[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bozeta
Forum Index » Profile for bozeta » Messages posted by bozeta
Message
razvan wrote:
daca ai obtinut rezultate reproductibile, cu "soluri" romanesti, cred ca ar fi mult mai interesant sa pui (daca vrei, normal) experientele aici, sa le vada toata lume

Cu placere,nu am nimic de ascuns ca doar nu am inventat eu natura asa cum inceraca Dupla ,Dennerle sau unii acvaristi autohtoni sa ne demonstreze.
Am sa scriu cateva articole despre experimentele mele reusite si mai putin reusite......poate voi incepe chiar de uichendul asta.
Salutare si felicitari pt pestii tai! In general apistogramele sunt niste parinit f buni,daca acvariul nu este f aglomerat si sunt multe ascunzatori pt puiuti , cred ca vor supravietui mai bine de jumatate.
Daca te mai intereseaza anubiasurile , lasa un nr de telefon sa putem discuta mai bine.Un amic are vineri drum spre Timisoara si poate se va intalni cu tine.......
aka47 wrote:Dupla in general sunt cei mai scumpi din cite am vazut...

De ce nu incerci o varianta mai ieftina ,mai romaneasca si mai naturala?
Satisfactiile vor fi mult mai mari cand stii ca "pamantul" patrie poate sa faca ,cu foarte mici diferente, acelasi lucru cu duplaritul asiaticilor.
De ceva timp ma ocup de amenajatul acavriilor si de "preparatul" unor substraturi pt ele si sunt f multumit de ce am putut realiza pana acum.
Daca vrei mai multe sfaturi lasa intrebarile aici sau pe ym unde putem discuta mai bine.
Sunt noi?Cat ceri pe ele?Ce anume vrei la schimb:plante ,pesti?
mausmann wrote: Problema ar fi daca concentratia prea mare de Fe nu va duce la aparitia algelor asa cum spunea bozeta.

Algele se folosesc in metabolismul lor doar de fierul liber Fe2+ si Fe3+ care in mod normal se gaeste in cantitati f mici in apa dar in urma unui proces numit "fotoreductia fierului" , acesta este "smuls" din substart si eliberat in apa.
Asadar trebuie evitat contactul dintre substratul bogat in fier si lumina si asta se poate face f simplu acoperindul cu un strat de pietris sau nisip .
Deasemenea trebuie acoperite si marginile de jos ale acvariului cu o banda neagra pt a nu permite contactul cu lumina naturala sau cea artificiala din incapere.
razvan wrote:..... dolhasca, motatei... ;) , nu s-ar gasi asemenea "paminturi"?

O parte din solurile pe care le folosesc in acvariu sunt luate de undeva de langa Dolhasca , este vorba de un lut rosu (despre care am mai pomenit in topicurile de pe vechiul forum) si are aceiasi "aspect,culoare, granulatie" (zici ca sunt identice)cu laterita adusa din africa .Deasemenea nu am vazut diferente spectaculoase in dezvoltarea plantelor crescute pe lut rosu respectiv laterita.
Nu am avut pana acum curiozitatea sa duc cateva probe pt analiza, sper ca in cateva saptamaniu sa aduc cateva date concrete despre cantitatea de fier din solurile pe care le folosesc.
Diana Walstadt in cartea ei "Ecology f the planted aquarium" spune ca 10 kg de sol obisnuit intr-un acvariu de 50 de galoane, distribue plantelor necesarul de fier pentru 330,000 ( nu stiu cum sta treaba cu virgula la americani) de luni.
Deasemenea in cercetarile ei ajunge la concluizia ca principalul factor de limitare al cresterii algelor este reprezentat de fier si in special fierul liber.
Asadar iata o situatie la care noi acvaristi trebuie sa gasim o cale de mijloc.Prea mult fier =riscul aparitiei algelor, prea putin=o dezvoltare lenta a plantelor.
Cam tot ce se vande in ghivece de plastic gaurite au ca provenienta Asia datorita pretului f mic.Problema la aceste plante o reprezinta faptul ca sunt crescute emers intr-o atmosfera f umeda si din aceasta cauza apar probleme de adaptare in acvariu. Cu putina rabdare si noroc le poti inmulti , eu am reusit de foarte multe ori.
Daca as fi un peste mofturos cred ca doar asta as manca cu placere :-) , cauza inapetentei pestilor trebuie sa o cauti in alta parte.Ai observat cumva si alte schimbari de comportament la pesti?Au slabit(sunt subtiati si mai decolorati)? Poate ii hranesti prea des. Mai da niste detalii
ce fel de hrana le oferi? spune cum se numeste......personal am o parere f proasta despre hrana de la Sera, pestii mei nu prea o apreciaza
Majoritatea apelor de fantana din Romania nu corespund normelor de potabilitate,iar daca vorbesti despre o fantana dintr-un oras e clar ca apa de acolo nu e un mediu de viata potrivit pestilor.
Oferta este inca valabila.
Mai adaug laterita , diferite compozitii de soluri, solutie nutritiva si vase de ceramica.....din cauza unor probleme tehnice nu pot adauga momentan poze dar sper sa rezolv cat mai currand problema.
Cei 2 chana sunt 2 rapitori foarte vorace , au cam 50 cm lungime si 3-4 kg si nu par sa se planga de confortul oferit intr-un bazin de 350l. Mancarea lor preferata sunt scrumbiile congelate dar ar putea minca cu usurinta si un astronotus adult ( lucru care s-a si intamplat)....asa ca recomand pestii amatorilor de senzational sau proprietarilor de baruri unde cred ca ar atrage cu usurinta atentia.
Sper ca am fost convingator.
Mai adaug si 2 pesti cutit si o femela de killi spp.
Am uitat sa mentionez ca pestii si plantele sunt salbatice, din africa.Pt relatii suplimentare pm sau ym
Am discutat mai demult problema aceasta cu un chimist si mi-a spus ca exista o anumita limita pana la care co2-ul se dizolva in apa si m-a asigurat in acest fel ca banalul aport de gaz cu ajutorul unei cutii cu drojdie nu ar dauna in nici un fel catorva pestisori daca este last sa functioneze si pe timplu noptii.
Oricum vor aparea modoificari in chimismul apei dar daca acvariul este prevazut cu un sistem de filtarare care produce un usor curent de apa , excesul de co2 va fi eliminat mai usor.
Eu cred ca merita incercat, personal nu am facut asta si nu am gasit nici o lectura in care sa spuna ca ar dauna cumva aceasta practica.
Si ca o concluzie, sa nu crezi ca va fi o crestere exploziva a plantelor in bazin, o simpla carenta in micro si macro elemente poate da peste cap tot experimentul tau.Un amestec din 2 sau 3 solutii nutritive cred ca poate rezolva acest lucru si cu lumina adecvata cred ca nu are de ce sa nu mearga. :-)
lotusi africani , anubasuri , peste frunza , tipar electric , chana micropeltes , chana .
Nu trebuie sa te ingrijoreze moartea pestisorului,se intampla destul de des.Mediul de viata din acvariu este destul de instabil si sunt sute de factori care pot concura si pot duce la acest sfarsit tragic.
Iti recomand schimburi frecvente de apa,hrana divesificata,eviatrea aglomearatiei si a incompatibilitatilor dintre pesti si totul va fi ok
Ce anume se poate trata cu furazolidon?
Cred ca ma depaseste situatia....am sa mai verific
of topic.....tiamathys, nu pot sa dau reply la pm tau, daca vrei sa discutam cauta-ma pe messenger
Nu am nici un program de genul asta si nici macar antivirus, am windows 2000 si nu am avut probleme cu virusii niciodata.
Cu otiunea de sters automat coockies,nu stiu ce sa spun...tine de windos sau de vreun program anume?
Nu stiu daca s-a mai discutat problema asta (de asta postez aici :-) ) dar de fiecare data cand accesez forumul imi cere sa ma loghez desi am selectat optiunea de logare automata la fiecare vizita.....nu stiu care e problema??? sa fie de la windows ...nu am nici o idee
Cel mai suparataor e ca desi ma loghez dupa ce scriu un articol imi cere din nou sa ma loghez si tot ce am scris se pierde.
Sper ca m-am facut inteles....si sper sa nu se intample din nou acelasi lucru dupa ce voi da acum "submit" la acest topic.
 
Forum Index » Profile for bozeta » Messages posted by bozeta
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com