Salutare, sunt Adrian, 21 de ani din Bucuresti. Am achizitionat in urma cu cateva luni primul acvariu de aproape 60litri pe care l-am populat cu xifo, guppy, neoni (nu pun accentul pe acest acvariu in momentul de fata pentru ca nu ma mai ocup eu de el).
Am achizionat azi un alt acvariu, dar cand am ajuns acasa cu el si am analizat mai bine situatia, am inceput sa ma gandesc ca poate undeva am comis o greseala, voi reveni asupra greselii putin mai tarziu.
Acvariu are 120L/40l/40h si urmeaza si fie populat cu ciclide africane. Ca filtru am achizitionat un resun sp2500. Ca lumina folosesc Osram T5 39 W + un T8 Aqua-Glo 30W. Am si un fundal 3D lipit de geamul din spate.
Pestii care doresc sa ii achizitionez peste aproximativ 3 saptamani sunt:
Aulonocara “fire fish”
Aulonocara Cobue
Aulonocara Maleri
Melanochromis Maingano
Aulonocara Jacksoni Mbenj
Nu m-am documentat prea mult despre pesti pana acum. O sa ma documentez mult si bine pana cand ma decid sa ii iau (astept sugestii si la capitolul pesti). Oricum cand ma hotarasc ce pesti o sa aflu o sa mai dau o fuga pe aici sa va intreb parerea voastra
Despre problema mea.. Am atasat o poza cu suportul pe care o sa fie pus acvariul. Intrebarea este: o sa tina sau nu acvariul incarcat cu apa/nisip/pietre? Grosimea peretelui este de 18mm, restul dimensiunilor le-am notat in cm. Atentie, la suportul actual nu am perete nici in spate nici fata. Deci doar pereti laterali. Normal ca imi e frica ca totul o sa se prabuseasca si nu vreau sa am probleme.
Acvariul sta gol pe suport, deoarece nu mi-am dat seama ca o sa fie chiar atat de mare. Astept sfaturile voastre ca sa stiu sa ma apuc de treaba si sa dau drumu la ciclare sau sa fac rost de un alt suport.
Numai bine,