[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: silviu.rdk
Forum Index » Profile for silviu.rdk » Messages posted by silviu.rdk
asta era clar, scuze ca m-am bagat.... ramanea ce nu a iesit in apa....
oricum o sa se tulbure, lasa si filtrul sa isi faca treaba
am rcs in acvariu si concluzia mea este ca sunt usor de crescut ca si conditii dar intensitatea roshului, dincolo de "gene", este afectata de conditiile in care cresc.
daca nu ai scos deja substratul, cu filtrul extern apa se limpezeste in cateva ore
arata f bine substratul negru de la AquaticNature, pt ce cred ca vrei tu. este si f bun pt plante.
alga p"uf pe substrat" de care nu am scapat niciodata
carente
carente
carente
poze carente
Exclusa ipoteza de mancare prea multa pt ca le dau mult mai putina decat ar avea ei nevoie. Aspir deasemenea si substratul o data/luna.

Tin evacuarea filtrului aproape de suprafata si se rezolva dar e clar ca este o problema din moment ce apare biofilm consistent fara agitarea mai intensa a luciului apei. Si n-ar fi o chestiune complicata dar scade concentratia de co2 vizibil.

Si daca ar fi de la mancare prea multa, nu ar fi si nivelul nitratilor ridicat?
Da, intr-adevar, devine transparenta.

Si mai e un aspect care am uitat sa-l spun: daca nu antrenez f bine mecanic suprafata apei, biofilmul nu dispare si e destul de consistent.
Sa nu crezi ca sunt superficial, o sa studiez in weekend si ma apuc sa calculez pt concluzii dpdv al meu, referitor la ce mi-ai spus.

Multumesc.
si numai staurogyne se perforeaza.

de ex, eusteralis stellata care stiu ca e pretentioasa mai la toate elementele, arata fff bine.
Am luat de la Cristi Ionescu, asa mi-a spus sa dozez, 2ml/zi, m-am conformat.
Acum, normal, trebuie adaptat la cerintele mele si sunt constient ca este f greu fara masuratori.
Dar macar sa lucrez usor, usor si sa vad daca se schimba ceva.
Nu stiu componentele si concentratia din ppp.
... Sau n-am inteles eu cum sa compar rezultatele.....
Incercati sa ma ajutati si pe mine cu un sfat privind imbunatatirea calitatii apei.

Situatia observata este urmatoarea: plantele care ar trebui, nu sunt de un verde intens, bat inspre galben.
Respectiv:
- hemianthus micranthemoides - ritm de crestere f bun, sanatoasa, perleaza nebuneste, verdele este prea deschis
- staurogyne repens - ritm de crestere mic, frunzele bat in galben iar cele vechi ajung sa se perforeze
- eleocharis parvula - ritm de crestere bun, verde aproape galben, se deterioreaza parca e arsa de soare
- amania bonsai - ritm de crestere f bun, verde prea deschis, la varfuri portocalie, perleaza f putin
- hc - ritm de crestere multumitor, verde prea deschis, perleaza cat de cat
- hz - ritm de crestere f bun, verde prea deschis, frunzele vechi fac vinisoare negre pana se deterioreaza
- aromatica - nu merge mai deloc
- didplis - ritm de crestere f mic, decolorata, se strica la baza

Excludem din evaluare posibilitati de carente filtrare, iluminare sau co2 pt ca nu este cazul.
Fertilizare zilnica: pipiplant macro 2ml, micro 2ml, easy carbo 20 picaturi (apa 100l net)

Nu am posibilitatea sa masor parametrii apei pt ca nu am nici acum buget pt solutii.

Ideea este ca exista o carenta sau exces si as vrea sa evaluez si sa incerc sa rezolv.
Cum este ancorata riccia? S-a prins ea singura in substrat!?
septembrie 2013
Caut blyxa jp. si staurogyne repens, minim 3 buc din fiecare, numai in Ploiesti.

Eventual ofer la schimb rotala rotundifolia, heteranthera zosterifolia, hemianthus micranthemoides.

Forum Index » Profile for silviu.rdk » Messages posted by silviu.rdk
Go to: