[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Plante Asia ???  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
arathemis
Member

IP:

AM citit pe undeva (ceva site - nu mai stiu exact care, si nici nu cred ca (virgula) conteaza prea tare) ca plantele de prin pet shopuri care se vand in ghivece mici, maron, cu gaurele, iar radacinile is invelite in vata izolatoare ar fi de provenienta asiatica. Si cica calitatea lor ar fi mai naspa ca a celor crescue in europa.

Acum eu va intreb pe astia mai cu experienta... plantele astea is mai putin rezistente, se ofilesc mai usor, nu dau flori decat o data la 5 ani, sau is la fel de bune ca oricare atata timp cat ai grija de ele si le dai ce trebe? Ca eu unul n-am vazut alt fel de plante scoase la vanzare pe aici prin Cluj decat in ghivece maronii cu gaurele.

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
bozeta
Member
[Avatar]

IP:

Cam tot ce se vande in ghivece de plastic gaurite au ca provenienta Asia datorita pretului f mic.Problema la aceste plante o reprezinta faptul ca sunt crescute emers intr-o atmosfera f umeda si din aceasta cauza apar probleme de adaptare in acvariu. Cu putina rabdare si noroc le poti inmulti , eu am reusit de foarte multe ori.
[Yahoo!] [ICQ]
Kreator
Member
[Avatar]

IP:

Eu am luat un Ech. leopard, si dupa 1/2 ani am scos de la el vreo 5-6 pui si mi-a ocupat tot acvariul.

PS
Am scapat de el taindu-i frunzele si apoi macelarindu-i radacina. Din substrat (cu turba) nu mai puteam sa-l scot fara sa refac totul. Puii insa i-am dat...

<<-->>
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

bozeta wrote:Cam tot ce se vande in ghivece de plastic gaurite au ca provenienta Asia datorita pretului f mic..

reformulam cam tot ce se aduce in materie de plante provine din Asia cu exceptia catorva importatori care inca mai spera ca vor vinde plante de la Tropica la preturi triple ca`n tara lu`Tropica pentru niste oameni cu salarii de 10 ori mai mici decat oamenii angajati la Tropica .

De sa cumperi de la Tropica stand in Vest...e o intrebare pe care fiti convinsi ca dasteptii aia dddaaa acolo si-au rumegat-o cu cateva zeci de ani inaintea noastra:

-e o marca de prestigiu care are garantata caliatatea produsului
-e o firma inovatoare, ce scoate an dupa an produse noi ....mai apare cate un Echinodorus "Red Flame", mai apare cate un Microsorum pteropus Windelov "produse" pe care ulterior le gasesti si pe alte piete dar care sunt rezultatul muncii unor oameni din laboratoarele Tropica
-beneficiezi de asistenta tehnica specializate, in care ti se explica in mod cinstit ce trebuie sa-i dai plantei respective ca sa mearga brici in acvariul tau:cata lumina, cat fertilizant si de care, CO2 etc.
-paradoxal preturi de 10-15 euro nu sperie pe nimeni acolo unde salariile sunt la 1500

De sa cumperi de la Tropica stand in Romania:

(pai mi-e greu sa fac o analziza obiectiva dupa ce am cumparat ani de zile de la aia de afara)...dar incerc sa fac o analiza comparativa:
-este o marca de prestigiu(pana aici nimic schimbat)care are garantata caliatatea produsului, dar la livrare...nu la conditiile ulterioare in care sunt stocate si crescute plantele importate.
Nu mai este un secret ca pentru plantele provenite de la Tropica exista un singur importator. Omul este un pionier merita tot respectul pentru asta, angajatii insa nu au conostinte legate de intretinerea plantelor care au fost aduse pe bani grei. Altfel spus prapadesc banii patronului...caci sunt stocate prost, lung ( si aici e vina marketingului si a pretului mare) si nu sunt promovate noutatile.
-e o firma inovatoare si pentru Romania , aduce an de an produse noi ...dar pentru cine le comanda. Ori la noi nu se prea ingesuie lumea sa cumpere, fie pentru ca e needucata vis-a-vis de ce apare nou pe piata, fie pentru ca nu se face educatie, fie pentru ca lumea chiar vrea "bradis si se multumeste cu asta" deci nu e nevoie de ceva complicat si rar ci de ceva simplu si banal. Pentru astia care gandesc asa apasati pe tasta "delete" firma Tropica nu "IEGZISTA"
-NU beneficiezi de asistenta tehnica specializate, in care ti se explica in mod cinstit ce trebuie sa-i dai plantei respective ca sa mearga brici in acvariul tau:cata lumina, cat fertilizant si de care, CO2 etc.
Oamenii sunt paraleli cu totul....de la denumiri pana la parametrii fizico-chimici ai apei.

Intr-un magazin unde se vindeau plante cu eticheta toti echinodorusii dupa mintea vanzatoarei erau cordifolius sau red flame ca erau verzi,galbeni negrii sau patati asta stia ea asta spunea

Tin plantele in coditii execrabile care fac dintr-o plantuta impecabila sa ajunga un ciot de planta, cu radacini paradite , o frunza in vant si o eticheta infipta intr-un ghiveci ce vrea sa fie vanduta la preturi astronomice

-normal, cand vezi asa o "mandrete de boschet" preturi de 10-15 euro la salarii de 150 te lasi pagubas si te apuci de prasit matasea broastei.

Stop paralelism.
Va bag in cap de ani de zile( desi au aparut diversi pe forum care se chinuie sa va explice ca se poate si acvaristica carpita-pe genunchi) acvaristica e pentru oameni cu bani, pasiune si educatie.
Daca ai toti acesti 3 factori incepi sa nu mai judeci aspru pe astia care isi risca porofelu` si fac importuri de la firme mari.
In fond sunt oameni care au pierdut de-a lungul anilor mii de euroi la un transport, bani pe care 99% dintre voi nu o sa-i bagati intr-o viata de om in acvaristica.
Dar mai presus de toate nimeni nu ma obliga sau imi baga planta in buzunar cu forta.

Exemplu`: de curand am vizitat un coleg care a bagat o caruta de bani intr-o planta made in tropica , care cu un pic noroc va supravietuii
A strans omu` din dinti, a bagat mana in buzunar mai adanc, ochii nevesti s-au marit spasmotic ...dar uite asa poate sa zica Monosolenium tenerum...si tu sandule inca nu-l ai
Bravo lui asta e atitudine si nu vaicareli de genu` e planta juma distrusa, sau e scumpa...

bozeta wrote:Problema la aceste plante o reprezinta faptul ca sunt crescute emers intr-o atmosfera f umeda si din aceasta cauza apar probleme de adaptare in acvariu...

Tot la capitolul de vaicareli am bagat si fraza de mai sus, desi nu e vorba, am inteles ca bozeta, a reusit sa depasesca faza enuntata, si a avut succes si cu astfel de plante. Brava si lui

Am vorbit de plantele importate din Europa...hai sa vorbim si de cele aduse si din Asia.
Nu sunt cu nimic mai prejos, asta ca sa nu va zic cum ca de multe ori se si fac schimburi de material genetic intre firme.
Altfel cred ca stiati deja ca una dintre cele mai mari hale de productie Tropica se afla in China...un pic cam Asia nu ...

Nu exista nici o problema cu submersul si emersul daca:

-plantele cumparate chiar sunt plante de acvariu si nu emerse for ever
-daca li se asigura conditiile optime pentru o viata submersa
-daca aveti un pic de rabdare in ceea ce priveste transformarea sistemului radicular si al frunzelor de la viata de "uscad" la cea de "apa dulce"

Frazele cu greutatea de adaptare a plantelor din importul asiatic au fost introduse in constiinta voastra de pietari unii prezenti chiar si pe forum, care erau la pamant cu raportul pret planta din productie proprie/pret planta importata.
Oamenii de genul asta nu au cum sa scoata plante in sistemul apartament 3 camere la bloc la pret sub planta crescuta la sera in Asia ...si atunci strugurii ai dracu de acri pentru vulpile noastre

Hai sa va dau eu argumente pentru care cumpar plante de la un importator direct care aduce plante din Asia in Bucuresti:

Firesc nu-i dau nume importatorului, pentru ca daca am avut bun simt si nu am numit pietaru` de pe forum care va vindea "cele mai frumoase, sanatoase si ieftine plante" nu o sa numesc nici importatoru ` .

Pai uitati cateva dintre ele:

- de obicei aduce plante pe care nu le gasesti nicaieri in Romania deci nici la pietaru` respectiv.
- sunt perfect sanatoase, cu radacini perfecte lucru pe care il pot verifica la cumpararea produsului, caci doar nu ma obliga sa-mi bage ceva pe gat ce nu vreau sa cumpar.
- de la sera din Asia de unde pleaca planta si pana la acvariul meu din Bucuresti trec cateva ore, departe de ce va zic unii si altii asa ca am o planta intreaga neofilita...esential diferit fata de ce inseamna sa cumpar dintr-un magazin oarecare, precis aprovizionat tot de un crescator sau de o firma din Asia
- de cele multe ori dau mai putini bani decat o fac cumparand o planta de la cineva care face aceiasi planta in Romania.

Asa ca nu mai puneti botu` la ce va baga in cap unu si altu` ce au interes sa cumparati plantele de la ei.
Plantele din Asia sunt foarte bune, fac flori, tije si tot tacamu` mai abitir ca alea made in Romanica si se si adapteaza de la emers la submers.
In plus o sa gasiti plante pe care poti sa dai cu barda ca nu le produce nici un "meserias" la noi, macar pentru motivul ca la ei apar anual noutati pe cand la noi cel mai vandut Echinodorus a ramas tot cordifoliusu`lu tataitzu meu din Colentina dddaaa pppaaa vremea cand am primit in dar un borcan de muraturi dddaaa 10 litri si cu o salata infipta`n mijloc

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Subscriu la ceea ce a zis si Sandu!

Totul se rezuma la portofel, un pic derabdare si ceva cunostine (macar un google ca el le stie pe toate )

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
aka47
Junior member

IP:

Nu pot decat sa admir o asemenea analiza . Nu-ti mai ramane decat sa cantaresti si sa rumegi mult.....De 4-5 ani ma fofilez cu comenzi pe net evitand taxe vamale si legi de rahat....si a meritat fiecare banut!!!!!Oricum sunt multe de schimbat in "Romanica"...si o sa se schimbe....numai ca sper sa mai fim si noi prin zona
Imi aduc aminte acum citiva ani cind am intrat pe forum....si am pomenit de co2 nu mai stiu in ce context....liniste totala!!!!! .....si iata ca acum lucrurile s-au schimbat mai repede decat ma asteptam. Deci e de bine!!!

Pro Asia!!!!
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

aka47 wrote:
Imi aduc aminte acum citiva ani cind am intrat pe forum....

aka47
Junior member

IP:

Pt Sandu:
Aveam alt user....evident (pe care din neatentie si prostie l-am pierdut/uitat smilie ). Am schimbat resedinta in alt oras intre timp...
razvan
Membru banat

IP:

parola se poate reseta, astfel incit sa poti sa intri cu ceva "generic" si imediat sa-ti schimbi in functie de preferinte. cu o mica discutie pe un messemger se rezolva mult mai usor.
trimite-mi te rog "vechiul user " pe personale.
gyonlan
Junior member

IP:

VA SALUT DOMNULE SANDU daca tot ati vorbit de importuri spunetim cum sa iau legatura cu cineva care importa plante ca sa fac si eu niste achizitii de plante ,ca sa nu faceti reclama pe forum trimitetimi un mail fiorryy@yahoo.com multumesc
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Dan_McTudor
Member
[Avatar]

IP:

Sandu wrote:
Va bag in cap de ani de zile( desi au aparut diversi pe forum care se chinuie sa va explice ca se poate si acvaristica carpita-pe genunchi) acvaristica e pentru oameni cu bani, pasiune si educatie.

Asa e... Cel putin pentru acvaristica de calitate.... Si, as mai aduga eu, timp !! (E capitolul la care nu stau prea bine, inca ) Cool post, oricum !
[Yahoo!]
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

gyonlan wrote: cum sa iau legatura cu cineva care importa plante ca sa fac si eu niste achizitii de plante

Ai primit pm de la mine
Orice nelamurire pe subiect discutam pe pm.

gyonlan
Junior member

IP:

va multumesc
[Email] [Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: