Message |
|
ms.,acuma am terminat de schimbat 50%din volumui apei din fiecare acvariu,si in curand voi incerca testele din nou sa vedem ce iasa...
|
 |
|
O intrebare fara sa mai deschid alt topic:SAE se pot tine impreuna cu scalari?????
|
 |
|
Toate sunt fara substrat,am renuntat la el pentru ca i-mi era imposibil sa-l curat,si era mai tot timpu apa plina de impuritati si murdara,iar fara el il curat mai usor si e apa cristal,schimbirile de apa,le fac saptamanal 20-25% din volumu acvariului,maine ca sunt toata ziua acasa voi schimba 50% din volumu fiecarui acvariu cu apa proaspata tinuta la declorinat,eu tin apa la declorinat in bidoane de apa plata de 5 litri,maine voi face cum se zice un schimb masiv de apa,acvariile au cel putin jumatate de an de cand functioneaza fara sa fiu nevoit sa le refac de la 0,si voi face din nou testu,binenteles voi scrie si aici ce valori vor iesi la teste,desi sentimentele i-mi zic ca nu voi schimba mare lucru,dar nu ma voi da batut  ,maine seara daca va gasi pritenu meu voi avea si testu de NO3 individual acasa,sper sa readuc NO3 la valori normale,pentru k restu dupa cum a zis si Alber sunt ok. atata timp cat nu tin plante pretentioase in acvarii.........pe maine
|
 |
|
ms. stiam ca nu se poate exact,dar macar sa avem cat decat pe ce n-e baza,eu am mers pe ideeia ca e de-la JBL. infine asta e daca nu e bun nu e....ce pot face acuma,cu aceiasi betisoare am verificat in toate acvariile si in final si apa de-la robinet (macar sa-mi fac o idee si poate primesc ceva sfaturi),apa de la robinet avand valorile:NO3-10;NO2-0;GH-<7d;KH-20d;ph-8-8,4(e cam intre culorile de pe cutie ph),in acvariu cel mic unde am ceva pui de guppy NO3 e mai mic adica e la valoarea de NO3-100d,iar in celalalt de 60l e la fel ca si in primu,adica la fel ca si in primu post,inca astept o solutie utila sa reduc NO3,sau sa mai astept sa primesc si testu individual pentru NO3,si sa vad ce valori i-mi da si ala?.
|
 |
|
Ms. Alber de raspuns,acuma o ora am ajuns acasa de la munca,voi testa si celelalte acvari si apa de-la robinet si voi pune aici si valorile acelea,maine ajunge un coleg la Timisoara si l-am rugat sa-mi ia un test individual de NO3,sa vedem ce gaseste,din cate am vazut eu nu cred ca sunt,iar daca vor fi,vor fi ori de-la sera ori tetra,intrebarea e care e cat decat mai aproape de realitate?sau mai bine sa cumpar?astept un raspuns indiferent care va fii el,de la cine a folosit aceste teste individuale si a fost multumit de ele,am un an de cand ma acup de acest hobi,si tot ce am facut a fost invatat de pe acest forum,nici mie numi vine sa cred ca e atata no3 dar asa scrie pe cutie,atata am scris si eu aici,sper sa fie asa cum a zis si Alber gresit,dar cine stie,revin cu valorile mai tarziu.
|
 |
|
Azi am reusit sa iau si eu un test 5 in 1 JBL,sper ca l-am folosit corect,valorile pe care le indica sunt(dupa ce le-am comparat cu culorile de pe cutia cu betisoare):NO3 mg/l=250;NO2 mg/l=0;GH=>7d;KH=20KH;si pH e intre8-8,4 nu imi dau seama exact,problema este ca sunt valori mari la NO3,KH si pH,cum se pot rezolva,acvariu nu are substrat,are o nuca de cocos in el,4 plante de anubias nana(sper ca am scris corect numele plantei),doua filtre cilindrice cu burete conectate la o pompa de aer,doua neoane,un agua glo de 15W T8 si un noname de 16W T4,acvariu are 60 de litri,si are in el 2 scalari,4 otocincus,un ancistrus si 4 cori albino.acesta e unu din cele trei acvari pe care le am,si banuiesc k pH e la fel si in celalalte,apa o schimb saptamanal 20-25% din vomul apei cu apa tinuta o saptamana in bidoane de 5l,poate e cineva care i-mi spune cum se poate scadea ph. in cel mai rapid mod fara sa se intample ceva cu pesti,si sa-nu investestesc o tona de bani...
P.S.:scuze daca am scris ceva incorect,dar sunt foarte obosit,sper sa-ma ajutati sa rezolv ceva cu valorile aceastea mari,Ms. anticipat.
P.P.S:am luat aceste teste pentru ca nu reusesc sa cresc mai mult de 2-3 luni pui de guppy,se indoaie de la mijloc sau stau pe o parte si mor in 2-3 zile.
|
 |
|
Eu am doua sterile,si sunt foarte multumit de ele....bafta la al tau...
|
 |
|
trimiti si in tara????
|
 |
|
ms. pentru plante,sunt in acvariu deja....sunt superbe...
|
 |
|
Rabdare si tutun...  ,o sa nasca cand ii vine timpu....rabdare deci...si eu am una care acusi o sa fete,si eu inca astept....bafta.
|
 |
|
Vreau si eu cateva fire...
|
 |
|
surpriza  azi am gasit un pui de coridas,problema e ca e asa mic si nu stiu cu ce sa-l hranesc,cred ca oula de artemia,nu merita sa-le deschid pentru unu,voi mai astepta pana maine si voi scoate toate icrele ce sunt in acvariu,poate mai apare unu sau macar 2,sa nu fie singur,e intrun acvariu de 16 litri cu neon de 8 watti,oare sa fie neonu problema mucegaiului de pe icre?sa fie prea puternica lumina???
|
 |
|
Salutare la toata lumea,am reusit sa-i mut la timp pesti in acvariu mai mic,dar degeaba  ,icrele dupa 3 zile sau umplut de mucegai,sau umplut de un strat de paza alba,cred ca nu mai are rost sa-le las sunt pierdute,dupa ce am mai citit pe forum,si pe net,cred ca apa de la mine din oras nu e buna,cred ca e prea dura,nu am inca teste de apa,macar sa fi avut 5in 1 sau cum ii zice,puteam sa-mi fac o idee,am inteles k si alti au mai patit,si de-la apa dura nu se poate ajunge cu icrele pana la eclozare,am inteles ca daca se pun in apa distilata,sau se face o combinatie intre apa din acvariu si apa distilata 50/50% se poate sa eclozeze icrele si sa nu mai prinda mucegai,a-m adaugat albastru de metil din prima zi,si tot degeaba...  ,am reusit sa cumpar de-la timisoara si oua de artemia,de la sera,sper ca sunt destul de bune,dar momentan nu voi umbla la ele,pentru ca nu a-m nevoie,sper ca cineva sa-mi poate explica de ce nu pot ajunge cu icrele sa eclozeze fara sa apara mucegai pe ele.....  ,am doua femele si doi masculi,si chiar plecam la seviciu cand am observat ca o femela se inperecheaza cu masculu,pana am ajuns acasa erau icre pe tot ce aveam in acvariu,adiac filtru bolborisitor,incalzitor si geamuri....sincer nu inteleg de ce nu reusesc sa-ma procopsesc si eu cu niste pui de coridas albino,macar 1,2,5 sau 10....sincer cred ca ghinionu ma urmareste permanent  ,i-mi vine cateodata sa dau tot si gata..ooffffffffff.....
|
 |
|
Mersi pentru indrumari,dar sincer nu am reusit nimic cu icrele,mai ales ca sunt in acvariu comunitar,voi incerca cumva sa-le mut in alt acvariu dupa depunere,desi nu cred ca voi reusi,dar promit ca voi incerca,sau o sa mut pesti in moment ce vor incepe depunerile de icre,voi muta pesti intrun acvariu mai mic si fara pesti,nauplii de artemia inca nu am,dar voi incerca pe viitor sa-ma perfectionez si sa-ma ocup si de producerea lor,mi-e greu pentru ca nu prea am vazut cum se face,si la mine in oras nu e nimenei care sa aibe experienta in producerea de nauplii de artemia......pot sa zic ca sunt singuru ce ma ocup de pesti,sau cel putin nu cunosc pe nimeni sa-se mai ocupe in oras la mine....singurele informati ce le am si le-am insusit sunt de aici de pe forum,si multumesc celor ce au inpartasit din experienta lor ca altfel nu as fii ajuns la ce am acuma in acvarii....ms. si o sa-va tin la curent daca reusesc sa scot ceva puii..
|
 |
|
Da apa era ciclata,era din acvariu comunitar,azi si mama lor a  ,sare nu o sa mai pun(oricum am pus foarte putin),pui stau cu burta in sus,unu la suprafata iar ceilati doi pe fundu petului,si inoata cand mai inoata,intr-o parte sau cu burta in sus,nu se vede nimic pe ei,pete sau ceva ce as putea sa-mi dau seama,in pet au o piatra de aerare,restu pestilor nu par sa aibe nimic,nici un comportament dubios sau vreo pata pe ei,mancaciosi ca deobicei,in rest ce pot sa zic astept si o sa vad ce o sa-se rezolve,sper sa-si revina,inca astept pareri pro si contra,ms.
|
 |
|
Alaltaieri am observat ca pui de guppy[au vreo 2 luni jumate],vreo 5 din ei stau cu burta in sus,iam separat intr-un pet de 5 litri taiat la gura,am introdus ceva sare de bucatarie,si am mai adaugat si trei picaturi de albastru de metil,luat de-la farmacie,problema e ca dupa doua zile nici o ameliorare,doi dintre ei au murit,astept o ideeie un sfat orice ce iar face sa-si revina,precizez ca la mine in orasel nu exista vreun pet-shop de unde sa iau medicatie,poate stiti ceva de prin "ograda"proprie adica din casa ce as putea folosi pentru ai salva,in acvariu schimb odata la saptamana apa cu apa statuta in jur de 20-25%,mancare primesc de doua ori pe zi,iar temperatura e intre 24-26 de grade.
Orice sfat sau critica e bine venita,sunt cam disperat,si nu stiu ce sa-le mai fac sa-si revina....
|
 |
|
Salutare la toata lumea,azi cand am ajuns de la servici,o femela de cory albino depunea de zor icre,e prima oara cand i-mi depune,si binenteles cand vad o depunere de icre,pana acuma am vazut doar la vivipari cum se nasc,intrebare e daca trebe sa-i scot pe sanitari din acvariu sau sa-i las?,sa opresc aerarea sau sa o las incontinuare sa mearga?,depunerea de icre a avut loc in noul acvariu de 54l,ce la-m achizitionat aproape de doua saptamani,am luat un filtru din cel vechi unde am 2,si la-m introdus in cel nou,ca sa grabesc un pic ciclarea,dupa o saptamana si vreo 2 zile am introdus doi cory albino,iar azi am avut marea bucurie sa vad o depunere live  ,cam astea ar fi,sper sa reusesc sa am ceva pui de cory,chiar i-mi doresc.
Orice sfat sau critica e bine venita.....
|
 |
|
~Net 60l,iar reali vreo 50 si ceva,nu stiu exact,Valisneria 5 plante mature care au pui,iar anubias am 5 plante,din care 4 pe o radacina(nu mai stiu cum ii zice)si una pe o nuca de cocos,substrat fertilizant nu a-m,doar pietris de 1-2 mm diametru,e ochiometric facuta masuratoare,o sa incep cu frtilizanti dupa ce o sa fac schimbu de apa,sa vedem daca isi revine Valisneria.
|
 |
|
Ms. de lamuriri,dar o sa mai intreb ceva daca tot am ajuns in faza aceasta,intrebarea e:azi am reusit sa ajung la Timisoara si mi-am luat 3 SAE,din ce am citit sunt buni mancatori de alge,cred ca la anubias algele vor disparea,dar Valisneria a facut ceva ramificati cu pui care sau cam maronit si mi se par ca sau cam oprit din crescut,iar plantele mari au inceput sa-se rupa,asa ca am luat ceva fertilizant lichid Sera Florena,si Sera Flore Plus pastile,vreau sa stiu daca ma ajuta sa rezolv din problemele plantei Valisneria,sa folosesc numai unu dintre ele sau amandoua si in ce cantitati,sau niciuna ca nu sunt bune,ca nu prea am incredere in ce scrie pe cuti,pe sera florena scrie:5ml la 20 de litri de apa odata pe saptamana,iar pe cealalta adica sera flore plus scrie:1 tableta la 20 de litri de apa,14 zile in sol la 1-2 cm.,daca e corect ce scrie va rog sa-mi ziceti,astept raspunsuri,indiferent daca sunt constructive sau distructive,vreau sa invat sa am si eu cateva plante in acvariu.
|
 |
|
Mersi pentru raspuns  ,de cei de la Marbo Media stiu,dar am inteles ca trimit doar prin curier rapid,iar pe mine mar costa mai mult transportu decat produsu,dor o sa incerc sa vorbesc cu ei,inca nu am avut timp dar maine sper sa reusesc sa vorbesc cu ei.
|
 |
|
|
|