[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cristinub1
Forum Index » Profile for cristinub1 » Messages posted by cristinub1
Daca mai e valabila donatia ma intereseaza. 20-30 bucati, indiferent de marime.
Cristi 0722761666
Am patit la fel
Dupa parerea mea nu e necesar filtrul UV, dar daca iti poti permite ia-l ca poate il vei folosi vreodata.
Prefiltrul se monteaza pe furtunul de in (tai furtunul si il intercalezi acolo). Prefiltrul va reduce foarte mult interventiile la filtru, vei face curatenie doar la buretii din prefiltru fara teama de a umbla la mediile filtrante si a le deranja.
Eu am inlocuit perlonul care vine cu filtrul cu inele ceramice (partea de jos, filtrare mecanica) si micromec. Mai aveam si niste ADA BIO Rio pe care l-am pus intr-unul din sertare. Stiu ca nu mai aveam nevoie de filtrarea mecanica la filtru (o face prefiltrul) dar le aveam in vechiul filtru si le-am folosit ca sa grabesc ciclarea. Intentionez sa le schimb cu SERA Siporax atunci cand o sa gasesc.
Eu am cumparat HW 303a de circa 2 saptamani impreuna cu un prefiltru. Toate au costat 400 de lei. Fata de JBL 901e pot sa spun ca e mult mai puternic si incape mai mult material filtrant in el. Plasticele sunt OK, nu am folosit insa in-ul pentru ca am si eu un JBL Topclean 2. Furtunele sunt de calitate foarte buna
Legat de zgomot pot sa spun ca e destul de OK, are un nivel de zgomot comparabil cu JBL, aud insa cum susura apa prin skimerul de suprafata .
Am desfacut filtrul de curiozitate ieri si mediile sunt foarte curate, prefiltrul isi face treaba cu brio.
Nu pot sa vorbesc inca despre fiabilitate, vom vedea pe parcurs, insa garantia este de 24 de luni.
Ca o chestie amuzanta am patit si eu faza cu spatiul pomenita mai devreme. M-am speriat ca nu incape in dulap (dulap standard pentru Eheim 180 litri). Rezolvarea am gasit-o prin scoaterea uneia din usi, iese foarte usor cu o surubelnita potrivita in locasul special. Montarea se face la fel de simplu. Avand in vedere ca nu ar trebui sa umblu la el mai des de 4-5 luni nu este o problema.
Se poate trece la donatii. Singura conditie pentru doritor este sa vina in Voluntari astazi sau maine. Daca are si ceva plante nepretentioase la schimb, nu ma supar.
0722761666 Cristi
Reactor JBL Proflora Taifun pentru difuzare CO2 in acvariile plantate. Are 17 elemente active plus cele doua de capat. Specificatii : http://www.nevertebrate.ro/Reactor-CO2-JBL-ProFlora-Taifun
Cel de pe site are doar 10 elemente.
Nu contine furtun CO2.
Preferabil in Bucuresti-Ilfov.
Pret: 60 RON.
Java moss cred.
Daca vii in Voluntari iti dau eu vreo doua poturi de aici. 10 lei potul. Da-mi PM daca te intereseaza.
De unde esti?
Gata, melcii "inoata" la mine in acvariu. Multumesc!
Cumpara cativa melci asasini. Sau botia. Garantat scapi de melci.
Da, un dispozitiv de difuzare a CO2 in apa: difuzor sau reactor intern/extern. Se poate face si home made, dar eu recomand ceva serios de la inceput. Vezi co2art.uk, transportul e gratis in Romania.
cristinub1 wrote:Eu am corydoras albino (si destul de mari) in acvarii cu creveti si nu au nicio treaba unii cu altii. E adevarat ca acvariul e mai mare, dar sper ca prin comparatie sa nu fie probleme.
Legat de adoua intrebare cred ca cele mai adecvate plante pentru creveti sunt diferitele tipuri de moss. Eu am Java moss si e ca in paradis pentru ei. S-au inmultit foarte mult.

Si da, melcii asasini se pot tine cu crevetii fara nici o problema. Dar, inca o data, se pune problema marimii acvariului......
Eu am corydoras albino (si destul de mari) in acvarii cu creveti si nu au nicio treaba unii cu altii. E adevarat ca acvariul e mai mare, dar sper ca prin comparatie sa nu fie probleme.
Legat de adoua intrebare cred ca cele mai adecvate plante pentru creveti sunt diferitele tipuri de moss. Eu am Java moss si e ca in paradis pentru ei. S-au inmultit foarte mult.
Vand (la un pret mai mult simbolic) o cantitate de aproximativ 3 poturi generoase de moss pret 20 lei in total. Prefer zona Voluntari pentru livrare.
Posibil ca mossul sa contina si cativa pui de creveti. Se ofera bonus un fir de Bacopa Caroliana.
Relatii la 0722761666 Cristi
Buna, a trecut ceva vreme de la ultima mea prezentare. Nu am incetat sa urmaresc forumul in timpul acesta, insa mai mult "am privit si am invatat". Bine sper.
Intre timp s-au mai schimbat putin lucrurile.
Am trecut la un acvariu de 180 litri, pe celelalte nu le mai am. Deci, pe scurt, situatia sta momentan asa:
-acvariu 180 litri cu mobilier negru (modelul din Hornbach)
-la lumina am adaugat inca 2 neoane T5 39 W OSRAM 865 pe langa 2 T8 865 si 830 originale ale acvariului
-substrat din Hornbach granulatie 2-4 mm si bile JBL la radacina plantelor
-filtru extern JBL 901e cu inele ceramice, Micromec, Ada Bio Rio si sertarul superior cu buretii originali
-instalatie CO2 din stingator 3l cu robinet, reductor cu electrovalva luat de pe co2art.uk, numarator de bule si difuzor Bazooka. Jetul de bule "plimbat" in bazin de un filtru intern Aquael 1
-o creanga de aproximativ 80 cm plina de moss, o sa o vedeti in poze
-diferite plante: flame moss (dominant), bacopa, echinodorus si inca cateva pe care nu le stiu
-fetrilizanti EasyLife
-fauna: calistus, neoni, botia, corydoras si SAE. Plus o gramada de creveti (am plecat cu 3, acum sunt aproximativ 100)
-2 prize programabile *lumina si electrovalva)
-hranitor automat Eheim
Acvariul are acum aproape un an de la start, este stabil, sunt foarte multumit de cum arata. Voi mai renunta la mossul de pe crengile de jos, pentru a lasa lumina. Va las si pe voi sa vedeti.

Am mai avut acum un an si ceva si mi-a placut mult. Intre timp am schimbat multe (inclusiv acvariul) asa ca as mai avea nevoie de ceva fire,
Preferabil din Bucuresti, Ilfov.
Multumesc!
http://co2art.co.uk/
Am comandat de la ei regulator CO2, numarator de bule si furtun CO2.
De exemplu, http://www.co2art.co.uk/collections/regulators-solenoids/products/aquarium-co2-regulator-dual-gauged-solenoid-magnetic-valve la 52Euro. Cu electrovalva la alegere, UK sau EU. Eu am comandat si calitatea e foarte buna. A venit cu Posta Romana, daca nu te grabesti livrarea e gratuita in Romania.
Pentru 60 litri merge?
Cred ca trebuie sa fie minim 6 sa se simta bine.

Forum Index » Profile for cristinub1 » Messages posted by cristinub1
Go to: