[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvarist incepator  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
cristinub1
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna, sa ma prezint. Cristian Murariu, locuiesc langa Bucuresti, in Voluntari.
Am inceput sa fiu pasionat de acvaristica inca de cand eram mic, tatal meu a fost un timp foarte entuziast. Eu eram prea mic sa stiu detaliile, imi amintesc doar frânturi. Imi amintesc ca acvariul era din sticla cu cornier la colturi si era destul de mare, apreciez peste 120 litri.Tin minte ca la cutremurul din 77 acvariul s-a rasturnat si toti pestii au fost recuperati de pe jos. Apoi mai tin minte deplasarea pestilor intr-un borcan de muraturi in alta localitate, unde parintii mei s-au mutat. Ehei... istorie. Sa trecem la prezent.
Totul a inceput cu un bol de sticla, pe care l-am primit de la cineva, initial destinat unor aranjamente florale. Acum cam 2 luni, dupa ce am intrebat in stanga si in dreapta, mai putin pe forum am cumparat un betta mascul, albastru, de care copii mei s-au indragostit instantaneu. Am cumparat astfel si pietris din Hornbach, un decor tip statueta si cateva plante de plastic. Clasic, abordare de incepator. Apa de la hidrofor si gata. Parea asa de simplu......
Dupa o saptamana, vazand ca ai mei copii si sotia au inceput sa prinda drag de pestisor, am decis ca e cazul sa trec la ceva mai serios. Incepusem sa ma documentez deja pe forum, am citit toate topicurile destinate incepatorilor. Asa ca am decis sa cumpar un acvariu de la Hornbach, 60X30X35, dotat cu incalzitor, filtru, termometru si plasa de prins pesti. A costat 299 RON. S-a mai adaugat o punga de substrat JBL, inca o punga de pietris 2-4. Dimensiunea acvariului e perfecta pentru o comoda din camera, asa ca nu a trebuit sa mai fac suport.
Stiind deja ca nu trebuie sa ma grabesc, am trecut la ciclare. Am testat apa (cu un tester 5 in 1) din mai multe surse inainte sa o pun in acvariu. Cea de la fantana e extrem de dura, asa ca am ales sa aduc apa de la serviciu,in bidoane de 10 litri.
Dupa doua saptamani l-am mutat pe betta in acvariul mare, apoi i-am mai adus 4 cory panda, 2 molly, 1 pereche colisa, 1 betta femela si 4 xipho. Dupa ce am constatat ca betta nu se impaca cu xipho l-am separat, i-am cumparat alt acvariu de 40X25X25, suficient pentru el. Nu am vrut sa-l parasesc, mai ales ca cei mici il iubesc foarte mult.
Despre plante ce sa va povestesc. Am cumparat la inceput niste elodea densa, cateva fire de cabomba si alte cateva pe care nu le recunosc.. Ulterior niste anubias. Plantelor le merge bine deocamdata, insa cred ca lumina nu e suficienta, vorbesc de lumina standard. Tubul de neon initial s-a ars dupa o saptamana, l-am inlocuit cu SERA Daylight.
Cam atat despre mine, pe scurt. O sa urmeze si niste fotografii in viitorul apropiat.
Pe curand!
cfrtriaj
Member

IP:

bun venit printre noi.pesti zvapaiati si ape limpezi
SyCa
Junior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit,si ... mult succes!
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salutare si bine ai venit.
Ce-mi place si imi place cel mai mult din cele scrise de tine, este partea in care marturisesti cumpararea celui de al doilea acvariu. Eu cred ca esti pe drumul cel bun.
Facem noi intr-un fel si le aranjam pe toate, usor-usor

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cristinub1
Junior member
[Avatar]

IP:

O poza. Stiu ca mai am mult de invatat si astept sfaturi.
Multumesc.
[Thumb - Acvariu.jpg]

Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cristinub1 wrote: [...] Am testat apa (cu un tester 5 in 1) din mai multe surse inainte sa o pun in acvariu. Cea de la fantana e extrem de dura, asa ca am ales sa aduc apa de la serviciu,in bidoane de 10 litri. [...]

Dar un vecin amabil, care sa aiba apa de la retea, nu se gaseste?

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit. Eu am deja rezolvarea problemelor tale Arunca un ochi pe la sectiunea Ciclide

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
cristinub1
Junior member
[Avatar]

IP:

Bogdan_Musat wrote:
cristinub1 wrote: [...] Am testat apa (cu un tester 5 in 1) din mai multe surse inainte sa o pun in acvariu. Cea de la fantana e extrem de dura, asa ca am ales sa aduc apa de la serviciu,in bidoane de 10 litri. [...]

Dar un vecin amabil, care sa aiba apa de la retea, nu se gaseste?

Cam greu, toata lumea in zona are apa de la put, la fel de dura.
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

oricum, exista substante pentru corectarea parametrilor apei

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]
brutusanf
Member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit, iti doresc sa ai pesti sanatosi si ape limpezi !
Asa am inceput si eu cu un singur acvariu si in aproape 3 luni am 4 acvarii .
Arata frumos acvariul tau .
[Yahoo!]
cristinub1
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc
cristinub1
Junior member
[Avatar]

IP:

Revin cu ceva noutati. Am imbunatatit intre timp instalatia de iluminare, in sensul ca am scos lampa originala cu neon de 15 W si am pus una confectionata de mine (cu inspiratie de pe forum, sectiunea DIY, binenteles) cu balast electronic OSRAM, socluri rezistente la umiditate si 2 neoane T5 OSRAM 865 24W. Afacerea m-a costat 130 RON, componentele luate de la Marbo Trade. Modificarea capacului mi-a luat cam o ora, schema este intuitiva si descrisa pe balastul electronic. A functionat din prima, are deja 3 zile. Diferenta de iluminare este considerabila, de la 15 la 48 se simte bine de tot. Ramane sa vedem acum evolutia plantelor, cu neonul vechi nu prea se dezvoltau. Acum sper sa n-o dau in alge.....
astronika
Junior member

IP:

cristinub1 wrote:Revin cu ceva noutati. Am imbunatatit intre timp instalatia de iluminare, in sensul ca am scos lampa originala cu neon de 15 W si am pus una confectionata de mine (cu inspiratie de pe forum, sectiunea DIY, binenteles) cu balast electronic OSRAM, socluri rezistente la umiditate si 2 neoane T5 OSRAM 865 24W. Afacerea m-a costat 130 RON, componentele luate de la Marbo Trade. Modificarea capacului mi-a luat cam o ora, schema este intuitiva si descrisa pe balastul electronic. A functionat din prima, are deja 3 zile. Diferenta de iluminare este considerabila, de la 15 la 48 se simte bine de tot. Ramane sa vedem acum evolutia plantelor, cu neonul vechi nu prea se dezvoltau. Acum sper sa n-o dau in alge.....

Pfiuuu, exact ce vreau si eu sa fac!!! Nepriceperea mea in ale electronicii imi da batai foarte mari de cap. Am mai vazut si alte modificari la acest capac dar asta a ta suna de departe cel mai bine. Mor sa vad cum ai rezolvat...ptr ca eram convinsa ca lampile osram de 24 care au 549 mm nu incap in nisa aia care are 560 mm lungime daca mai adaugi si soclurile, si ca va trebui sa iau variantele de la jbl sau jewel de exemplu de 438 mm care sunt ceva mai scumpe totusi. So pls pls un tutorial daca se poate sau macar niste explicatii. Sunt convinsa ca sunt mai multi in situatia mea care au nevoie de ajutor.

Aquapro 60 mp Eheim, tetra Ex600, proflora bio80 cu reactor taifun s, 2 carasi cca 6 luni, plante diverse
[Yahoo!]
cristinub1
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna, a trecut ceva vreme de la ultima mea prezentare. Nu am incetat sa urmaresc forumul in timpul acesta, insa mai mult "am privit si am invatat". Bine sper.
Intre timp s-au mai schimbat putin lucrurile.
Am trecut la un acvariu de 180 litri, pe celelalte nu le mai am. Deci, pe scurt, situatia sta momentan asa:
-acvariu 180 litri cu mobilier negru (modelul din Hornbach)
-la lumina am adaugat inca 2 neoane T5 39 W OSRAM 865 pe langa 2 T8 865 si 830 originale ale acvariului
-substrat din Hornbach granulatie 2-4 mm si bile JBL la radacina plantelor
-filtru extern JBL 901e cu inele ceramice, Micromec, Ada Bio Rio si sertarul superior cu buretii originali
-instalatie CO2 din stingator 3l cu robinet, reductor cu electrovalva luat de pe co2art.uk, numarator de bule si difuzor Bazooka. Jetul de bule "plimbat" in bazin de un filtru intern Aquael 1
-o creanga de aproximativ 80 cm plina de moss, o sa o vedeti in poze
-diferite plante: flame moss (dominant), bacopa, echinodorus si inca cateva pe care nu le stiu
-fetrilizanti EasyLife
-fauna: calistus, neoni, botia, corydoras si SAE. Plus o gramada de creveti (am plecat cu 3, acum sunt aproximativ 100)
-2 prize programabile *lumina si electrovalva)
-hranitor automat Eheim
Acvariul are acum aproape un an de la start, este stabil, sunt foarte multumit de cum arata. Voi mai renunta la mossul de pe crengile de jos, pentru a lasa lumina. Va las si pe voi sa vedeti.

[Thumb - WP_20140907_001.jpg]

[Thumb - WP_20150223_18_24_42_Pro (2).jpg]

[Thumb - WP_20150223_18_23_37_Pro.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 01/03/2015 20:37:01

BBogdan
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai ceva moss nu gluma ...cred ca ar merge sa pui ceva pietre iar unle chiar sa le impraci in moss.

Utopia Reef 400
My Aquariums
stefanp
Moderator

IP:

Frumusel acvariu!
Cred ca ar merge niste plante mai mari in spate si mossul un pic tuns.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Despre noi
Go to: