[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Incepator ciclide  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
shocker
Unripe member

IP:

Salutare, sunt Adrian, 21 de ani din Bucuresti. Am achizitionat in urma cu cateva luni primul acvariu de aproape 60litri pe care l-am populat cu xifo, guppy, neoni (nu pun accentul pe acest acvariu in momentul de fata pentru ca nu ma mai ocup eu de el).

Am achizionat azi un alt acvariu, dar cand am ajuns acasa cu el si am analizat mai bine situatia, am inceput sa ma gandesc ca poate undeva am comis o greseala, voi reveni asupra greselii putin mai tarziu.

Acvariu are 120L/40l/40h si urmeaza si fie populat cu ciclide africane. Ca filtru am achizitionat un resun sp2500. Ca lumina folosesc Osram T5 39 W + un T8 Aqua-Glo 30W. Am si un fundal 3D lipit de geamul din spate.

Pestii care doresc sa ii achizitionez peste aproximativ 3 saptamani sunt:

Aulonocara “fire fish”
Aulonocara Cobue
Aulonocara Maleri
Melanochromis Maingano
Aulonocara Jacksoni Mbenj

Nu m-am documentat prea mult despre pesti pana acum. O sa ma documentez mult si bine pana cand ma decid sa ii iau (astept sugestii si la capitolul pesti). Oricum cand ma hotarasc ce pesti o sa aflu o sa mai dau o fuga pe aici sa va intreb parerea voastra

Despre problema mea.. Am atasat o poza cu suportul pe care o sa fie pus acvariul. Intrebarea este: o sa tina sau nu acvariul incarcat cu apa/nisip/pietre? Grosimea peretelui este de 18mm, restul dimensiunilor le-am notat in cm. Atentie, la suportul actual nu am perete nici in spate nici fata. Deci doar pereti laterali. Normal ca imi e frica ca totul o sa se prabuseasca si nu vreau sa am probleme.

Acvariul sta gol pe suport, deoarece nu mi-am dat seama ca o sa fie chiar atat de mare. Astept sfaturile voastre ca sa stiu sa ma apuc de treaba si sa dau drumu la ciclare sau sa fac rost de un alt suport.

Numai bine,
[Thumb - suportul.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 20/04/2011 22:58:48

cristinub1
Junior member
[Avatar]

IP:

Pentru greutatea pe care la care o sa ajunga acvariul (min 200 kg) nu cred ca structura rezista. Mai ales ca nu ai capacele fata-spate, care au si rol de rigidizare. Personal as opta pentru structura metalica imbracata cu PAL. Better safe than sorry!
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut, daca inteleg eu bine tu o sa ai suspendat acvariul pe acel suport, care nici macar nu are perete in spate?! Nu este bine deloc. Este chiar extrem de periculos.
Pana nu iti faci un suport adaptat greutatii acvariului, eu cred ca nu are rost sa te gandesti sa-l umpli cu apa. Sansele sa cedeze sunt extrem de mari.
Se poate merge pe varianta cu teava rectangulara imbracata in PAL, dar si pe un stand din PAL, facut cu simt de raspundere - PAL gros, pereti dublati la mijloc, 3 compartimente, perete spate plin, blat sus si jos, etc samd
Eu la dimensiunile astea as merge pe un stand de PAL facut ca lumea de cineva care a mai facut asa ceva specific acvaristicii.

Filtrul ala Resun SP 2500 nu va face o filtrare biologica adecvata. Iti mai trebuie o canistra cu ceramica de calitate inauntru daca vrei sa stai linistit. Un JBL 900 minim as zice, dar ceva mai puternic ar fi de indicat.

Multa bafta

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
Bogdan_Musat
Membru de baza
[Avatar]

IP:

la suportul/masa pe care ai schitat-o acolo, poti face cateva completari ce ar spori considerabil rezistenta:
- dubleaza-i grosimea blatului, prin suprapunerea unei foi de PAL, cu aceeasi dimensiune, iar pe margine ii pui un cant de 40 mm (se poate pune si cu un fier de calcat)
- in partile laterale, poti pune 2 laterale, verticale (tot din pal) pe post de picioare
- in mijloc, pe interior, o alta verticala (mediana)
- in spate, o verticala, pe toata lungimea, prinsa de celelalte verticale si de blat prin suruburi sau euro-suruburi (suruburi pentru imbinari in T), cu scopul de a fixa ansamblul impotriva balansurilor stanga-dreapta

Daca faci toate aceste completari, nu vei avea nici o problema cu greutatea acvariului.

This message was edited 1 time. Last update was at 26/04/2011 23:29:16

Daca nu poti face mutari geniale, macar greseli fatale sa nu faci.
[Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: