[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: tizzle
Forum Index » Profile for tizzle » Messages posted by tizzle
pentru ca apa care imi curge mie din robinet provine dintr'un put forat pe la vreo 45 metri si nu e tocmai potabila. de multe ori e tulbure.in casa consumam apa imbuteliata si din cate am citit pe forum apa plata nu e buna pentru acvarii.
In schimb am acces la apa distilata in prostie.
@ tarca.pau; substrat fertilizant? . ca substrat folosesc pietris 5-8mm iar in zona unde sunt puse plantele am cumparat de la petshop un substrat de granulatie mai mica , 2-4 mm.
Am gasit un suport de neoane 2x 18 w destul de dragut pe care l'as putea instala sub capac, in jur de 40 ron . se merita?
legat de bomba de co2. incerc sa fac una cat mai curand

@ brawn dc nu profito? asta mi l'au recomandat cei de la pet shop dupa ce le'am explicat cum sta treaba, si in lipsa de cunostinte am mers pe mana lor.
am specificat 1ml ( 20 picaturi ), pentru o eventuala modificare a gramajului in cazul in care era neadecvat, gramaj pe care il masor mult mai usor in picaturi.

Cealalta planta din partea filtrului am taiat'o pentru ca a inceput sa creasca prea mult si "plutea" pe suprafata apei.
cand am inceput acvariul nici nu ajungea la nivelul apei.

acel soi de valisneria , de asemenea la vreo 3 zile de la ultimul schimb de apa am observat o explozie de muguri, deci pot spune ca plantelor le merge bine( cred )

Legat de ancistrus, am vazut ca mai sta pe planta "cea lunga" , dar nu prea des.avand in vedere ca e pui ( se vede in poza, pe buturuga) nu stiu ce randament da.

Abia mi'am inceput un acvariu si am probleme cu algele
Acvariul are aprox 60l apa utili
filtru : resun sp-900
pompa aer tetra aps 100
Lumina : 1 bec economic 21w cu un reflector improvizat ( inca nu am avut timp sa imi caut cv corespunzator )

2x thoracatum si 1x anicistrus ( pusi dupa o saptamana de la umplerea acvariului )

si urmatoarele plante ( pic ) care sunt pline de alge.
mentionez ca initial am umplut acvariu cu apa lasata la declorinat, apoi dupa prima saptamana am schimbat 10l de apa cu apa distilata , fiind singura apa mai "buna" la care am acces , pentru pesti. de asemenea la primul schimb de apa am pus si 1ml fertilizant Easy Life ProFito (20 picaturi )

Lumina sta deschisa pe timpul zilei aprox 8-10 ore.
image

image

Lumina prea slaba?/ fertilizanti prea putini?
ok, am gasit o solutie, ms de info
Am sa incerc sa adun apa de ploaie dar nu pot astepta pana vrea Cel de sus sa ma ajute un pic, maine ar trebui sa incep sa'mi ciclez acvariul.

deoarece vad ca nimeni nu mi'a recomandat apa imbuteliata, macar spuneti'mi dc nu?
apa din put are un gust ciudat, nu e potabila. De aceea nici nu m'am gandit sa ii fac teste, dupa cum am scris si in primul post.
De ciclat maine incep deoarece pana acum am asteptat sa se usuce siliconul, Acvariul are 70 litri iar 20-25% ar insemna undeva pe la 15 litri ( 3x bidoane 5l, nu costa prea mult )

@virj "cu duritatea si cu aciditatea te mai poti juca"
Cum? am citit undeva ca duritatea poate fi crescuta cu ajutorul unor pietricele de marmura. dar la cat pamant aduce apa cu ea nu cred ca ar trebui crescuta ci din contra, scazuta.

Legat de decantare, intradevar se limpezeste dar in continuare consider ca are un kh foarte ridicat + prezenta unor microorganisme.

Deci apa plata imbuteliata sau nu?
Alte surse?
poi m'am gandit sa urmez sfatul pentru incepatori si sa incep cu vivipari ( molli , xifo, si mai vad eu cv).
Deoarece la robinetul meu curge apa dintr'un put proaspat forat , apa care cateodata este foarte tulbure, maronie uneori, nici nu ma gandesc sa o testez, pentru a va putea furniza cateva date concrete.

Ce alte surse de apa pot folosi? Apa plata imbuteliata e ok?

http://imageshack.us/photo/my-images/846/hpim1601.jpg/
cam asta ar fi acvariu, conform http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium are un coef de rezistenta de 6.3
70x35x30 , sticla de 6mm , silicon den braven aquarium sau cv de genu
@ Virj ms de linkuri, majoritatea informatiilor le stiam deja dar am aflat si cateva chestii noi, niciodata nu strica
@ bitanu in seara asta poze nu, deocamdata am mutat creatia in garaj datorita mirosului puternic de silicon, promit sa revin cu poze. si de citit imi dau seama ca am mult doar ca din multitudinea de info. prezente pe forum trebuie sa stiu ce sa imi selectez.

o sapt pana se intareste siliconul am sa citesc mai multe chestii despre ciclare
Salut, sunt alex,18 ani, locuiesc in iasi si sunt nou in domeniu.
In seara asta tocmai mi'am "incleiat" primul acvariu de aprox 70l, motiv pentru care am considerat ca trebuie sa ma afirm si eu aici;
Desi am mai avut un acvariu cand eram mic, pot spune ca nu am deloc experienta pentru ca nu m'am bucurat deloc de el ( pesti morti , etc. )
Inca ma informez despre o gramada de lucruri dar sper sa imi raspundeti si la inevitabilele "dummys questions" pe care le voi avea .

Forum Index » Profile for tizzle » Messages posted by tizzle
Go to: