[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cristinub1
Forum Index » Profile for cristinub1 » Messages posted by cristinub1
Si el, vanzator, trebuie sa-si vanda marfa, nu? Ma mir ca nu ti-a recomandat sa iei pestii pe loc odata cu acvariul, sa nu piarda un client.
Lasand gluma la o parte, cred ca e un caz clasic de lipsa ciclare + suprapopulare. Va trebui sa mai dai din pesti, mancare mai putina si sa continui cu schimburile de apa. Teste?
Cel din poza e Colisa Lalia, destul de pasnic. Nu cred ca pune probleme.
http://www.zooland.ro/Intretinere_Gourami_pitic__colisa_lalia_-7191.html
Legat de culoare, pot sa-ti spun, din umila mea experienta de cateva luni cu un acvariu de tetrazone, culorile devin mai palide atunci cand sunt stresati, din diferite motive (ex:lumina prea puternica etc) Mai ales daca ai unul singur. Eu am 12 si se simt bine in card.
Ok, dar as vrea sa-ti atrag atentia la o posibila problema. Mobila pe care ai pus acvariul mare pare sa nu aiba sustinere prea buna pentru fundul acvariului (poate face burta). Mai ales ca nu se vede vreun material pus sub acvariu. Sper sa nu am dreptate, dar risti sa ti se sparga fundul acvariului, greutatea nefiind distribuita uniform. Ai putea sa incerci o sustinere mediana a blatului de sub acvariu, pentru mai multa siguranta.
In rest, succes!
Ti-am trimis PM, poate ne intalnim astazi, trebuie sa fac ceva cu comunitarii ca devin stapani.
Pachetul a ajuns cu bine in 2 zile, plantele sunt sanatoase, am beneficiat si de consiliere la plantare din partea userului adi_saba
Multumesc.
Frumos acvariul intr-adevar, in special decorul 3D. Sunt interesat si eu in confectionarea unuia, insa nu cunosc "tehnologia".
O singura remarca am referitor la instalatia electrica din capac. Mi se pare total neprotejata la condens, risti un scurtcircuit . Sper sa nu am dreptate, dar asa se vede in poza. Pare ca si droserul e expus, parerea mea e ca ar trebui sa ai grija.
In rest succes, ti-a iesit o treaba minunata!
Ce parere aveti despre sistemul http://www.happypets.ro/jbl-proflora-bio80-p-2081.html sau cele similare de la JBL? Adica eficacitate, intretinere, eventuale probleme etc.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
VaiSiAmar wrote:Multumesc pentru postul amplu legat de iluminare. Desi nu gasesc pe Marbo balastul Osram 2x18W un calcul estimativ iese sub 100 lei ceea ce e minunat. O sa incep asa cum mi-a recomandat toata lumea, cu Daylight-ul urmand ca apoi sa pun si Flora in paralel.
Totusi ma ingrijoreaza faptul ca la mine e prinsa lampa cu un soi de nituri,atasez poza mai jos sa vezi despre ce vorbesc:
image
Cand ma hotarasc si fac rost de banii necesari, pot sa contez pe tine Aberdain pentru un mic suport tehnic?nu prea ma pricep la electronica si ma poti taxa la secunda

Niturile acelea ies foarte usor daca impingi cu surubelnita in centrul nitului, eu asa am facut si nu am avut probleme. Am schimbat si neonul, l-am inlocuit cu 2 OSRAM 865 T5, m-a costat totul, inclusiv soclurile 130 RON la Marbo Trade. Totul cam 1 ora de munca. Succes!
Revin cu ceva noutati. Am imbunatatit intre timp instalatia de iluminare, in sensul ca am scos lampa originala cu neon de 15 W si am pus una confectionata de mine (cu inspiratie de pe forum, sectiunea DIY, binenteles) cu balast electronic OSRAM, socluri rezistente la umiditate si 2 neoane T5 OSRAM 865 24W. Afacerea m-a costat 130 RON, componentele luate de la Marbo Trade. Modificarea capacului mi-a luat cam o ora, schema este intuitiva si descrisa pe balastul electronic. A functionat din prima, are deja 3 zile. Diferenta de iluminare este considerabila, de la 15 la 48 se simte bine de tot. Ramane sa vedem acum evolutia plantelor, cu neonul vechi nu prea se dezvoltau. Acum sper sa n-o dau in alge.....
Pentru greutatea pe care la care o sa ajunga acvariul (min 200 kg) nu cred ca structura rezista. Mai ales ca nu ai capacele fata-spate, care au si rol de rigidizare. Personal as opta pentru structura metalica imbracata cu PAL. Better safe than sorry!
Multumesc
Bogdan_Musat wrote:
cristinub1 wrote: [...] Am testat apa (cu un tester 5 in 1) din mai multe surse inainte sa o pun in acvariu. Cea de la fantana e extrem de dura, asa ca am ales sa aduc apa de la serviciu,in bidoane de 10 litri. [...]

Dar un vecin amabil, care sa aiba apa de la retea, nu se gaseste?

Cam greu, toata lumea in zona are apa de la put, la fel de dura.
O poza. Stiu ca mai am mult de invatat si astept sfaturi.
Multumesc.
Un pic cam aglomerat. Si sunt inca pui...
Buna, sa ma prezint. Cristian Murariu, locuiesc langa Bucuresti, in Voluntari.
Am inceput sa fiu pasionat de acvaristica inca de cand eram mic, tatal meu a fost un timp foarte entuziast. Eu eram prea mic sa stiu detaliile, imi amintesc doar frânturi. Imi amintesc ca acvariul era din sticla cu cornier la colturi si era destul de mare, apreciez peste 120 litri.Tin minte ca la cutremurul din 77 acvariul s-a rasturnat si toti pestii au fost recuperati de pe jos. Apoi mai tin minte deplasarea pestilor intr-un borcan de muraturi in alta localitate, unde parintii mei s-au mutat. Ehei... istorie. Sa trecem la prezent.
Totul a inceput cu un bol de sticla, pe care l-am primit de la cineva, initial destinat unor aranjamente florale. Acum cam 2 luni, dupa ce am intrebat in stanga si in dreapta, mai putin pe forum am cumparat un betta mascul, albastru, de care copii mei s-au indragostit instantaneu. Am cumparat astfel si pietris din Hornbach, un decor tip statueta si cateva plante de plastic. Clasic, abordare de incepator. Apa de la hidrofor si gata. Parea asa de simplu......
Dupa o saptamana, vazand ca ai mei copii si sotia au inceput sa prinda drag de pestisor, am decis ca e cazul sa trec la ceva mai serios. Incepusem sa ma documentez deja pe forum, am citit toate topicurile destinate incepatorilor. Asa ca am decis sa cumpar un acvariu de la Hornbach, 60X30X35, dotat cu incalzitor, filtru, termometru si plasa de prins pesti. A costat 299 RON. S-a mai adaugat o punga de substrat JBL, inca o punga de pietris 2-4. Dimensiunea acvariului e perfecta pentru o comoda din camera, asa ca nu a trebuit sa mai fac suport.
Stiind deja ca nu trebuie sa ma grabesc, am trecut la ciclare. Am testat apa (cu un tester 5 in 1) din mai multe surse inainte sa o pun in acvariu. Cea de la fantana e extrem de dura, asa ca am ales sa aduc apa de la serviciu,in bidoane de 10 litri.
Dupa doua saptamani l-am mutat pe betta in acvariul mare, apoi i-am mai adus 4 cory panda, 2 molly, 1 pereche colisa, 1 betta femela si 4 xipho. Dupa ce am constatat ca betta nu se impaca cu xipho l-am separat, i-am cumparat alt acvariu de 40X25X25, suficient pentru el. Nu am vrut sa-l parasesc, mai ales ca cei mici il iubesc foarte mult.
Despre plante ce sa va povestesc. Am cumparat la inceput niste elodea densa, cateva fire de cabomba si alte cateva pe care nu le recunosc.. Ulterior niste anubias. Plantelor le merge bine deocamdata, insa cred ca lumina nu e suficienta, vorbesc de lumina standard. Tubul de neon initial s-a ars dupa o saptamana, l-am inlocuit cu SERA Daylight.
Cam atat despre mine, pe scurt. O sa urmeze si niste fotografii in viitorul apropiat.
Pe curand!

Forum Index » Profile for cristinub1 » Messages posted by cristinub1
Go to: