| Message |
|
|
|
Salut.
Silviu / Ploiesti / 34ani / incepator-mediu
bazin: 80x35x45 / 100l net
lumina: 2xT5 24W Giesseman (aquaflora + midday) + reflectoare
filtrare: Eheim 2126 + EccoPro 300 (montate in paralel) / debit micsorat
co2: butelie/reductor/electrovalva + reactor Dennerle MicroperlerSpecial
substrat: Dennerle (aprox 8cm) / DeponitMix + FB1 + NutriBalls + CrystalQuartz Black + incalzitor 10W
fertilizare: Dennerle S7+V30+E15
plantat: 95% haotic doar pt crestere, sa urmaresc ce se prinde (aprox 2 sapatamani)
populat: 2x sae; 2x aymonieri; 2x otto; 6x amano shrimp; 2x ramirez electric blue
Urmeaza in urmatoarele 2 saptamani sa ma apuc sa-l aranjez ca si pozitionare a plantelor si decor (probabil buturuga).
|
 |
|
|
|
Salut.
Am un prieten care a luat acum 3 saptamani acelasi set, din aceeasi locatie.
Dupa cum s-a manifestat la prima incercare de populare de acum cateva zile, sigur a avut ceva toxic in bazin.
Asa ca, daca nu ai facut-o, te sfatuiesc sa-l speli acum foarte bine.
|
 |
|
|
|
O sa-l scot sa incerc sa- decolmatez, doar ca nu este chiar la idemana.
|
 |
|
|
|
Da, filtrele sunt instalate cu materialele filtrante in mod clasic.
In afara faptului ca functioneaza in paralel pe acelasi in/out, nu exista nicio modificare in acest setup.
Oricum a functionat si cuplat separat, la fiecare, in acelasi mod.
|
 |
|
|
|
la modelul acesta nu cred ca am nicio posibilitate sa constat marimea bulelor care ies din difuzor pt ca se duc direct in teava de intake.
asa a functionat de nou, nu cred sa aiba legatura cu colmatarea.
eu am crezut initial ca viteza prea mare a apei prin filtru sa fie o problema dar am anulat si aceasta presupunere, prin probe.
|
 |
|
|
|
nu face pariu pt ca nu sunt "idiot".
reactorul este montat pe intake, cu filtrare reala de cca 500l/h.
ideea era daca mai utilizeaza cineva un reactor identic constructiv, poate are si solutii sau e o problema cu al meu.
|
 |
|
|
|
nu inteleg intrebarea?
la mai mult de 1bula/3sec in boubblecounter, evacuarea de la filtre sprayaza bule fine in numar foarte mare, direct proportional cu cantitatea de co2 injectata.
deranjeaza vizual.
|
 |
|
|
|
Scoate bule foarte fine, dar deranjant de multe.... nu este acceptabil vizual, ca sa zic asa.
A functionat si pe durata de 2-3 luni, in aceleasi conditii. Acum intr-adevar este repus in functiune dupa o pauza de 2 luni.
La 1bula/3-4sec, nu mai sprayaza deloc dar eu am nevoie de >1bula/sec.
Ma gandeam sa pun un tub copex inainte de evacuarea apei,vreo 20 cm, sa se mai opreasca bulele prin el si poate se mai dizolva.... dar nu stiu cat este de veridic.
|
 |
|
|
Salut.
Utilizez un difuzor co2 Dennerle Micro-Perler, ca cel din link:
http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?f=*NR&c=902052&t=temartic_e
Am conectat si cu filtru Eheim EccoPro 300 si cu Eheim 2126, separat, aceeasi situatie: la mai mult de 1bula/4sec imi sprayaza bule in apa.
Acum il folosesc cu filtrele conectate in paralel, cu debit mai mic decat potentialul practic al filtrelor. La 1bula/sec am in bazin numai bule de co2 si ma deranjeaza.
Are cineva vreo solutie sau cunostinta despre rezolvarea situatiei?
Multumesc.
|
 |
|
|
|
Asta incercam sa spun: substratul nu se incalzeste absolut deloc. Cu controller ar fi eficient dar ar trebui ca temperatura din bazin sa fie setata sub 24grade, sau incalzitorul mai puternic.
Incalzitorul meu are 10W la 100l net.
|
 |
|
|
|
Eu am un incalzitor in substrat Dennerle, fara controller.
Temperatura din substrat este aceeasi cu cea din bazin (la zecime de grad) la peste 24C setati in acvariu.
Dpdv al meu, este ineficient total si are un cost la achizitie de aprox 270lei.
Se justifica incalzitorul de substrat numai cu controller, probabil.
|
 |
|
|
|
eu am avut labeo si mancau absolut orice, mai putin alge desi ar fi trebuit.
ce pot sa spun este ca in 50l cred ca doi sunt prea multi, tind sa devina agresivi chiar ca si pereche.
|
 |
|
|
|
ideea era daca sunt compatibili exact in combinatia pe care o propun eu, ca alternative sunt convins ca exista multe....
|
 |
|
|
|
problema care ma framanta este daca ramirezii nu or sa fie agresati de hasemania...... am mai avut acum multi ani hasemania nana si stiu ca erau cam agresivi la mine in bazin.
|
 |
|
|
|
100l net
filtrare Eheim2026 + Eheim ecco pro300
lumina 2x24w T5 Gisemann Aquaflora + Midday
schimb apa 10l/saptamana
co2 1 bula/3sec
plantat 30% pt moment
am 2ramirezi + 2sae + 2aymonieri + 6amano + 2nerite + 2pomacea
ma gandesc la 6hasemania + 6phantom
|
 |
|
|
|
salut,
sunt compatibile intr un acvariu urmatoarele specii?
- tetra phantom
- hasemania
- ramirez
- SAE
- amano shrimp
multumesc.
|
 |
|
|