[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: silviu.rdk
Forum Index » Profile for silviu.rdk » Messages posted by silviu.rdk
Ce mai pot spune despre schimbul de apa la picatura, este faptul ca nu am fir de alga in acvariu in afara de gsa sau gda sporadic pe geamuri, dara fara sa fie agresive.
Am scapat inclusiv de bba fara alte interventii, in afara de mancatorii de alge din acvariu care cred ca au lucrat si ei. Doar ca ii am pe acceasi si cand se umplusera decorurile si substartul de bba, deci pot spune ca singura schimbare a fost schimbul de apa la picatura si faptul ca usor, usor nu a mai avut lumina directa.
Schimbul de apa la picatura l-am tot testat de-a lungul celor 6 luni si am ajuns sa-l stabilesc la 6-7l/zi, la un volum de aprox 100l net. Am calculat sa schimb aproape 1/2 din volum pe saptamana.
La programul de fertilizare zilnica nu cred sa apara probleme, din contra.
Inainte de replantare, sigur nu am inregistrat incetinire in dezvoltarea plantelor. Acum dupa doar o saptamana, e relativ sa apreciez dar pare sa aiba un ritm foarte bun.

nu este aparatul, e ok lumina. aparatul nici macar nu este unul profi si oricum nu ma pricep sa fac poze.

Midday este al doilea dinspre geamul frontal.
Substratul este Dennerle Deponit Mix + pietris Dennerle si are aprox 6 luni; am adaugat in urma cu o luna si Vimi Bottom Action long Lasting

Vimi All in Red + Accelerator folosesc de o luna, pt moment pare totul ok; totusi cred ca mai e nevoie de aport nitrati deoarece zosterifolia sufera.

Giesseman Aqua Flora 3buc + MidDay 1buc; sunt tuburi noi, inainte aveam aceeeasi combinatie dar s-a simtit inlocuirea dupa 1,5 ani.
plantele provin de aici si se predau numai de la domiciliu, Ploiesti
0746267772
ziua 8
Salut!

Setupul este o reamenajare a bazinului vechi, cu plante din productie proprie.

Date de intrare:
- bazin 100l net
- filtrare 2xEheim extern, cca. 1000l/h real
- schimbare apa la picatura, cca 6l/zi
- lumina 4x24W T5 Giesseman
- co2 presurizat 20-50mg/l
- fertilizare Vimi
- substrat fertil

Ce volum de apa are baziunul si cati watti are incalzitorul? Daca diferenta de temperatura din camera si temperatura tinta din acvariu este de 4-5 grade si incalzitorul nu este supradimensionat pt acvariul tau, va functiona ok, fara sa apara probleme de supraincalzire.

Eu am folosit incalzitor fara controller dar doar in sezonul rece, tocmai pt a avea diferenta de temperatura mare.
Da, la mine as zice ca este setat si mai ok ca si program.
co2 este setat la 2bule/sec, nonstop pe timpul iluminarii, iar in rest pleaca priza programabila 10min/ora.

am optat pt varianta asta deoarece imi crestea ph f mult noaptea, asa este aproape constant.
Din pacate nu am posibilitatea sa fac niciun test de apa. CO2 daca mai cresc, ajung sa se deschida la culoare dincolo de 50mg/l. Exista si o usoara perlare.

Am tester JBL, care cel putin dupa nuanta, indica o concentratie buna >20mg/l. Apreciez si ph undeva la 6,8 si destul de constant noapte-zi.
Salut.
Acum 7 saptamani am restartat acvariul:
- 100 l net
- filtrare doua canistre externe Eheim, aprox 1000l/h
- co2 presurizat
- substrat Dennerle DeponitMix + Quartz
- lumina 4x24W T5
- schimbare apa la picatura, aprox 15l/zi
- fertilizare Dennerle + EC

Acvariul a fost plantat acum 4 saptamani cu tripartita si ceva rotala.
Dupa o perioada de crestere buna tripartita (in conditii normale de startup), inregistrez de cateva zile un declin notabil, in sensul ca frunzele si-asa nu prea intens colorate in verde, sunt si mai decolorate, usor maronii pe margini si incep sa se strice; deasemenea tulpinile si radacinile s-au inmaronit si putrezesc.

Singura schimbare este ca de o saptamana, dupa ce am ajuns treptat cu 2x24W la 8h/zi, aprind inca 2x24W 5 ore/zi.

A aparut de 2 saptamani si ceva GDA pe geamuri si pietre dar nu mi se pare neaaparat in neregula....

Nu am teste de apa. Nu stiu ce masuri sa iau, pe termen scurt, pt ca nu imi dau seama care este problema. Rotala chiar daca are un ritm de crestere extrem de lent, pare sa mearga din ce in ce mai bine, in sensul ca frunzele incep sa devina mai late si mai colorate decat in prima faza de crestere, cand erau f mici.

Cosmin, cum ai ancorat la startul set-upului hc pe roci?
INCALZITOR SUBSTRAT Dennerle 10W
http://www.dennerle.eu/global/index.php?option=com_content&view=article&id=231%3Abodenfluter-eco-line&catid=75%3Abodenfluter&Itemid=121&lang=en

- utilizat 1,5 ani
- set complet cu ventuze fixare
100 lei

FILTRU EXTERN Eheim EccoPro300
https://www.eheim.com/en_GB/products/technology/external-filters/ecco-pro-300

- practic este nou, mai putin canistra si cosurile mediilor de filtrare, restul este inlocuit in garantie si nepus in functiune; mai este in garantie 1,5ani
- set furtun, tevi si ventuze noi
- medii de filtrare incluse
400 lei
Lampa ta este dimmabila; cand dai drumul la lumina mai bine aprinzi tot si dimmezi pt a abtine suprafata mai buna iluminata.
Eu nu am avut decat bonul. Oamenii, chiar daca nu sunt niste priceputi, au fost foarte dispusi sa ma ajute. Eu m-am dus relaxat, am fost linistit si cand ma sunau si imi spuneau ca filtrul nu are nimic.... au avut rabdare, au inteles pana la urma ce reclamam si s-a rezolvat.
Nu ma asteptam in niciun caz sa imi dea unul nou.
Ideea este ca nu depinde de ei f mult ci de cei de la service, care nu stiu cine sunt.
Am dus filtrul la hb pentru rezolvare in garantie.

Fara niciun fel de presiuni din partea mea, s-a rezolvat prin inlocuirea cu unul nou.

Din pacate nu s-a identificat si ce anume conducea la aspiratia aerului.

Ramane acum de vazut daca mai am la ce il folosi pt ca am gasit alte solutii intre timp.
Cea mai buna optiune este un drop cheker. Conteaza doar sa ai grija la calitatea solutiei pe care o folosesti.
Chasey era tata-su' mah

Forum Index » Profile for silviu.rdk » Messages posted by silviu.rdk
Go to: