesit deloc special.al doilea setup a costat 640 si e diferenta de la cer la pamant,ce i drept de 4 luni mi am tot luat sol/filtru/etc.Concluzie:mai bine nu va grabiti...
asta o fost doar noroc,s o intamplat...
Plantele folosesc o tona de nutrienti din apa,asta daca au co2 care nu e bun pt pesti,si elibereaza o2,care e bun pt pesti(fotosinteza).nu stiu daca nu sunt obligatorii,poti sa te chinui sa realizezi schimbul de gaze mecanic,dar no
In legatura cu plantele,ia ti un echinodorus bleheri,nu ai cum sa omori planta aia.

@GeoNu mai fa recomandari de genu,plantele au o importanta imensa intr un acvariu.
bine da nu ii aceeasi placere cand te uiti la ei...
foarte reusit proiectul.felicitari!
asta am incercar sa fac,dar am luat doar un pot de moss,o sa mai comand unul luna viitoare
eu pun o fiola in filtru si una in apa,in rest folosesc alte bacterii,eventual le poti pune o data la sapt,la probleme cu no2 le pui la schimbul de apa.valorile sunt chiar ok
image
nu stiu ce sa zic...intr adevar sunt cei mai rezistenti creveti,sau mai bine zis nepretentiosi
TOTUSI,nu stiu cata lume a inceput cu creveti,dar poti incerca,ei sunt mai pretentiosi decat pestii,dar daca le asiguri pH,duritate,temperatura,nivel de no3 scazut,no2 inexistenti,totul va fi bine
Salut.Un HOB e ok,umple l cu material filtrant biologic.8-10 e un numar rezonabil,mai ales ca red cherry sunt foarte prolifici,deci populatia ta va creste,daca le asiguri conditiile necesare.20-28 de grade e temp recomandata pt red cherry,ia un termometru,incalzitorul poate la iarna,dar daca ai temp constanta in casa e ok,mai nasol la schimbul de apa...poti pune si ceva iarba si moss,de preferat java moss,ai putea sa creezi chiar ceva extrem de natural,ca o jungla,ei se vor ascunde.

Forum Index » Profile for Cozmastie » Messages posted by Cozmastie
Go to: