[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tizzle
Forum Index » Profile for tizzle » Messages posted by tizzle
Pietrele alea cu siguranta nu au 2-4 mm. Sunt cam mari si va intra multa mizerie intre ele pe care cu greu vei scoate de acolo.

Uite aici ce inseamna aspirarea substratului.
Felicitari pentru un inceput promitator si sa ne tineti la curent!
il observi.unele din simptome ar putea fi: lipsa poftei de mancare, miscari haotice, inotatoare distruse, etc. Uite aici un link folositor pentru identificarea mai usoara.
Pacat de rcs. oricum superb acvariul, felicitari!
Ideea cu spray auto nu stiu cat de buna e.Nu am experienta.

Dar nu e o problema in a crea efectul de oglinda folosind autocolant.Multi acvaristi folosesc.

Stratul subtire verde poate fi de la alge, si e normal sa apara.
Pentru inceput 11 w sunt ok. pe viitor e bine sa ajungi undeva intre 0.5 w/l - 1w/l.Doar sa ai grija sa o faci treptat, nu ca mine ( m-am umplut de alge )

OFF:unde ai gasit piatra?
salutari din nou si bun venit!

Cei 2 negri sunt molly, cei rosii par xifo, iar cei frumos colorati sunt neoni. Dpdv al compatibilitatii sunt ok, doar ca neonii sunt pesti de grup, si se simt mai bine cand sunt 5-6 pe putin.

E bine ca ai renuntat la scoicile de mare si ca ai decis sa incerci plante naturale. totusi piatra nu pare un pic cam mare?

Iar cu autocolantul vad ca nu prea ti'a iesit treaba.Daca esti dispus sa incerci din nou sa il lipesti, pentru a elimina bulele de aer, iti sugerez sa cureti foarte bine sticla apoi sa pulverizezi din abundenta solutie pentru curatarea geamului, a.i. sa se formeze o pelicula subtire de lichid pe suprafata sticlei, pe latura peste care vrei sa lipesti autocolantul.Apoi cu o racleta "razi" foarte usor autocolantul spre margini pentru a scoate bulele. La inceput poti avea sentimentul de nesiguranta al aderarii autocolantului peste sticla uda , dar cand agentul se usuca autocolantul ramane lipit bine. Astfel nu vor mai aparea acele goluri de aer inestetice.
salut!
O regula a forumului spune ca trebuie sa faci un topic la coltul incepatorului in care sa ne spui cateva lucruri despre experienta ta ca avarist!

Utricularia graminifolia am vazut parca acum 2 saptamani in piata 2 baieti. incearca acolo
incearca sa o fierbi ceva timp si ai sa iti dai seama singur. eu am tratat 2 nuci si nu am avut probleme ulterior
Salut. Pietricelele albe nu au alge? folosesti vre-un algicid sau le cureti?
Ati avut dreptate.Astazi am aflat ca grasuta a depus ceva icre prin acvariu
Mai multe informatii despre acvariu te rog.Echipamente ceva?
Ar fi mai bine daca nu le-ai pune la fiert. Eu agatam feliile de castravete in gaurile unei nuci de cocos.

Poti incerca si cu bucati de plumb.
Citisem undeva ca ar trebui aprox 90 litri pentru unul adult.
Multumesc pentru raspunsuri. E acvariul unui amic, aranjat dupa indrumarea mea .Iar cory care ii am eu in acvariu sunt mult mai mici ( prima generatie )
Posibil dopsy?

Are un comportament normal, mananca etc
Sunt hraniti cu fulgi tetra de 2 ori pe zi, in cantitati reduse.

Acvariul a fost ciclat corespunzator, este plantat mediu, si locuieste alaturi de inca 2 cory, 9 neoni si un pomaceea in 50 litri de apa utili

image
image
http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/linia-de-fertilizare-jbl?redirect=%2Farticole
si
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/14589.page
Noutati?
Salut.
Majoritatea curiozitatilor care le ai, legate de acest acvariu, au fost discutate deja pe forum.Nu cred ca membrii cu ani de experienta in spate vor incepe sa iti dea mura in gura toate raspunsurile.

Uite un link folositor pentru o idee de ansamblu.
http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/primul-tau-acvariu-marin?redirect=%2Farticole

Succes si tine'ne la curent cu detalii este un proiect promitator!
Salut

1. carbunele din cate stiu absoarbe chimicalele din apa, inclusiv fertilizantii lichizi
2. nu ma pricep, eu nu am fertilizat nici co2. sunt useri care iti vor recomanda ca poti baga co2, ba chiar si fertilizant
3&4.melcii sunt un pic mai rezistenti, despre creveti ma abtin. apropo, citeste ciclul azotului

http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
alte idei?
Bun venit!

asa am si eu o sarma zincata, impletita la capete pentru a nu zgaria furtunul pe interior. la unul din capete leg o pasla si pot curata foarte usor

Forum Index » Profile for tizzle » Messages posted by tizzle
Go to: