Message |
|
Sfatul meu este sa opresti toate componentele electrice din acvariu<scos din priza tot> si spune-ne daca mai ustura apoi la degete! Este doar o parere--eu am patit-o!
|
 |
|
Intradevar, acvariul este mic pt. crescut discusiIn cel mai rau caz poti sa-l utilizezi doar pt. cresterea unui nr. de 7-8 puiuti pana ajung la 6-7 cm. dupa care sa-i muti in altul mai mare.Cat despre alte specii compatibile;;mai greu!,,,,,sunt putini cei care rezista la 30+ grade , atat cat e necesar discusului pt. o crestere corecta . Acum depinde la ce marime de discusi te-ai hotarat sa-ti achizitionezi!Pana atunci e bine sa mai citesti cate ceva despre pregatirea acvariului pt. discusi!SUCCES!
|
 |
|
E greu de rezolvat din poze---sfatul meu este sa iei legatura cu un acvarist din zona, sa vada fizic , ce si cum se poate face! Succes!
|
 |
|
Salutari! Sincer eu tin cu Jack Dempsey, diverse varietati de corydoras si chiar ancistrusi si pleco---nu am avut niciodata probleme!
|
 |
|
Ca si prim sfat;; fa o investitie mica intr-un circuit prin toate mai marile crescatorii din tara;priveste ,invata ! Din toate crescatoriile mai mari din tara ,eu cunosc doar 2...una specializata pe o singura specie in mai multe varietati, cu o capacitate relativ mica de cca, 20.000+ litrii unde este investita pasiune nemarginita ,suflet si cunostinte,si unde pot spune ca se gaseste calitate dar si cantitate-administrata de o singura persoana dedicata trup si suflet O a doua crescatorie , unde gasesti cam de toate,< si ce nu gasesti ,vei primii intr-o saptamana> exista si aici pasiune 100%,exista si angajati, exista si cantitate de peste 100 mii litrii, exista si rulaj imens de marfa, deci in ambele cazuri exista si PROFIT!Sunt sigur ca exista si alte crescatorii unde nu am ajuns ,sau probabil nu am sa ajung niciodata,ceia ce pot spune cert este ca profitul este posibil sa vina dupa multe investitii si dupa multi ani,dupa multe zile si nopti petrecute alaturi de acvarii,dupa multe esecuri,dupa multe investitii si multe cunostinte asimilate in practica nu in teorie si statistici!Aceasta afacere tinde sa devina mai profitabila peste 5-6 poate 10 ani,dar trebui inceput din timp, pt. a ajunge la un asemenea nivel.Vanzarile vor creste usor in timp deoarece si romanul a inceput sa prinda gust de frumos , de natura si de tot ce e viu, copii de astazi au inceput sa-si intreaca parintii in acumularea cunostintelor practice si teoretice in ceia ce priveste cresterea pestilor si intretinerea acvariilor... ei sunt cei care peste timp vor cumpara pesti, vor cere calitate,probabil tot ei vor fii si cei care vor prefera sa dea 100 de lei pe un peste de calitate decat sa arunce in zadar 20 de lei pe acelasi peste cumparat cine stie de unde,.
In concluzie , eu consider ca trebui inceput din timp, pt. a ajunge sa produci ceia ce piata cere.Trebui sa ganditi ca in primii 2-3-5 ani, sigur vor fii doar investitii peste investitii,dar ajungand la un anumit nivel este foarte probabil ca sa iasa si profit!
In continuare succes in ceia ce vrei sa intreprinzi!
|
 |
|
Este de laudat ceia ce tu vrei sa faci,dar pentru simplul fapt ca deja te-ai gandit la acvaristica ca la o afacere profitabila, si pui profitul inainte...sfatul meu este sa-ti iei gandul!Castigurile din aceasta asazisa afacere sunt substantiale.Doar cu o investitie mare---si cu 90% pasiune reusesti sa te mentii pe linia de plutire.Nu am tendinta de a descuraja pe nimeni...chiar ofer suport daca e nevoie,dar daca nu exista pasiune in aceasta activitate si se urmareste doar profit...nu sunt sanse,sau cel putin nu la noi in RO.Deasemeni, sunt sigur ca in goana dupa profit ai sa mergi pe principiul cantitate si nu calitate... ceia ce da rateu sigur.Aceasta afacere poti sa o consideri profitabila doar in momentul in care reusesti sa recuperezi exact cheltuielile afacerii----restul castigului fiind doar satisfactia ca ai reusit sa intretii o pasiune!Asadar, trebui pasiune si ambitie!
Intrebarile care ar trebuii sa ti le pui inainte de a incepe ar fii;
- ce logistica si hardwer detin?
- ce specii pot creste
--daca ma ocup de crescut si inmultit sau daca aduc marfa din import sau de la alte surse?
- ce cunostinte am in acest domeniu ?
-cu cine pot colabora si ce angajati pot sa-mi permit?
--si nu in ultimul rand;;cat pot sa investesc in aceasta pasiune-afacere?
Cu respect va urez succes!
PS;Sunt sigur ca ,chiar daca o sa va axati pe productie si crestere<chiar si pe calitate> la un moment dat o sa treceti la importuri si achizitii-aceasta fiind ultima zvacnire inainte de colaps!
PS2;Daca doriti va pot oferii si alte informatii pe privat, chiar si suport pt, achizitionarea de reproducatori de calitate...dar inainte de toate cautati-ve raspunsuri la intrebari!
Mult succes va doresc !Spunene si locatia...ca sa ne dam seama si de potentialul zonei!
|
 |
|
Disponibile 2 perechi si 130 de puiuti! O pereche a ajuns la un crescator al carui nume nu mi-l amintesc si o parte mica de pui s-au donat local iar alti 5 pui,populeaza deja acvariul lui@Dan P,...Preturile devin cu 10% mai mici,iar puiutii au mai crescut!
|
 |
|
Se scot spre vanzare 3 perechi adulte de octofasciatum[jeack demsey> precum si o ponta de circa 180 de indivizi la marimea de 2,5-3 cm.Pretul perechilor este de 45lei/per....iar puiutii 4 lei/buc.sau 250lei/100buc.Totul este negociabil...trimit in tara doar unde gasesc o legatura directa .Mentionez ca pestii sunt sanatosi si mananca cam orice fel de hrana,fiind reprodusi in acvariile personale.Pt. cei ce pot ridica pestii de la domiciliu, se acorda bonusuri.
|
 |
|
Salut! Cam ce marime au?...sau incarca ceva poze!
|
 |
|
Buna discutie ,fratilor...da eu acum pe cine intreb pretul..si daca exista posibilitatea de a trimite la Bacau cu microbusu?
|
 |
|
luci92050 wrote:fa-mi un pachet la 30 lei cu tot cu transport si pune-l maine la posta..  .. daca se poate....cu cate 2-3 plante din fiecare....neavanad experienta cu plantele...incep cu putine...ca sa nu dau banii degeaba..  ...
daca se poate sa-mi faci pachetul...imi spui si o sa-ti dau imediat pm cu adresa...
o seara buna
Se rezolva! lasa-mi datele de contact....vei primi si plante bonus!
|
 |
|
luci92050 wrote:cate 5 fire din fiecare specie...la ce pret mi le poti trimite?... asta daca trimiti prin posta romana...
Sa zicem 38 lei cu plata ramburs sau 34 lei cu plata in avans pe cont!
|
 |
|
DEOARECE INCERC SA MAI CREEZ CEVA SPATIU..tinan-d cont ca pregatesc acvariile pt. noii pesti care vor venii peste doua luni;sunt nevoit sa scot la vanzare urmatoarele: -
-sagittaria sabulata-30 fire--2-2,5lei/buc.
-hydrocotyle leucocephala-20 fire--2-2,5lei/planta cca. 30 cm.
-cerathopteris-20 plante,cu multi pui-2lei/buc.
-filtru AQUAEL Fan 1 Plus,folosit 2 luni--38 lei
PESTI;
-tetrazoni 13 buc. adulti -tinerei--25 lei/toti
-zebre6 buc.adulti semivualati--15 lei/toti
-balla shark-un individ de 5-6 cm.--12 lei
- pereche scalari nr1 depunatoare,..dar foarte batrana15 lei
-pereche scalari nr.2 depunatoare ,..cca 3 ani--20 lei
-6 pachete a cate 18 guppy adulti--22lei/pac.
-5 pachete a 1m +1F Metriaclima greshakei15 lei/pac.
-2 perechi guramii albastrii -aflati la prima reproducere--15lei/pac.
-2 perechi guramii galbeni--tot la prima reproducere--15 lei/per.
-2 perechi guramii sidefii--doua reproduceri la activ--18 lei/per.
Pentru pachetele ce depasesc 45lei -bonus 5-6 guppy,iar pt. cele ce depasesc 60lei ;bonus.una buc. plecostomus de 15 cm,sau una buc.octofasciatum de 7-10cm.
Absolut orice se poate negocia sau oferii la schimb,dar in limita bunului simt!Nu expediez vietati acolo unde transportul depaseste 6ore!
|
 |
|
Donez unui copil sau incepator;5-10 guppy si cateva plante din vreo 8 specii+plus melci pomacea galbeni fara numar.
Pt. amenajarea unui acvariu ofer ;pietris de rau.destul sau nisip quart 5-6 kg.+pietre.Cine vine dupa ele va mai primii si alte maruntisuri ,precum si sfaturi! tel.0741366794 in wykend sau dupa ora 16. in rest,ori pm.
Primul venit..primul servit,dar gasim si pentru urmatorii2-3 cate ceva!
Se ridica din Bacau!
|
 |
|
se poate inchide! Au fost donati toti!
|
 |
|
Am 20 pomacea de diverse marimi, pe care-i ofer la schimb.pe cativa red chery sau 2-3 femele zebre albastre!Astept pm.SE ridica din Bacau!P.S. eventual donez din ei cateva bucati!
|
 |
|
nu mai este valabil...va multumesc!!...respect!
|
 |
|
superb!! dar daca am stii si locatia....?
|
 |
|
Bun venit!! asteptam mai multe detalii!!
|
 |
|
BUN VENIT!
|
 |
|