[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Hermit
Forum Index » Profile for Hermit » Messages posted by Hermit
Da...poti...nu ai alt mod de a fertiliza decat cu pestii in acvariu...asta daca ii ai...sunt unii pasionati de aquascape la care accentul se pune pe flora si hardscape decat pe pesti deci...fertilizeaza si ai grija sa respecti indicatiile de pe etichete...sa nu dai in alge
Multumesc! scuze pentru problemele cu zoom-ul...am folosit un aparat foto pentru filmare si nu ma prea pricepeam sa reglez zoom-ul. Inca nu am CO2 presurizat...doar easy carbo si fertilizare din gama JBL...ma intreb daca ar mere luat un jbl NPK sau citandu-l pe colegul "Porcu"...pestii pot ajuta un pic la fertilizarea de tip macro prin dejectii...voi reveni cu noutati
Salutare si La Multi Ani! postez si eu un filmulet cu stadiul actual al setup-ului...enjoy!

As dori sa stiu daca a folosit cineva neoanele Sylvania Grolux cele tip T5 in speta. As dori sa le folosesc la o lampa 2x24w. Sunt superioare in vreun fel celor Osram? Mersi
Arunc si eu o intrebare in legatura cu filtrele RO pentru consumul nostru cel de toate zilele ori pentru bunastarea pestilor: rezulta ceva apa reziduala din procesul de filtrare? O cunostinta incerca sa ma descurajeze spunand ca regreta ca si-a montat filtru: pierde o gramada de apa...intelegand din asta ca din cat intra in filtru doar o parte ajunge la robinet...mare parte fiind eliminata in sistemul de canalizare...mie imi cam da cu virgula...
Arata promitator ...Plantele care le ai is cam astea (sper sa nu gresesc): rotala rotundifolia, pogostemon, ludwigia repens, michrantemum michrantemoides, hygrophila polysperma....cred ca o sa mai fie nevoie de ceva michrantemum...in fata.
Doresc sa multumesc colegei ReBella pentru pachetul de plante si pentru bonus-ul destul de generos. Plantele au ajuns repede si ambalate cu grija.
Indraznesc si eu sa fac niscai propuneri...ar fi o idee sa te limitezi la pestisori de marimi mici...cei mari nu prea se simt ok in acvarii ca al tau sau al meu (eu am unul de 75 litri). Recomand neoni cu creveti sau ceva de genu...si sa fie plantat...neonii nu fug dupa crevetii maturi dar cam fugaresc puietul...la mine se ascund in moss si in tufele de micranthemum. si neonii trebuie sa fie cat mai multi...se recomnada cel putin 6 pentru ca-s pesti de card...

plantele alea nu prea stau ok in ghivece...eu le-as scoate...doar sa pui ceva substrat fertil sub pietrisul ala...si mai multe plante..te ajuta din multe puncte de vedere...sunt o multime de optiuni din gama easy pt care sa optezi. Dar toate dupa ce rezolvi cu filtrarea si ceva lumina
Yup...cam in aceeasi perioada...cat au fost geamurile clasice...era mai ok ventilatia...termopanele au dezavantajul ca izoleaza muuult prea bine...si cu termoizolatia s-a inrautatit situatia...in plus...vecinul de sub mine nu si-a izolat peretii si nici nu prea sta pe acasa (apartamentul nu e locuit inca) si daca eu incalzesc camera iar la el e rece...ma gandesc ca o fi si de acolo ceva...ce ii bizar e ca pe peretele din partea de camera unde e si acvariul nu e nici pui de mucegai...doar la cel care are cam 2 segmente la exterior. Mai adaug ca acvariul e de ~75 l
Faini de tot! Sa fie sanatosi! Poza ii tare! In special ala micu' care parca-i sopteste ceva celui mai mare
Si...Ocean...apropo de faza cu lacul...eu vara asta am avut ideea sa folosesc pastile pentru tantari in camera cu acvariul...dar am facut legatura in minte: parfumul rezultat le face de petrecanie la tantari...dar oare cum se impaca cu crevetii? si am renuntat rapid la idee...
Multumesc tuturor pentru ajutor...am rezolvat...am stropit cu ceva SAVO peretele...dar acoperind cu un sac menajer acvariul pe care l-am fixat cat am putut de bine cu niscai scotch...Nu au fost pierderi de vietati din fericire. Am aerisit ~3 ore doar ca sa fiu sigur (geamul laaarg deschis si usile camerei cat si geamul din camera vecina ca sa fie ventilata bine). Pompa de aer nu am...schimbul de gaze se face doar prin valurirea apei de catre out-ul filtrului extern (asa am invatat de la colegii cu acvarii plantate).

Eu mai deranjez cu o intrebare: ce ar fi mai util pentru viitor? ori sa izolez cu polistiren si pe interior (posibil sa fi aparut problemele si de la termopane dar si de la peretele termoizolat pe exterior asa de bine ca e invelita camera prea bine) ori sa pun ceva vata de sticla si peste niscai placi de rigips? nu prea is in tema cu lucrari de genu si de asta poate sunt intrebari...naive
Peretele nu s-a umezit pana acum...si desi credeam ca se trage si de la acvariu...m-am convins ca nu el era cauza...am stat ~2 ani fara acvariu si tot mai aparea mucegai. Cum l-am declansat? e vina noastra (a mea si a sotiei)...pana sa cumparam un termostat...ne jucam cu centrala iarna in sensul ca ii dadeam drumul...se incalzea camera si pe urma opream cica sa facem economie...si nici nu aeriseam corespunzator...si uite asa ne facuram de lucru...acu...as izola eu nu-i bai...dar stau in chirie...proprietarul ii destul de zgarcit...deci...ii cam cu virgula treaba...Ma bate gandul ori sa izolez pe cheltuiala mea...ori sa iau un dezumidificator profi...si sa scap de belele pe termen lung...singura chestie vizibila pe langa mucegai este apa care se aduna pe sticla de la termopane...in partea de jos in speta...si usor pe laterale...atunci ii semn ca trebuie sa aerisesc...
pentru mine nu ar fi mare stres...dar am bebe de 6 luni...si nu cred ca ii face bine mucegaiul...momentan ii la socri impreuna cu sotia...iar eu incerc sa rezolv cu petele pana s-or intoarce...
Mersi mult pentru raspunsuri! Nu e chiar mult mucegai....e un perete care face in fiecare an mucegai...si fiind inspre nord...nu prea e soare iar in perioada toamna-primavara e cam sezonul de frig, de aici nevoia de a incalzi camera, din care rezulta niscai condens...si daca nu sunt pe faza sa aerisesc camera cat-de-cat...hop 'nea Mucegaiu' isi face culcus pe perete...is ceva pete de mucegai negru si brun...
De asta ma tem...filtrul...nu pot sa-l tin inchis cat ar trebui...si nici de acoperit acvariul parca nu imi pare ok...O sa raman la metoda batraneasca cu otet si ceva burete...am incercat deja otet dar am pulverizat doar...apartamentul e zugravit cu var clasic...adica daca dau cu burete...se cam ia si varul...dar...decat sa fac crima...mai bine asa...
Ma pregatesc sa stropesc prin camera cu o solutie antimucegai pe baza de clor...intrebarea este: Cum protejez acvariul? Ar trebui sa-l acopar? (mentionez ca e "open-top"). Sau ajunge daca tin geamul deschis ceva timp? Am creveti in el, 10 neoni si 2 otto...nu as vrea sa-i omor. Multumesc anticipat!
Eu indraznesc sa arunc o ipoteza...poate s-a frecat de o piatra sau un obiect taios si s-a iritat un pic...dar nu pun mana in foc ca asta e cauza...stiu ca sumatranii is foarte jucausi
Ei nu fii suparat jupane Sonic...trebuie sa intelegi ca de regula daca stie careva raspunsul...ti-l ofera...daca nu....nu...mai ai rabdare...poate se va ivi vreun coleg care s-a izbit de problema asta si a si inteles ce si cum...bafta si sanatate pestilor
Salutare...si crevetii mei red cherry au uneori comportamentul asta si nu am inca sistem CO2. Nu stiu sa zic daca ii semn rau....dar nu tine mult asta...si nu am vazut nici unul mort inca...la mine le mai place sa manance din biofilmul ce se depune la nivelul luciului apei...

Forum Index » Profile for Hermit » Messages posted by Hermit
Go to: