Buna, sa ma prezint. Cristian Murariu, locuiesc langa Bucuresti, in Voluntari.
Am inceput sa fiu pasionat de acvaristica inca de cand eram mic, tatal meu a fost un timp foarte entuziast. Eu eram prea mic sa stiu detaliile, imi amintesc doar frânturi. Imi amintesc ca acvariul era din sticla cu cornier la colturi si era destul de mare, apreciez peste 120 litri.Tin minte ca la cutremurul din 77 acvariul s-a rasturnat si toti pestii au fost recuperati de pe jos. Apoi mai tin minte deplasarea pestilor intr-un borcan de muraturi in alta localitate, unde parintii mei s-au mutat. Ehei... istorie. Sa trecem la prezent.
Totul a inceput cu un bol de sticla, pe care l-am primit de la cineva, initial destinat unor aranjamente florale. Acum cam 2 luni, dupa ce am intrebat in stanga si in dreapta, mai putin pe forum

am cumparat un betta mascul, albastru, de care copii mei s-au indragostit instantaneu. Am cumparat astfel si pietris din Hornbach, un decor tip statueta

si cateva plante de plastic. Clasic, abordare de incepator. Apa de la hidrofor si gata. Parea asa de simplu......
Dupa o saptamana, vazand ca ai mei copii si sotia au inceput sa prinda drag de pestisor, am decis ca e cazul sa trec la ceva mai serios. Incepusem sa ma documentez deja pe forum, am citit toate topicurile destinate incepatorilor. Asa ca am decis sa cumpar un acvariu de la Hornbach, 60X30X35, dotat cu incalzitor, filtru, termometru si plasa de prins pesti. A costat 299 RON. S-a mai adaugat o punga de substrat JBL, inca o punga de pietris 2-4. Dimensiunea acvariului e perfecta pentru o comoda din camera, asa ca nu a trebuit sa mai fac suport.
Stiind deja ca nu trebuie sa ma grabesc, am trecut la ciclare. Am testat apa (cu un tester 5 in 1) din mai multe surse inainte sa o pun in acvariu. Cea de la fantana e extrem de dura, asa ca am ales sa aduc apa de la serviciu,in bidoane de 10 litri.
Dupa doua saptamani l-am mutat pe betta in acvariul mare, apoi i-am mai adus 4 cory panda, 2 molly, 1 pereche colisa, 1 betta femela si 4 xipho. Dupa ce am constatat ca betta nu se impaca cu xipho l-am separat, i-am cumparat alt acvariu de 40X25X25, suficient pentru el. Nu am vrut sa-l parasesc, mai ales ca cei mici il iubesc foarte mult.
Despre plante ce sa va povestesc. Am cumparat la inceput niste elodea densa, cateva fire de cabomba si alte cateva pe care nu le recunosc.. Ulterior niste anubias. Plantelor le merge bine deocamdata, insa cred ca lumina nu e suficienta, vorbesc de lumina standard. Tubul de neon initial s-a ars dupa o saptamana, l-am inlocuit cu SERA Daylight.
Cam atat despre mine, pe scurt. O sa urmeze si niste fotografii in viitorul apropiat.
Pe curand!